ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.1.2020 | 13:38

Για όσο αντέξεις

Σας μεγάλωσαν κι εσάς οι γονείς σας με την ιδέα ότι αν φωνάξετε λίγο παραπάνω, αν βγάλετε θυμό (που είναι φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα), τότε δεν είστε ''καλό παιδί;;; Και μεγαλώνοντας να σου την λένε επειδή δεν είσαι διεκδικητική και στην δουλειά να ''μπουκώνεσαι'' τα πάντα; Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε και στις μέρες μας όταν λέμε πια το ''καλό παιδί'' εννοούμε τον μαλ@@κα.
5
 
 
 
 
σχόλια
Α μη νομίζεις. Το να κατηγορούμε και συνέχεια τους γονείς μας για ο.τι δεν αντέχουμε πάνω μας, είναι άλλο σύμπλεγμα ΚΙ αυτό. Όσο μπορείς ξεκολλα. Υπάρχουν παιδιά Μ γονείς που δεν έβαζαν γλώσσα μέσα και βγήκαν άτομα εσωστρεφή που ακούνε φωνή και παίρνουν το πρώτο πλοιο. Εδώ η Αριάδνη λέει ότι έκανε το αντίθετο από αυτό που έλεγαν οί γονείς. Σιωπή αυτοί; Γλώσσα αυτή. Γιατί έτσι γούσταρε, αυτή ήταν η δική της αντίδραση.Οι γονείς μας αν το καλοσκεφτείς είναι απλώς το πρώτο μας, το βασικό μας περιβάλλον. Μετά έχουμε πολλά περιβάλλοντα, ταυτόχρονα. Μεγαλώνοντας έχουμε και αυτό της δουλειας. Εκεί όλοι κολυμπάμε σε ξενα νερά , εκεί επιβιώνεις μόνος σου και αν είσαι τυχερός έχεις καλούς συναδελφους. Ο θυμός είναι αναγκαίο συναίσθημα. Δε γίνεται να ΜΗ θυμώνουμε ποτέ. Αλλά όπως είπε και ο Αριστοτέλης, ΚΆΘΕ συναίσθημα έχει την αξία του αρα και το ανάλογο αποτέλεσμα όταν εκφράζεται στο σωστό χρόνο, τόπο και με τον κατάλληλο ΤΡΌΠΟ.Πχ είναι το ίδιο να ακούς από κάποιον σ'αγαπώ μόνο όταν του κάνεις τα χατίρια και το ίδιο ειναι να το ακούς ακόμα και πάνω σε καβγα; (εννοω ακομα κ σε κακες στιγμες).Και τα δύο εκφράσεις αγάπης είναι, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα έχουν σ'αυτόν που λαμβάνει το μήνυμα; (αν δεν είναι ηλιθιος).Οπότε αν σου λέγαν οί γονείς σου 'μη θυμωνεις' αν πήγαινες να δώσεις μπουνιά στο διπλανό παιδάκι επειδη σου έκλεψε ένα πατατακι, καλά κάνανε. Έχει σημασία από ΤΙ σε σταματούσαν.Οι γονείς δεν είναι θεοί να μας προετοιμάζουν για παν ενδεχόμενο σε ο.τι μπορεί να ζήσουμε Είναι εκεί να βοηθήσουν (συνηθως ), να συμβουλευθούν, να σκεφτούν λύση να σε σώσουν απ'τις δυσκολίες. Δεν θα κατηγορούμε τώρα όλοι τους γονείς μας για τα πάντα επειδη δεν μας πέταξαν από μικρούς σε κάνα λάκκο με λιονταρια ετσι για να συνηθίσουμε. Το ότι δεν θυμώνεις στο σπίτι όταν ένιωθες ότι έπρεπε, δε σημαίνει ότι δεν μπορείς Ν το κάνεις τωρα στη δουλειά ενώ νιώθεις ότι πρέπει. Ζήτα το δίκιο σου με σοβαρό, τίμιο τρόπο, ψάξε έναν τρόπο να φύγει ο θυμός. Εξωτερίκευσε τον σωστά και όλα θα πανε καλα και θανιώσεις και τον σεβασμό των άλλων
Τι αληθεια διαβασα μολις?? Τι expose ηταν αυτο πσυχουλα μου??Παρ ολ αυτα να σημειωσω οτι ο καθενας πρεπει να προσπαθει να πλασει το χαρακτηρα του κατα το δοκουν και αν εντοπισει λανθανουσες συμπεριφορες του, να προσπαθει (long-term procedure) να τις διορθωνει..
Ναι, ακριβώς αυτό έκανε η μαμά μου και εγώ από αντίδραση γινόμουν όλο και πιο διεκδικητικη, με αποτέλεσμα να με χαρακτηριζουν όλοι μέσα στο σπίτι γλωσσοκοπανα.
Scroll to top icon