ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.12.2019 | 10:32

Όταν...

....συνειδητοποιείς ότι είσαι ικανός μέσα σου να συμπονέσεις και να αγαπήσεις όλο τον κόσμο, μα όχι και όσοι βρίσκονται απέναντί σου... Πως σε όσα ακούς αντί να νευριάζεις με τους άλλους, τους συμπονείς και λυπάσαι που ζουν δίχως ηρεμία και γαλήνη μέσα τους...Τελικά το να έχεις ενσυναίσθηση ίσως να είναι βαρίδιο για την σημερινή εποχή...Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!
4
 
 
 
 
σχόλια
"... αντί να νευριάζεις με τους άλλους, τους συμπονείς και λυπάσαι που ζουν δίχως ηρεμία και γαλήνη μέσα τους..." Oh, really? Ξέρω κατι καλούς χριστιανούς που σκέφτονται ακριβώς έτσι. Τις μέρες μας τις άγιες μέσα.
Περιγραφεις την συμπονοια, οχι την ενσυναισθηση. Αν και σχετιζονται ειναι διαφορετικοι οροι.Δεν βαζεις τον εαυτο σου στη θεση του αλλου... δεν τον καταλαβαινεις.Τον συμπονεις και τον λυπασαι. Γι' αυτο και η συμπονοια συνοδευεται απο την επιθυμια να βοηθησουμε. Εξου και η απογοητευση οταν δεν μπορουμε να βοηθησουμε ή οταν οι γυρω μας αδιαφορουν.Με την ενσυναισθηση καταλαβαινεις και αυτους που δεν λυπουνται... αυτους που γυριζουν το κεφαλι.Αν κατι μας φενεται παραλογο ειναι γιατι δεν θελουμε να μπουμε στη διαδικασια να το καταλαβουμε.Δεν υπαρχουν παραλογες καταστασεις... ακομα και ακραιες συμπεριφορες εχουν λογικη.Τελος, δεν νομιζω οτι η ενσυναισθηση ειναι βαριδιο.Σε βοηθαει να κατανοησεις τον κοσμο και κατ' επεκταση τον εαυτο σου.Μονο αν καταλαβουμε ποσο χαμηλα ή ψηλα εχουμε την δυνατοτητα να φτασουμε, μπορουμε να αλλαξουμε κατι.-Καλες γιορτες και σε εσενα!
Scroll to top icon