ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.12.2019 | 17:09

ΚΤΕΛ VS Mercedes - Benz

Αυτό θα πει ''ποιότητα ζωής''...Την φράση αυτή είπα όταν αποβιβαζόμουν από το αυτοκίνητο συναδέλφου, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να με πάει από την Αθήνα στην Λάρισα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και των δύο μας.Τί τα θέλετε βρε παιδιά...όταν έχεις το χρήμα (και όλα τα γύρω γύρω), απολαμβάνεις ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο ζωής...Διότι, κακά τα ψέματα, το χρήμα μετράει (για κάποιους πιο λίγο, για κάποιους άλλους πιο πολύ, πάντως σίγουρα μετράει...).Τον ζήλεψα...Ευγενέστατος, αξιοπρεπέστατος, σοβαρός, χαμηλών τόνων...Άνθρωπος που δεν είχε την ανάγκη να επιζητεί την επιβεβαίωση των άλλων...Και μορφωμένος, ασφαλώς, με καλή δουλειά κλπ...Το χρήμα, είτε το θέλουμε, είτε όχι, διαμορφώνει χαρακτήρα...Και αν έχεις από τη φύση σου κάποια καλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, τότε στη κυριολεξία σε απογειώνει...Για μένα, που έχω φάει τα ΚΤΕΛ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με το κουτάλι και την ταλαιπωρία της μετακίνησης με αυτά - βλέπε πολυκοσμία, αναμονή με τις ώρες στην κυριολεξία υπό κακές καιρικές συνθήκες -κρύο, βροχή, αέρας, αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι κλπ.- και να έχεις και τον καθένα ''κρεμασμένο'' πάνω σου, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, η μετακίνηση με ένα τόσο καλό αυτοκίνητο, ήταν κάτι το διαφορετικό (παραβλέπω το γεγονός ότι, μόλις τα έμπροσθεν από εμάς κινούμενα αυτοκίνητα μας αντιλαμβανόντουσαν πίσω τους και χωρίς να υπάρχει από εμάς κάποιο ''σήμα'' - ''παίξιμο'' φώτων, πίεση κλπ., έκαναν αμέσως δεξιά και μας άνοιγαν δρόμο... - εντάξει αυτό το αναφέρω όλως επικουρικώς επειδή προσωπικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση). Δεν είναι εκεί το θέμα...Τώρα θα μου πεις, εντάξει, πως κάνεις έτσι...Δεν έχεις ξαναμπεί σε αμάξι;;;Ναι, έχω ξαναμπεί σε αμάξι, αλλά όχι σε ΤΕΤΟΙΟ αμάξι...Και δεν είναι μόνο το αμάξι...Είναι και όλα τα υπόλοιπα...όταν έχεις τα λεφτά αυτό δεν κρύβεται και χωρίς να χρειάζεται να κάνεις επίδειξη...Απλά κινείσαι σε άλλα επίπεδα...έχεις άλλον αέρα...Και όλοι οι άλλοι γύρω σου σε αντιμετωπίζουν -θέλοντας και μη- με σεβασμό...Δεν λέω ότι το χρήμα είναι το παν...Είναι όμως ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, που, αν ξέρεις να το μεταχειριστείς, έχεις πολλαπλά και πολύ σημαντικά οφέλη σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου...
13
 
 
 
