ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.1.2020 | 08:57

Μην γίνεστε άντε έτσι γονείς

Πραγματικά. Μην γίνεστε για τον κόσμο. Μη γίνεστε για την οικογένεια. Να γίνετε για εσάς όταν είστε έτοιμοι. Δηλαδή τι φταίνε τα παιδιά σας να ζήσουν μια απαίσια ζωή επειδή εσείς είσασταν νέοι κι ανώριμοι και δεν τους δίνατε σημασία;Ο πατέρας μου παντρεύτηκε πολύ μικρός από πίεση της οικογένειας με μία γυναίκα που υπό άλλες συνθήκες ούτε θα παντρευόταν ούτε θα έκανε και παιδί. Εννοείται ότι χώρισαν. Μικρός ήταν, εδώ δεν είχε μυαλά για το πως θα ζήσει, όχι και για παιδί. Μετά παντρεύτηκε με τη μάνα μου και έκαναν δυο κουτσούβελα μόνο και μόνο για να τα μεγαλώσει η γιαγιά μου. Τα αδέρφια μου δεν τους έβλεπαν σχεδόν ποτέ. Αυτοί δεν είχαν μάτια παρά για τη δουλειά τους. Εκεί ήταν απ το πρωί ως το βράδυ και για τα παιδιά ποιος χέστηκε; Μετά ήρθα κι εγώ. Η τυχερή μες την ατυχία μου. Γιατί ήταν μεγάλοι τότε. Γιατί είχαν παραπάνω μυαλό. Γιατί όταν με έκαναν τα αδέρφια μου τους έβαλαν χέρι. "Αν είναι να την μεγαλώσεις σαν κι εμάς, καλύτερα δως την". Και κάπως έτσι μεγάλωσα λίγο καλύτερα απ αυτούς. Ήμουν κι η αδυναμία του μπαμπά, τι να λέμε. Ήμουν και το καλό και ώριμο παιδί, η καλή μαθήτρια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;Χάλια μαύρα. Ζούσα σε μια τρύπα μαζί με άλλα χίλια άτομα. Τα πάντα ακούγονταν. Ένα τσιγάρο δεν μπορούσα να κάνω με την ησυχία μου. Εννοείται πως κάθε βράδυ είχαμε live από δίπλα τον αδερφό μου και την κοπέλα του σε "προσωπικές στιγμές". Φίλοι μηδέν. Μούτρα κατεβασμένα. Τσιγάρα και αλκοόλ, αλκοόλ και τσιγάρα. Και ξυράφια. Και τσιρώτα. Και να τους κατηγορώ για την αφραγκιά μας. Γιατί κάποτε ο πατέρας μου είχε λεφτά. Πολλα λεφτά. Και ξέρετε τι τα έκανε; Παλάτια για την επιχείρηση του. Αυτό που ακούτε. Αντί να φτιάξει ένα σπίτι να βάλει μέσα την οικογένεια του έφτιαχνε βασίλεια για την δουλειά του. Και τι του έμεινε; Χαράτσια. Και μιζέρια. Και κρύο. Και πόνος. Και νεύρα. Και αποξένωση.Και να έχω και τη γιαγιά από κάτω να ουρλιάζει. Να μου πετάει τα πράγματα στο δρόμο. Να πηγαίνω στη μάνα μου, να με πετάει κι αυτή έξω. Και εγώ να πρέπει να επιλέξω. Ή δρόμος ή πάλι live αναμετάδωση σεξ του αδερφού μου. Ε, μια τέτοια νύχτα απ τις πολλες, αποφάσισα να βάλω ένα τέλος. Απόπειρα αυτοκτονίας. Δεν τα κατάφερα να σκίσω τη φλέβα. Πήγε το ξυράφι λίγο πιο δεξιά. Ακόμη έχω το σημάδι. Το είδαν οι γονείς μου.Χέστηκαν. Κι άλλα τσιγάρα, πολύ αλκοόλ. Μια μέρα με είδαν και να καπνίζω. Και ξέρετε τι έκαναν; Μπήκαν στο δωμάτιο και μου κατέβασαν ένα κατεβατό. Όπως ακούς κακούς ηθοποιούς να λένε μηχανικά τα λόγια τους σε μία παράσταση. Είχα ψιλομεθύσει εκείνη τη μέρα. Μου είπαν μάλιστα να με πάνε σε έναν παιδοψυχίατρο. Τους άφησα. Τελείωσαν το ποίημα του καλού γονιού. Τωρα θα κοιμόντουσαν ήσυχοι τα βράδια. Τέλος προβολής. Τους πέταξα εξω. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να γίνουν ποτέ γονείς. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν ήθελαν πραγματικά παιδιά, γιατί ακολούθησαν τις οδηγίες της κοινωνίας. Γι αυτό σας λέω. Να κάνετε παιδιά όταν θέλετε και μπορείτε. Μην τα κάνετε σαν κι εμένα.
8
 
