Ναυάγιο στους Παξούς: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό μεταναστών και προσφύγων

Ναυάγιο στους Παξούς: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό μεταναστών και προσφύγων Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Συνεχίζονται οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα για τον εντοπισμό προσφύγων και μεταναστών του ναυαγίου που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 21 διασωθέντες του ναυαγίου που μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα και είναι καλά στην υγεία τους, είναι διαφορετικών εθνοτήτων. Ειδικότερα, 10 από αυτούς είναι από το Αφγανιστάν, 2 από τη Συρία, 4 από το Πακιστάν, 2 από το Ιράν, 2 από το Ιράκ και ένας από τη Σομαλία.

Οι δώδεκα σοροί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, μεταξύ των διασωθέντων και των θανόντων δεν υπάρχουν παιδιά, αφού πρόκειται για άτομα ηλικίας από 20 έως 30 ετών. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει μέχρι στιγμής οι διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες «ο αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο σκάφος έφτανε περίπου τους πενήντα, με αποτέλεσμα να μην είναι ακριβής ο αριθμός των αγνοουμένων».

Οι έρευνες σήμερα συνεχίζονται με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών των Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο, εντούτοις το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και βυθίστηκε παρασύροντας μαζί του πολλά άτομα στο βυθό, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Οι προανακρίσεις συνεχίζονται και μέχρι αυτή την ώρα βέβαιος είναι μόνο ο προορισμός που είχαν οι μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ιταλία, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί επισήμως ο τόπος της αναχώρησης τους και ο τρόπος της διακίνησής τους.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέκκας για σεισμό στη Μιανμάρ: Το σενάριο οι νεκροί να φτάσουν τις 50.000 έως και 100.000 είναι υπαρκτό

Ελλάδα / Λέκκας για σεισμό στη Μιανμάρ: Το σενάριο οι νεκροί να φτάσουν τις 50.000 έως και 100.000 είναι υπαρκτό

«Έχουμε μια “πανσπερμία” τεκτονικών πλακών στην περιοχή. Η Μιανμάρ βρίσκεται στο όριο δύο μεγάλων πλακών, με έντονη σεισμικότητα και υψηλή επικινδυνότητα για ισχυρά σεισμικά φαινόμενα»
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: Γνήσια τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, λέει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Ελλάδα / Τέμπη: Γνήσια τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, λέει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Πρόκειται για τα τρία βίντεο που είχε παραδώσει στις 5 Φεβρουαρίου, σχεδόν δύο χρόνια μετά το δυστύχημα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Interstar, Βασίλειος Καπερνάρος, στον ανακριτή
LIFO NEWSROOM