 
σχόλια
"παραβλέπω το γεγονός ότι, μόλις τα έμπροσθεν από εμάς κινούμενα αυτοκίνητα μας αντιλαμβανόντουσαν πίσω τους και χωρίς να υπάρχει από εμάς κάποιο ''σήμα'' - ''παίξιμο'' φώτων, πίεση κλπ., έκαναν αμέσως δεξιά και μας άνοιγαν δρόμο... "I hate to break it to you αλλα κατα πάσα πιθανότητα εκαναν στην ακρη γτ η Mercedes πηγαινε με τις μπάντες. Οχι επειδη ηταν Mercedes. Κατα τ αλλα θα ελεγες τα ιδια αν πήγαινες στη Λαρισα κ με Golf (λατρευω...)? Δεδομένου οτι εχεις αποφύγει το λεωφορειο που σ εχει ταλαιπωρήσει οπως λες. Να τελειώσω λέγοντας οτι ναι συμφωνω οτι το χρημα διαμορφώνει χαρακτηρα. Ειτε προς το καλο ειτε προς το κακο.
Σχετικά με αρρώστιες και το χρήμα: δεν υπάρχει περίπτωση να μη βοηθήσει η ύπαρξή του. Ακόμα κι αν είναι απλά μια κορυφαία μονάδα φροντίδας για αρρώστους στο τελικό στάδιο. Η κα. Καραζάμπολουτίδου θα πάει με το ιδιωτικό ασθενοφόρο αεροσκάφος σε μια εκπληκτική μονάδα στην Ελβετία και η κα. Αφραγκίδου θα πεθάνει σε άσχημες συνθήκες στο ράντζο ή σε κακό γηροκομείο ή στο σπίτι της. Βοηθά επίσης στο να μην κολλάς σε μικρά πράγματα απλά αγοράζεις τη λύση. Δεν πας στο super market για να πάρεις τη φθηνότερη φέτα σε προσφορά παραγγέλνεις την ώρα που σε βολεύει να έρθουν τα καλύτερα πράγματα στο σπίτι. Δεν περιμένεις απεγνωσμένα τον υδραυλικό να δει πως θα κάνει τη φθηνή επισκευή απλά καλείς μια ακριβή εταιρεία και έρχεται ο τεχνικός στην ώρα του. Επιλέγεις αυτό που θέλεις κι όχι αυτό που είναι σε προσφορά. Απλά μετά είναι σημαντικό να μη βλέπεις τους πωλητές / παρόχους υπηρεσιών ως κατώτερους αλλά ως συνεργάτες γιατί το διαφορετικό είναι η μόνη κακή χρήση του χρήματος.
Apropos αυτοκίνητα, δεν ξέρω αν είναι κάποιος από εσάς μέλος σε carsharing. Έχω οδηγήσει 400 μοντέλα α χα χα χα και όταν κλείνω τελευταία στιγμή ρε Παίδες και μπαίνω σε ένα αυτοκίνητο πρώτη φορά, θα έπρεπε να κρατάω σημειώσεις πόση ώρα μου πήρε να βρω την άκρη (: Μια φορά οδηγούσα στην εθνική και έπιασε βροχή. Δεν έβρισκα από που παίρνουν μπρος οι υαλοκαθαριστήρες, δεν ήταν όπως συνηθίζεται εκεί ήταν κάτι φώτα alarm κάτι τοστιέρες πεταγόταν δορυφόροι τέτοια αχρείαστα πράγματα. Από τότε πριν ξεκινήσω το ψάχνω και αυτό καλού κακού.
Αλίμονο στον άνθρωπο που πρέπει να αποκτήσει αρκετά χρήματα ώστε να διαθέτει τον απαραίτητο "αέρα" που θα κάνει τους άλλους να τον σέβονται. Αν η αυτοπεποίθησή μας εξαρτάται από την εκάστοτε οικονομική μας κατάσταση, χαιρέτα μας τον πλάτανο. Άλλωστε αυτό κάνει μπαμ, μου θυμίζει κάτι ανθρώπους που έχουν ή δεν έχουν τουπέ ανάλογα την παρέα τους και αν τους δεις μόνους τους είναι άλλοι άνθρωποι. Φυσικά το χρήμα στον κόσμο που ζούμε είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, όχι όμως για να φουσκώνει ένα ανύπαρκτο (κατά τα άλλα) εγώ. Δεν λέω ότι ο άνθρωπός σου είναι τέτοιος, αλλά πιθανόν να παραμείνει ο ίδιος αν μεθαύριο ανατραπούν για οποιονδήποτε λόγο τα οικονομικά του. Γνωρίζω ανθρώπους που είχαν πάντα τον ίδιο αέρα και την ίδια αυτοπεποίθηση και όταν δεν είχαν αρκετά χρήματα, και αργότερα που απέκτησαν. Το ότι τα απέκτησαν, οφείλεται ΚΑΙ σε αυτό. Δεν έχω δει κανέναν να κάνει άκρη επειδή ο πίσω που έρχεται έχει ακριβό αυτοκίνητο, δεν ξέρω σε ποιόν γαλαξία συμβαίνουν αυτά. Προσωπικά δεν έχω κόλλημα με ακριβά αυτοκίνητα, οδηγάω τρακτέρ αγροτικά και πατίνια ό,τι θες. Έχω όμως μια φίλη που έχει μανία με τα Mercedes, και αυτό που έχει τώρα μου αρέσει κάθεσαι πάρα πολύ άνετα μου αρέσουν τα κουμπάκια στην αρχή τα πατούσα όλα να δω τι κάνουν. Σχεδόν φεύγει μόνο του δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε. Κάθεσαι στην θέση του οδηγού, του λες πήγαινέ με στο τάδε μέρος και ξεκινάει (:Τις προάλλες το πήρα να πάω για ψώνια και κόντεψα να αποκοιμηθώ στον δρόμο, άνοιξα πιο δυνατά την μουσική για να συνέρθω.
Η αξία του χρήματος υποτιμάται συνήθως από εκείνους οι οποίοι το έχουν. Και το χρήμα λύνει πάρα πολλά προβλήματα εις πείσμα των κάθε είδους ''ρομαντικών'' και ''ευαίσθητων''. Ασχέτως τούτου, θα διαφωνήσω ελαφρώς ως προς τη διαμόρφωση ενός ''καλού'' χαρακτήρα λόγω του χρήματος: η ύπαρξή του δε σε κάνει καλό. Από την άλλη, δεν είμαι και της άποψης πως όπου πλούσιος και κακός, ενώ όπου πάμπτωχος και ένας άγιος άνθρωπος.
Scroll to top icon