 
 
 
σχόλια
Βασικά εγω θα ήθελα να μην με ειχαν κάνει ποτέ, όχι γιατί ηταν κακοί γονείς αλλα γιατί δεν μου αρέσει αυτό το αηδιαστικο πράγμα που λέγεται ζωή. Να βάλουμε κ αυτόν τον παράγοντα στη συζήτηση (ότι και τα παιδιά δεν θέλουν πολλές φορές να είχαν γεννηθεί) ή ειναι too much...?
Τα λες καπως συγκεχυμένα κ δεν εχω καταλαβει τελικα που ηταν το προβλημα. Περα απο τα οικονομικα, το μονο που λες είναι οτι δε μπορεις να κανεις ενα τσιγαρο με την ησυχια σου κ οτι αναγκάζεσαι να ακους τον αδερφο σου να π*διεται. Δεν καταλαβα κ αυτο που λες οτι σε πετάνε στο δρομο (δεν κυριολεκτεις, αυτο το καταλαβα). Σίγουρα ολα αυτα οπως εγω τα αντιλαμβανοιμαι δεν οδηγούν στην αποπειρα αυτοκτονίας (που συγνωμη, αλλα δεν το κοβω για απόπειρα ετσι οπως καταλαβαινω οτι εγινε). Συγνωμη, αλλα το κειμενο μου βγαζει κτ του στυλ "η ομορφια του damaged ανθρώπου". Εχει τη σκοτεινοτητα κ το μυστηριο του κ καταλαβαινω γτ μπορει να ειναι γοητευτικό κτ τετοιο. Εγω αυτα καταλαβαινω απ το κειμενο. Αν υπαρχουν πραγματικα θέματα που δεν γραφεις δεν ξερω. Αλλα αυτα που φιαβαζω εγω μου φαινονται φλου. Συγνωμη.
"Και εγώ να πρέπει να επιλέξω. Ή δρόμος ή πάλι live αναμετάδωση σεξ"Οταν σε πετάνε στο δρομο, σε πετάνε στο δρομο. Δεν εχει "εγω πρεπει να επιλέξω". Κανω λαθος?
Λυπάμαι κι εγώ πολύ για όσα βιωσες. Ο καθένας όμως κουβαλάει το δικό του σταυρό. Αν δεν δεχτείς και συμβιβαστείς με όλα αυτά , θα σε στοιχειώνουν για πάντα. Ειναι δύσκολος ο δρόμος της συγχώρεσης, αλλά ξεκινα με την αποδοχή για το δικό σου καλό. Ξαλαφρωνουμε την ψυχή μας με αυτό τον τρόπο και μπορούμε να πορευτούμε πιο ήσυχοι. Χωρίς τα φαντάσματα του παρελθόντος. Λενε ότι κανένας δεν πρέπει να κάνει παιδιά αν δεν έχει λύσει πρώτα τα θέματα του νε τους δικούς του γονείς. Να το θυμάσαι κι εσυ γτ συνηθως ανακυκλώνουμε τις συμπεριφορές που μάθαμε. Έχεις όλη μου την κατανόηση και τη σκέψη. Σου εύχομαι ότι καλύτερο!
Scroll to top icon