ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.1.2020 | 12:15

....

Τελικα παιζει ρολο το επιπεδο μορφωσησ των γονιων στην εξελιξη του παιδιου . με δυο γονεισ που τελειωσαν δημοτικο δεν εχεισ και πολλη ενθαρυνση για σπουδες. τον μπαμπα μου τον ενοιαζε να μπω αστυνομια να τακτοποιηθω. δεν στηριξε ποτε την επιολογη μου να γινω κατι εντελωσ αντιθετο.η μαμα μου ελεγε παντα να σπουδασω για να χω ενα βραχιολι στο χερι μου. εγω δεν ηξερα καν τι σημαινε αυτο. δεν μου εξηγησε την σημασια την οικονομικησ ανεξαρτησιας.δεν εβλεπα μια γυναικα ανεξαρτητη, εβλεπα μια νοικοκυρα κλεισμενη στο σπιτι που δουλευε που και που σε ργοστασια και τα οικονομικα τα εκανε κουμαντο ο μπαμπας. του αφηνε σημειωμα στην κουζινα να τησ αφησει λεφτα για ψωμι. και το θεωρουσα λογικο ολα αυτα τα χρονια να μην εχει λεφτα μια γυναικα πανω τησ.και δυστυχωσ δυσκολα ξεφευγεις απο αυτο που εζησες. κανεις ςαυτα που βλεπεις χωρις να το καταλαβαινεις. και γινεσαι και καποιιες φορεςς αυτο που μισεις.
10
 
 
 
 
σχόλια
Διαφωνώ κάθετα. Δεν χρειαζεται οι γονείς να έχουν τελειώσει νομική και ιατρική για να δώσουν πρότυπα στα παιδιά τους και να τα αναθρέψουν σωστά. Αυτό που χρειάζονται οι γονείς είναι να είναι μορφωμένοι με έννοια που δνε έχει καμία απολύτως σχέση με τα πτυχία. Ξέρω ανθρώπους που έχουν τελειώσει τις καλύτερες σχολές και είναι ακαλλιεργητοι και αμόρφωτοι υπό πολλές έννοιες. Οι γονείς μου δεν έχουν τελειώσει τίποτα, χειρωνακτικες εργασίες και οικονομική αθλιότητα. Η μητέρα μου σπίτι, περιμένοντας όπως λες και εσύ λεφτά για ψωμί από τον πατέρα μου. Και όμως ήταν η πρώτη που μου μιλήσε για οικονομική ανεξαρτησία, ήταν η πρώτη που μου ειπε να μην εξαρτάται από κανέναν και να στηρίζομαι μόνο στα χέρια μου, και να σπουδάσω για την προσωπική μου εξέλιξη, γιατί η μόρφωση είναι δύναμη και συνάμα για την γυναίκα ανεξαρτησία. Αυτά μου τα έλεγε από τότε που θυμάμαι τον ευατο μου. Και ως παιδί αυτής της οικογένειας έχω να σου πω ότι σπουδάζω σε σχολη πανεπιστημίου "οικονομικά κια κοινωνικά υψηλων προσδοκιών ". Επομένως θα σου πω ότι αυτό που κάνεις εσύ μέσω της εξομολόγησης σου είναι να ρίχνεις ευθύνες στους γονείς σου για την προσωπική σου στασιμότητα.
Και συμφωνώ και δε συμφωνώ, για την ακρίβεια θεωρώ πως το μορφωτικό επίπεδο των γονέων προφανώς και έχει επιρροή στις απόψεις τους και στο πώς ενθαρρύνουν τα παιδιά τους, αλλά μάλλον το μπλέκουμε λίγο με τις γενικότερες συγκυρίες και την επαγγελματική αποκατάσταση όπου τα πράγματα περιπλέκονται. Το να είναι εργάτες οι γονείς και να γίνει το παιδί τους δικηγόρος λ.χ. σήμερα μπορεί να γίνει, πλην όμως αν δεν έχεις ήδη μπαμπά δικηγόρο, δεν είναι και η καλύτερη επαγγελματική επιλογή πλέον, όση επιθυμία και όσο ''καλός'' και να είσαι.
Δυστυχως ο,τι εγινε εγινε και κανεις δεν μπορει να πει πού σταματα η ευθυνη των γονιων σου και πού ξεκινα η δικη σου. Αυτα που σου λεγαν παντως δεν ηταν και απορριπτεα. Δεν αναφερεις τι ηθελες να ακολουθησεις, ουτε και την ηλικια σου. Ομως ακομη και αν το ειχες ακολουθησει θα ειχες επαγγελματικη αποκατασταση; Η προτροπη του πατερα σου να πας στην αστυνομια, δεδομενης μια απο οσο καταλαβαινω δυσκολης οικονομικης καταστασης δεν ειναι και τοσο κατακριτεα. Και αν καποιος δε θελει να μεινει στασιμος δινονται και εκει ευκαιριες για περαιτερω σπουδες, ορεξη να χει κανεις. Μεχρι και αδεια μετ'αποδοχων για να κανει καποιος πανεπιστημιακες σπουδες με καποια συναφεια. Αυτα ομως εγιναν και παν... επι του πρακτεου δες τι μπορεις να σωσεις για να μη μεινεις μια ζωη στο τι θα γινοταν αν... Καλη σου τυχη...
Αν ήταν όπως το περιγράφεις η ανθρωπότητα θα έμενε στάσιμη και δεν θα υπήρχε ποτέ και πουθενά εξέλιξη. Οι νέοι θα ακολουθούσαν σε όλα το παράδειγμα των γονιών και θα τελείωνε εκεί η ιστορία. Το βλέπεις να συμβαίνει;
Λοιπόν, είμαι κι εγώ παιδί ανθρώπων που τελείωσαν μόνο το Δημοτικό. Στην περίπτωσή μου ισχύει αυτό που ανέφερε ο τυχαίος περαστικός. Αναγνωρίζω μεν τον τεράστιο βαθμό επίδρασης που ασκεί η οικογένεια στην κοινωνικοποιήση ενός παιδιού, υπάρχεις δε όμως κι εσύ που ορίζεις πώς θα κινηθείς.
Κοπελιά, να ξέρεις πως ποτέ δεν είναι αργά να σπουδάσεις, βρες που έχεις κλίση σαν άτομο και εξειδικεύσου στον τομέα αυτό. Ευτυχισμένος δεν είναι μόνο αυτός που βγάζει λεφτά από αυτό που κάνει, αλλά και αυτός που το αγαπάει επίσης .
οι γονεις σου ειν αυτοι που ειναι ....................... απομακρύνσου και καν αυτο που εσυ θες να πραγματοποιήσεις ..................... κακό ειναι ??? αν στην ζωη σου ζητάς λογικά και σωστά πράματα προχώρα !!!!!!!!
εννοείται ότι τα πρότυπα που παίρνουμε από την οικογένεια μας είναι πολύ σημαντικά αλλα μεγαλώνοντας και βλέποντας άλλα πράγματα συνήθως τα απορρίπτουμε. Είναι πολύ σημαντικό για μαι γυναίκα να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και να πατάει στα πόδια της, και αναμφισβήτητα το μορφωτικό περιβάλλον και το πνευματικό επίπεδο στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί είναι πολύ σημαντικό και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.....Για αυτό προσοχή ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ είναι τα δύο βασικά προσόντα που πρέπει να έχει σήμερα μια γυναίκα.....η γνώση είναι δύναμη πρέπει να επενδύουμε σε αυτή.....
Scroll to top icon