ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.1.2020 | 11:17

Έκοψαν το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών...

Αυτός είναι ο κόσμος μας, ο δίκαιος, ο ευνομούμενος, ο απόλυτος. 140 ηλικιωμένα άτομα, ψυχές ξεχασμένες από συγγενείς, οικογένειες, υπολοιπόμενοι της ανθρωπιάς της κοινωνίας μας, αφήνονται στο έλεος του σκότους, του ψύχους και της κατάφωρης αδιαφορίας που έμελλε να γευτούν στα στερνά τους. Στερνά ήδη σκληρά από την εγκατάλειψη και την ένδεια, τέτοια που κανείς νέος δε θα μπορούσε να φανταστεί για τον εαυτό μου, παρά μόνο στους εφιάλτες του.Βλέπετε, αυτή η κοινωνία επιφυλάσσει την αυστηρότητά της για τους ήδη αδύναμους και λυγισμένους και χαϊδεύει ανερυθρίαστα πάσης φύσεως λαμόγια που κινούν τα νήματα μιας καλά ταϊσμένης σαπίλας.Τουλάχιστον, αυτοί οι άνθρωποι έχουν δίπλα τους τους φύλακες αγγέλους τους, το ηρωικό προσωπικό που με αυταπάρνηση και ανοιχτή καρδιά στέκονται στο προσκεφάλι τους, έτσι όπως δεν το έκανε κανείς δικός τους ή η κοινωνία της αφθονίας που τους περιβάλλει.Μακάρι να υπάρξει αντίδραση, μακάρι να πρυτανεύσει το αυτονόητο. Πρόκειται για τους παππούδες, τις μητέρες και τους πατέρες μας. Δε γίνεται να τους τιμωρούσε στον επίλογο της ζωής τους, στερώντας τους κοινωνικά αγαθά η έλλειψη των οποίων μπορεί να αποβεί γι' αυτούς μοιραία. Λύπη κι αηδία.
2
 
 
 
 
σχόλια
Το βρίσκω φρικτό. Δυστυχώς είμαστε η χώρα των άκρων.Ελπίζω να βρεθεί από την πολιτεία μια λύση, γιατί οι γέροντες ανήκουν σε ευπαθή κατηγορία ατόμων• είναι ανήμποροι και πολλές φορές ούτε να αυτοεξυπηρετηθουν δεν μπορούν.
Scroll to top icon