ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.1.2020 | 00:58

Μάλλον περνάω κατάθλιψη

Είμαι χάλια στα χειρότερα μου είμαι 19 σε μια σχολή που δεν θέλω που πηγαίνω με το ζόρι ,δεν κάνω τίποτα όλη μέρα δεν έχω ορέξη για τίποτα...Η μάνα μου λείπει όλη όλη μέρα δουλειά δουλειά αυτό με έχει ξεγράψει ...φίλους δεν έχω πολλούς κάνω παρέα με 2 άτομα μιλάμε πολύ αλλά έχουν τις κύριες παρέες του και αισθάνομαι ότι απλά με θυμούνται όταν βαριουνται στην σχολή κάνω παρέα με κάποια άτομα αλλά έχω υπόνοιες ότι μόνο εγώ δίνω και ότι στην πραγματικότητα δεν πολύ θέλουν να κάνουν παρέα βγαίνουμε συνέχεια περνάμε τέλεια αλλά δεν ξέρω κάτι μου λέει ότι πάει λάθος ...εγώ τους συμπαθώ πολύ αλλά δεν θέλω όλο αυτό να είναι μόνο πλευρό ...από την παρέα συμπαθώ πολύ μία κοπέλα αλλά της στέλνω μονο εγώ και κουβέντα δεν συνεχίζεται ...η όταν λέω εγώ να βγούμε είναι σε βάση βεριομαστε έχουμε διάβασμα ...όταν όμως το προτείνουν αυτές ...τι να πω δεν ξέρω θέλω να ξεκοψω έχω και εγώ έναν εγωισμό αλλά το θέμα είναι ότι σαν χαρακτήρας κολλάω κολλάω πολύ και μετά υποφέρω ...όπως και να έχει περνάω μια πολύ πολύ χάλια φάση και δεν έχω όρεξη για τίποτα... λογικά έχω κατάθλιψη
5
 
 
 
 
σχόλια
Προσπερνάω τον τίτλο σχετικά με την κατάθλιψη και θα σταθώ στο πρόβλημα που μας περιγράφεις. Έχω έρθει και εγώ στη θέση σου. Ήμουν κι εγώ κάποτε 19 και φοιτούσα στο Πανεπιστήμιο προσπαθώντας να βρω τις ισορροπίες μου και να δημιουργήσω σταθερές φιλίες. Μετά από πολλά χρόνια και διάφορες ευχάριστες και δυσάρεστες εμπειρίες κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα γενικώς είναι πολύ απλά. Στέλνεις και δε σου απαντάνε, τους ζητάς να βγείτε και σε «γράφουν» κανονικά; Η απάντηση είναι απλή και προφανής: Δε σε γουστάρουν κορίτσι μου. Μην κολλάς μαζί τους. Βρες άλλες παρέες. Μην τους παρακαλάς. Δεν είναι θέμα εγωισμού, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας. Προσπαθείς να χτίσεις τις φιλίες σου σε λάθος βάσεις. Πρέπει η επικοινωνία και το ενδιαφέρον να προέρχεται και από τις δυο πλευρές για να δημιουργηθεί μια σωστή φιλία. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Όταν στέλνεις μήνυμα και η άλλη δεν μπαίνει καν στον κόπο να σου απαντήσει, τη σημερινή εποχή με τόσες ευκολίες επικοινωνίας, κινητά, Facebook κλπ σημαίνει ότι δε σε σέβεται. Δεν μπορείτε έτσι να γίνετε φίλες. Γνώρισε άλλο κόσμο και πήγαινε παρακάτω.
Για διάβασε πρώτα εδώ για μια βασική περιγραφή συμπτωμάτων (ή ψάξε σε ξενόγλωσσο πιο σοβαρό ιστότοπο ή σε δική σου βιβλιογραφία) :https://www.psyxiatros.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%88%CE%B7/Και μετά κανόνισε επίσκεψη σε ειδικό ψυχικής υγείας έτσι ώστε αν έχεις κάτι να βοηθηθείς, και αν δεν έχεις να ησυχάσεις σιγά σιγά, βήμα βήμα τη φορά. Καλή τύχη :)
Δεν είμαι ειδικός να ξέρω αν έχεις ή όχι κατάθλιψη.Θέλω να σταθώ όμως στο πόσο μόδα έχει γίνει πια και πόσο εύκολα βγάζουν γνωμάτευση όλοι για τον εαυτό τους ή άλλους.Ψυχραιμία λίγο ρε παιδιά.
Κοίτα, εγώ μια φορά που είχα ιογενή επιπεφυκίτιδα, μέσα είχα πέσει με το φίλο μου τον γοογλε. Ο οφθαλμίατρος στο δημόσιο νοσοκομείο ενώ είχα κατακόκκινα ματιά με ρωτούσε αν έχει μολυνθεί και το άλλο.Νομίζω ότι αν εξαιρέσουμε τον φόβο σε όλο αυτό, είναι και το οικονομικό ζήτημα στη μέση, θέλει έρευνα για καλό ιατρό, πόσο μάλλον για δωρεάν θέλει και ΤΥΧΗ. :) Όχι ότι τασσομαι υπέρ αυτής της τάσης, απλά κάνω μια υπόθεση.
Scroll to top icon