ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.1.2020 | 23:00

Μηπως εχω εγω το προβλημα;

Ρε παιδια δεν καταλαβαινω, βλεπω γυρω μου σε γνωστους και αγνωστους καποιες συμπεριφορες πολυ περιεργες. Ανθρωποι παρεξηγουνται για follows, likes, αμα τους γραψεις οκ σκετο σε μια συνομιλια, για ενα σωρο μικροπραγματα που αν καποιος τα σκεφτει δεν εχουν κανενα νοημα. Βλεπω γνωστες μου να ανταγωνιζονται για αγορια και να συμπεριφορονται παιδιαστικα. Βλεπω κατι συμπεριφορες τοξικες, δεν προλαβαινεις να παρεις ανασα και σου πετανε ενα χαρακτηρισμο. Δεν υπαρχει σεβασμος στην ελευθερια των ανθρωπων, δεν καταλαβαινω.Τι μανιες τι περιεργα πραγματα ειναι αυτα. Και με οσους το εχω συζητησει θεωρουν ολη αυτη τη κατασταση φυσιολογικη. Δηλαδη και 800 "δεν ταυτιζομαι" δεν θα μου φαινονταν περιεργα. Το προβλημα ειναι οτι ξαφνικα νιωθω απολυτη καταπιεση, "κανε αυτον follow back θα παρεξηγηθει", "γιατι δεν μου απαντησες γρηγορα, γιατι ησουν ψυχρη", "εγω τον γουσταρω αυτον μην τον γουσταρεις", "θες να με παρατησεις γιατι δεν με παιρνεις τηλεφωνα;", "γιατι εκανες αυτη την ερωτηση εισαι φασιστρια;" κ.ο.κΑν ειναι δυνατον!!!!Τι να πω μπορει οντως να εχω εγω το προβλημα και ολα αυτα να ειναι απολυτως φυσιολογικα, να ειναι οι "αγραφοι κανονες" που πρεπει να διατηρουμε. Τι να πω μπορει να μην ειμαι λαθος και αγενης. Αν σας κανω follow ωστοσο θα ειμαι κολλητη σας
9
 
 
 
 
σχόλια
Ένα "ok" σκέτο σαν απάντηση σε συνομιλία πολλές φορές δεν φτάνει. Αν μου γράψει κάποιος πολλά πράγματα δεν μπορώ να απαντήσω με "ok". Κάποιες φορές καλύτερα να αναβάλλεις μια αναλυτικότερη απάντηση για όταν έχεις περισσότερο χρόνο. Παράδειγμα φέρνω για το τι ίσως να πηγαίνει στραβά γιατί μου φαίνεται από την αρχή μέχρι το τέλος όσα αναφέρεις πρόκειται για προβλήματα στην επικοινωνία με τους άλλους γενικότερα και ίσως όχι μόνο.
Δεν μας δίνεις κανένα στοιχείο να καταλάβουμε ποιά είναι η συμπεριφορά σου. Στο ξεκάρφωτο σε ρωτάνε αν είσαι φασίστρια ενώ εσύ ζήτησες συνταγή για Λουκουμάδες; Αν ναι, κάνεις παρέα με ανθρώπους που δεν έχουν αντίληψη δεν καταλαβαίνουν ελληνικά ή δεν καταλαβαίνουν γενικώς τίποτε. Δεν θα έπρεπε να το έχεις αντιληφθεί αυτό; Αν εσύ λες ότι πας να ποτήσεις τον Βασιλικό σου και η απάντηση είναι ότι ψήφισες Χ.Α., μπορείς να βγάλεις και χωρίς την βοήθειά μας μερικά συμπεράσματα."Εγώ τον γουστάρω αυτόν μην τον γουστάρεις". Ποιά στο λέει αυτό; Κάποια άσχετη που δεν γνωρίζεις; Υπάρχουν και άνθρωποι που το έχουν κάψει μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς. Αν και μαζεύονται κάμποσα,μήπως να πρόσεχες λίγο παραπάνω με ποιούς συναναστρέφεσαι; Δεν θα σου έκανε εντύπωση αν έπαιρνες 800 δεν ταυτίζομαι. Τι να πω, αν άπειροι άνθρωποι συμφωνούν όλοι κόντρα σε σένα, προσωπικά θα προτιμούσα να μας δώσεις χειροπιαστά παραδείγματα για να καταλάβω τι γίνεται. Όχι επειδή ντε και σώνει έχουν εκείνοι δίκιο, αλλά γιατί μας λες τι σου απαντάνε αλλά όχι τι προηγήθηκε ακριβώς και τι είναι αυτό που προκάλεσε την συγκεκριμένη αντίδραση.
Αν προκειται για γνωστους σου κανε μια προσπαθεια να τους προτεινεις και την δικια σου οπτικη στα συγκεκριμενα θεματα, να τους εξηγησεις την αξια που εχει η ελευθερια για σενα και ποσο μικρα φανταζουν ολα αυτα στα ματια σου. Απο κει και υστερα αν αυτοι οι ανθρωποι λειτουργουν ετσι συνειδητα και με επιλογη τοτε δυστυχως δεν εχω να απαντησω κατι γιατι ουτε εγω εχω λυσει αυτο το ζητημα. Προς το παρον το αντιμετωπιζω ως ασυμφωνια χαρακτηρων στα συγκεκριμενα ζητηματα.
Απο προσωπικη εμπειρια δεν ξερω αν γινεται να αγνοησεις τετοιες καταστασεις οταν εμπροκειτο για ανθρωπους που συναναστρεφεσαι καθημερινα και σε περιοριζουν με τον τροπο αυτο.
Scroll to top icon