ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.1.2020 | 17:43

Απομυθοποίηση του gaming

Εν ετη 2020 με τα οφέλη της τεχνολογίας να έχουν μπει για τα καλα στην ζωη των κατοικων των περισσότέρων ευρωπαϊκών χωρων το gaming στην Ευρώπη δεν θεωρειται παιδαριώδης ενασχόληση. Σε όλες τις χώρες ;Όχι σε όλες τις χώρες.Μια μικρη χώρα (πανεξυπνων κχχμμμ) ανθρώπων αντιστέκεται σθεναρά σε αυτο.Η Ελλαδα.Στην χώρα μας το να είσαι στο ηλικιακό γκρουπ 25 - 45 ετων και να παίζεις με παιχνίδια μεταφράζεται αυτομάτως (στο μυαλό των περισσοτέρων ) με την αποχαύνωση και το ότι έχεις μυαλό μικρού παιδιού.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Το μεγα προβλημα εδω ειναι η άγνοια της άγνοιας για το τι εστί gaming.Διότι δεν ξέρει η μέση Ελληνίδα ότι (αλλωστε πως να το μάθει όταν δεν βάζουν ούτε καν διαφημίσεις για gaming σε αντιθεση με τις ταινίες ) : - To οτι το gaming (όπως ο κινηματογράφος, το θέατρο και τα βιβλια) χωρίζεται σε πολλα είδη : sport games , rpg games, adventure games, fps games, action games, platform games , puzzle games κ.τ.λ - Το ότι το να παίζεις παιχνίδια ( με μέτρο ) ειναι σαφώς καλύτερο απο το να παρακολουθείς π.χ. μια ταινια διότι στην ταινια εισαι μονο αποδέκτης των όσων βλέπεις ενώ στα παιχνίδια εξασκείς τις νοητικές σου λειτουργίες συμμετέχοντας ενεργά στα όσα διαδραματίζονται στην οθόνη .- Δυο παραδείγματα π.χ. η σειρά παιχνιδιών "Sherlock holmes " της εταιρίας Frogwares ειναι 10 φορες καλυτερη απο τις ταινίες του Sherlock holmes και ότι το παιχνίδι " L.A noire" ειναι σαν συμμετέχεις σε κορυφαίεες ταινίες noir της 7ης τέχνης όπως η Καζαμπλανκα και το Γερακι της μαλτας . - Gaming δεν είναι (μονο) τα facebook games .Oυτε παίζω Pro - Fifa αραχτός στην πολυθρόνα πίνοντας μπυρες. Τα προαναφερθέντα αποτελουν το 1 τις 1000 απο το τι εστι gaming. Προς τις κορασίδες του lifo : 1) https://www.ted.com/talks/daphne_bavelier_your_brain_on_video_games(H Dapne Bevelier δεν είναι η κυρα -Σούλα της γειτονιας που όλα τα ξέρει και όλα τα μαχαιρώνει με την γλώσσα της ) 2) https://www.ted.com/talks/jane_mcgonigal_gaming_can_make_a_better_world?language=el 3) Αναζητηστε old gamers στο youtube για να δειτε την διαυγεια πνευματος που εχουν αυτοι που ειναι ηλικιακα πάνω απο 70 και παιζουν παιχνίδια .Γιώργος Τσομπανίδης/ Τούμπα
6
 
 
 
 
σχόλια
Γιωργο Τσομπανιδη, αρχικά ευχαριστουμε για την ενημερωση. Τωρα, προς δικη σου ενημέρωση σου λεω οτι πρόβλημα με το gaming δεν εχουμε κανενα εμεις οι κορασίδες. Προβλημα εχουμε με τον εθισμό σε αυτο. Εξήγησε μου σε παρακαλω, (μιας κ μπηκες ηδη στον κοπο να κανεις αναλυση πανω στο θεμα) πως γινεται τοσες πολλες φορες ο ορος gamer να ειναι συνωνυμος του εθισμου? Γτ οκ τα παιχνιδια ακονίζουν τη σκεψη, βοηθάνε στην ικανότητα επιλυσης προβλημάτων κ αλλα πολλα που ξερεις καλυτερα απο μενα. Αλλα πως γίνεται ρε φιλε οποιον gamer να εχω γνωρίσει ως τώρα να ειναι καμμενος? (Δε λεω οτι ειναι ολοι, αλλα οσοι εχω γνωρίσει εγω ναι. Να το παρω ως τυχαιο? Εσύ πες μου.). Θα εκτιμησω μια απαντηση κ μαλιστα αν εχεις κ κμ ερευνα αναφορικα με τους Ελληνες gamers κ τα ποσοστα εθισμού, βαλε λινκ σε παρακαλω.
Ήμουν εθισμένη στο stardoll όταν πήγαινα γυμνάσιο και θυμάμαι έπαιρνα κρυφά τα κινητά των γονιών μου να βάλω λεφτά στο παιχνίδι. Τελικά μια φορά ήρθε λογαριασμός 350 ευρώ και αναγκάστηκα να τα αποκάλυψω όλα. Ευτυχώς όταν πήγα κατασκήνωση, το ξέχασα τελείως και ξεμπερδεψα. Το καλοκαίρι της πρώτης γυμνασίου είχα εθιστεί στο Sims. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια γιατί ήθελα να παίζω, σηκωνομουν στον ύπνο μου και πήγαινα να παίξω, ξυπνούσα 6 το πρωί, έτρωγα μπροστά από το πσ σαν το ζαβλακωμενο. Ευτυχώς το βαρέθηκα και το σταμάτησα.Όταν ήμουν μικρότερη επίσης ήμουν εθισμένη στο ds κι έπαιζα όλη μέρα Ποκεμον. Τελικά όλοι αυτοί οι εθισμοί ξεπεράστηκαν είτε τυχαία ειτε επειδή το ήθελα εγώ η ίδια, όχι επειδή μου το επέβαλλε κάποιος. Εγώ πάντως θεωρώ πως ορισμένα παιχνίδια είναι πολύ επικίνδυνα και μπορεί να εθιστείς χωρίς να το καταλάβεις. Αν εθιστείς δεν ξέρεις σε τι ακραίο σημείο μπορείς να φτάσεις, οπότε δεν είναι κάτι το ασημαντο κι ούτε πρέπει να αντιμετωπίζεται ανώριμα.
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Θα το κοιτάξω, που να ξέρω από Games είμαι βλέπεις ΚΑΙ εκτός του ηλικιακού γκρουπ που αναφέρεις ΚΑΙ γυναίκα. Διπλό το κακό.
Προσωπικά μου αρέσουν και μένα τα παιχνίδια στον υπολογιστή, διότι μου ακονίζουν τη σκέψη, λύνω γρίφους, έχουν όμορφα χρώματα και γραφικά και βοηθούν κάπως τη ψυχολογία. Προτιμητέα είναι εκείνα που έχουν το αστυνομικό δαιμόνιο, τα μυστήρια και οι περιπέτειες.
Scroll to top icon