ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.1.2020 | 12:31

εαυτος

Νιώθω ότι μόνο εγώ αμφισβητώ τόσο πολύ τον εαυτό μου.. Παλεύω με αυτό χρόνια και εκεί που λέω είμαι καλά με τον εαυτό μου, με εκτιμώ και με αγαπώ γι αυτό που είμαι μπορεί να γνωρίσω κάποια κοπέλα και να συγκρίνομαι συνεχώς μαζί της και ξεκινάνε οι γνωστές σκέψεις "δεν είσαι τόσο αστεία όσο αυτή", "δεν μιλάς τόσο ωραία", "δεν είσαι τόσο όμορφη", "δεν ξέρεις τόσα πράγματα", "δεν είσαι τόσο ενδιαφέρον άτομο" κλπ.. θέλω τις συμβουλές σας :)
6
 
 
 
 
σχόλια
Ειναι απαραιτητο να υπαρχει καποιος καλιτερος απο εμας σε κατι.Τετοιοι ανθρωποι ειναι η αιτια που ονειρευομαστε.Φαντασου να ακουγες μια μερα ενα αστειο και να νομιζες οτι δεν θα ξανακουσεις πιο αστειο πραγμα ποτε.Φαντασου το εξυπνοτερο πραγμα που ακουσες ποτε να ειναι αυτο που σκεφτηκες.Πολυ μουντη θα ηταν η ζωη...Πρεπει να καταλαβεις οτι οταν καποιος ειναι καλιτερος απο εμας σε κατι, ειναι γιατι εχει ξοδεψει περισσοτερο χρονο να το κανει. Και συνηθως ειναι γιατι αγαπαει αυτο που κανει περισσοτερο απο εμας. Ακομα και σε υπερβολικο βαθμο.Για την ομορφια τι να σου πω...Η μονη απαντηση που θα σου εδινα αν μου ελεγες οτι αυτη ειναι πιο ομορφη απο εμενα ειναι η εξης: "Ε, και?"
"πιο όμορφη", "πιο αστεία", δεν υπάρχει μετρό σύγκρισης σε τέτοιου είδους χαρακτηριστικά ρε παιδιά. Το 'ωραιο', η αίσθηση του χιούμορ είναι πράγματα που τα αντιλαμβάνεται ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικιά του αισθητική.Είναι ανωφελο να μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης, είσαι αυτή που είσαι και έχεις την μοναδικότητα σου όπως και οι υπόλοιποι 7δυς άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη. Κάπου είμαστε έτσι και κάπου αλλιώς, καρμπόν να είμαστε όλοι είναι πράγμα αδύνατο. Κοίταξε εσύ τον εαυτό σου, την εξέλιξη του (με βάση το δικό σου γούστο και αισθητική) και άσε και τους αλλους να κάνουν το ίδιο για τους δικούς τους εαυτούς.Όλα αυτά στα λέω με πολλή αγάπη και εύχομαι να αποδεσμευτεις από τέτοιου είδους σκεψεις=)
Πάνω κάτω σχεδόν όλοι μας έχουμε κάνει αυτές τις σκέψεις η' συνεχιζουμε να τις κάνουμε. Απο την μια πλευρα, αν χρησιμοιηθουν σωστά μπορούν να δώσουν μια ώθηση για περαιτέρω προσπάθεια από την άλλη μας βυθίζουν στην κατάθλιψη.Γιατί συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους αλλους; Γιατί ζηλεύουμε; Τι μας εμποδίζει να αποκτήσουμε και εμείς οι ίδιοι τα χαρακτηριστικά που θαυμάζουμε; Ξέρουμε πως νιώθουν αυτά τα ατομα; μπορεί να ζηλεύουν εμάς, μπορεί να θέλουν αλλά χαρακτηριστικά.
Scroll to top icon