ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.1.2020 | 17:34

Δεν ξέρω τι να κάνω !!

Μένω στο εξωτερικό και πληροφορήθηκα πως μια πολύ καλή μου φιλη, πίσω στην Ελλάδα, έχασε την μητέρα της από τροχαίο ατύχημα. Η μητέρα της νεότατη, 55 χρόνων. Έκλαιγα όλη την ημέρα στη δουλειά και δεν ξέρω αν θέλω να πάω η όχι, είμαι αδύναμος χαρακτήρας, δεν θα άντεχα κάτι τέτοιο να το ζήσω από κοντά. Οι άλλες μου φίλες θα προσπαθήσουν να πάνε , αλλά κ αυτές δεν ξέρουν αν θα έχουν το ελεύθερο από τις υπεύθυνες τους. Στο εξωτερικό ότι και αν γίνει , μας δίνουν 3 ημέρες άδεια για απώλεια συγγενικού προσώπου. Είπα ψέματα πως πέθανε κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο, γιατί αν έλεγα συγγενείς φίλου, δεν θα με άφηναν. Θα στειλω στεφάνι στην οικογένεια αλλά παραδέχομαι πως δεν έχω το ψυχικό θάρρος να δω την φίλη μου από κοντά και να να της σταθώ. Νιώθω κουρέλι, νιώθω κακή φίλη, νιώθω κομμάτια. Η γυναίκα αυτή ήταν το στήριγμα της οικογένειας της, κ τώρα δίχως γονείς και δουλειά, έχοντας μόνο μικρότερα αδέρφια, δεν ξέρω τι θα γίνει. Είμαι διατεθειμένη να της στέλνω κάθε μήνα ένα χρηματικό ποσό ώστε να μπορέσει να στηριχθεί στα πόδια της σιγά σιγά. Η μαμά μου λέει να κάνω αυτό που αισθάνομαι. Ξέρω πως θα καταρρακωθώ αν πάω και μετά δεν ξέρω ποιος θα στηρίξει εμένα....
14
 
 
 
 
σχόλια
Το στεφάνι δεν έχει να πει κατι.Τσάμπα λεφτά. Καλύτερά μια ανθοδεσμη και μια μικρη ενισχυση στη φιλη....Πηγαινε και μη σκεφτεσαι εσενα!! Αυτη τη στιγμη, η καλη σου φιλη οπως λες σε έχει ανάγκη περισσότερο απο ποτέ. Μην κοιτάς τι θα κάνουν οι υπόλοιπες φίλες σας... Σε έχει ανάγκη ,να πας και να της σταθείς ... Καλο κουραγιο!!
Όταν πεθαίνει κάποιος οι τρίτοι περισσεύουν. Όλοι σας λέτε βλακείες παρηγοριάς. Ειδικά όταν λέτε πράγματα τύπου "καταλαβαίνω πως νιωθεις"γίνεστ ε εκνευριστικοί και σπάτε νεύρα πάνω στον πόνο του άλλου. Καλύτερα να αφήσεις στην ησυχία την κοπέλα να τα βρει μόνη της. Στην απώλεια δεν θέλεις κανέναν
Βλακείες λες εσύ!! Εγώ έγραψα πως καταλαβαίνει πως νιώθει γιατί έχω χάσει το μπαμπά μου και ξέρω το πόνο!! Μάθε να διαβάζεις προτού πετάξεις στούκες.
Να πας. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι άνθρωποι χρειάζονται κόσμο δίπλα τους. Η παρουσία σου και μια αγκαλιά είναι παρηγοριά, δε χρειάζεται να πεις λέξη.Όταν έχασα εγώ τη μητέρα μου, δεν ήθελα να μένω μόνη. Με ανακούφιζε ακόμη και η παρουσία αχωνευτων συγγενών, πόσο μάλλον οι φίλοι μου.
Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή που περνάει η φίλη σου καλό θα είναι να βρίσκεσαι κοντά της , εφόσον κι αν καταφέρεις να πάρεις την άδεια. Αν δεν έχεις δύναμη να το κάνεις αυτό , πάνε στα 40 της γυναίκας.. πιστεύω θα σου είναι λίγο πιο εύκολο.. Καλή δύναμη και Συλλυπητήρια..
Βοήθησέ την όσο μπορείς. Πολλές φορές και μια απλή αγκαλιά είναι το ισχυρότερο φάρμακο όταν πονάει η ψυχή μας. Είναι σκληρό να χάνεις το γονιό σου στα ξαφνικά. Καταλαβαίνω πως νιώθει η φίλη σου. Εμένα έτσι στα ξαφνικά μου είπαν για το μπαμπά μου. Ήμουν μόνη στο σπίτι και τον περίμενα. Ούρλιαζα, δεν είχα χέρι να κρατηθώ. Χρειαζόμουν μια αγκαλιά και δεν την είχα. Είμαστε άνθρωποι, όλοι χρειαζόμαστε μια αγκαλιά... :"(
Μην πιεζεσαι μιας και είσαι και στο εξωτερικό δεν είναι το ίδιο εύκολο. Δείξε τη συμπαράσταση σου με άλλους τρόπους. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντοχές.
Αν ξαναδιαβάσεις τι έγραψα δεν της είπα να πάει. Το βλέπουμε διαφορετικά. Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν στιγμές που πρέπει να παίρνουμε την δύσκολη για μας επιλογή, για τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας έχουν ανάγκη. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μπορεί να το βλέπει αλλιώς.
Scroll to top icon