ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.12.2019 | 16:06

Τυχαίο;

Αν πει ένας άντρας ότι του αρέσουν οι δυναμικές κοπέλες, κάποια θα βρεθεί να πει ότι του αρέσουν οι νταλικέρισσες. Αν πει μια γυναίκα ότι της αρέσουν οι δυναμικοί άντρες, κάποιος θα βρεθεί να πει ότι της αρέσουν οι τραμπούκοι. Γιατί μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει δυναμισμός; Έχω παρατηρήσει ότι όσοι και όσες αντιδρούνε με αυτόν τον τρόπο δεν είναι ποτέ δυναμικά άτομα.
12
 
 
 
 
σχόλια
Δυναμικός θεωρείται ο άνθρωπος που έχει δυνατό χαρακτήρα. Είναι αυτός που μέσα σε αντιξοότητες και δυσάρεστες καταστάσεις, προσπαθεί να μη τα παρατά και να ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του. Είναι αυτός που έχει δική του κρίση και να μη γίνεται έρμαιο των άλλων. Είναι αυτός που είναι διπλωμάτης προς όφελος δικό του χωρίς όμως να πατάει επί πτωμάτων. Είναι βασικά αυτός που θέλει τη ποιότητα στη ζωή του και πασχίζει να την αποκτήσει. Αυτό τουλάχιστον πιστεύω. Δυναμικός δεν είναι ο φωνακλάς, ο τσαμπουκάς και η νταλικέρισσα. Αυτοί δεν είναι δυναμικοί, είναι απλά δειλοί που υποκρίνονται κάτι άλλο για να κρύψουν τις ανασφάλειές τους. Δεν σημαίνει όμως πως όταν κάποιος είναι νευρικός και ξεσπά, ότι κάνει το τραμπούκο.
Καλά, δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτό που γράφεις. Όντως έτσι συμβαίνει. Εγώ όσες φορές έχω πει ότι θέλω ο άλλος να είναι δυναμικός, μου λένε πως και έτσι θέλω εγώ Ανατολίτη. Λες και δυναμικός σημαίνει Ανατολίτης. Τι να πεις! Μάλλον ορισμένοι έχουν πολύ λανθασμένη αντίληψη για τον δυναμισμό!
Το λάθος είναι ότι βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα χωρίς πρώτα να ρωτήσουμε τι εννοεί κάποιος όταν λέει για δυναμικό άνθρωπο και αν μπορεί να μας δώσει το παράδειγμα ενος τέτοιου.Οπότε εσύ, τι εννοείς όταν λες δυναμικός άνθρωπος; Υ. Γ. Πάντως δεν αποκλείεται κάποιος να είναι και δυναμικός και μισογυνης. Απλά σίγουρα δεν είναι ταυτόσημες έννοιες, απλά πολλοί-ες αλλά λένε, αλλά νομίζουν πως λένε και καταλαβαίνουν την τύφλα τους. Σίγουρα όμως είναι άδικο να το παίζουμε εξυπνακηδες και να κάνουμε προβολές.
Φυσικά και μπορεί κανείς να είναι ταυτόχρονα δυναμικός και μισογυνης. Είναι δύο χαρακτηριστικά που μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο πρόσωπο αλλά και να μην συνυπάρχουν. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι πολλοί άνθρωποι, όταν ακούν δυναμικός, φέρνουν στο μυαλό τους κάποιον τραμπουκο Ανατολίτη. Αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον έχουν εσφαλμένη αντίληψη σχετικά με τον δυναμισμό.
Όταν λέω δυναμικός, αναφέρομαι σε κάποιον που δεν είναι παθητικός, δεν είναι έρμαιο ούτε άλλων ανθρώπων ούτε των συνθηκών, είναι διεκδικητικός (δεν αναφέρομαι κατ'αναγκη στα συναισθηματικά αλλά γενικότερα στη ζωή), αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και καταβάλλει προσπάθεια για να πετύχει αυτό που θέλει, έχει άποψη και έχει ταυτόχρονα και το θάρρος να την εκφράζει και να την υποστηρίζει. Κατά κύριο λόγο αυτά.Κάποιο παράδειγμα δεν μπορώ να σου φέρω, γιατί δεν έχουμε κάποιον κοινό γνωστό για να αναφερθώ σε αυτόν.
Όταν λες "χαίρομαι που δεν σου αρέσουν τέτοιοι" σε τι ακριβώς αναφέρεσαι; Στον συγκεκριμένο μαλακα που θα σου έφερνα ως παράδειγμα και μπορείς πολύ εύκολα να καταλάβεις ποιον εννοώ;Μα πως θα μπορούσε να μου αρέσει κάποιος τόσο γελοίος; Ο τύπος έχει όλα τα στραβά μαζεμένα. Μαλακας, γελοίος, σεξιστης, χειριστικος κλπ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon