ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.2.2020 | 14:54

Μουσική

Περασα μια περίοδο καταθλιπτική, δεν ειχα ορεξη για τιποτα, μου φαινονταν ολα ανούσια. Μετα απο πολυ ψυχοθεραπεία ο ψυχολόγος μου με ταρακούνησε, μου ειπε να ζησω, πως είμαι σημαντική, να μη βουλιαζω. Με ενθάρρυνε πάρα πολυ και μου εδειξε ενα δρομο οπου πρέπει να βλέπω τα πραγματα απο μια πιο θετική πλευρα. Και ετσι εκανα, πήγα λοιπόν και γράφτηκα μπουζούκι. Επαιζα ήδη λίγο αλλά δεν ήξερα νοτες, δεν διαβαζα πεντάγραμμο. Το αγορι μου έδειξε να χαίρεται (είναι μουσικος της παραδοσιακής, και ζούμε μαζί ) καθώς με ειχε βοηθησει οσο μπορούσε να μάθω καποια λιγα πράγματα που ηξερε πριν παω σε αλλο δάσκαλο. Ξεκινησα τα μαθήματα, ειχα ενθουσιαστεί πολυ, μετα απο καθε μάθημα έτρεχα να του δείξω τι εμαθα. Και με βοηθούσε σε οτι δε καταλαβαινα. Μια μερα είχαμε ξαπλώσει και πριν κοιμηθουμε συζητούσαμε, του είπα ποσο χαρούμενη είμαι, πως δε περίμενα ποτε οτι θα το καταφέρω αυτο. Ένιωθα πετηφανη, αυτοπεποίθηση οτι κατι ειχα καταφερει, ενιωθα την αναγκη οτι θελω να μαθω και αλλα πράγματα, πως καποια στιγμη ισως γινω περισσότερο δημιουργική. Και καθώς εκφραζω τον ενθουσιασμο, που το τονίζω παλι ειχα πολυ καιρο να νιωσω ετσι, γυρνάει με μια ειρωνεία και μου λεει '' έχεις καλό δασκαλο για αυτο". Μου φάνηκε θιγμενος αλλα δε καταλαβαινα το λογο. Του ζήτησα να μην το αντιμετωπιζει ετσι, ο μονος λογος που πηγα σε αλλο δάσκαλο ήταν γιατί με ενδιέφερε ενα αλλο όργανο απο αυτο που παιζει αυτος. Επισης λογο του οτι ειμαστε ζευγαρι ειχα το θάρρος να διαμαρτυρομαι για κατι που δε καταφερνα, η που δε νόμιζα οτι δε μπορω να κανω. Μου εκοψε τα φτερά, ξενερωσα παρα πολυ. Ενιωσα πως δε χαίρεται με τη χαρα μου. Εκανα τόσο κοπο να βγω απτη δύσκολη ψυχολογικη κατασταση που ημουν, και μου εδωσε ανασα αυτο που ξεκινησα. Σήμερα έχω μάθημα και το ακυρωσα. Δεν έχω παλι όρεξη για τιποτα, αφού ετσι και αλλιως οτι κάνω είναι λαθος.
5
 
 
 
 
σχόλια
Κακως ακυρωσες το μάθημα...Με μια στραβή (που μπορει να το πηρες και στραβα αυτο που ειπε το παλικαρι) κοιταξες να τα παρατησεις..Ετσι, πιθανολογω ότι εσυ ξοδεψες πολύ φαια ουσια και βρηκες αφορμη γιατι ισως βαρέθηκες ... Μια κουβεντα ειπε το παλικάρι ισως επειδή σε αγαπαει και γιατί όχι να ζηλευει πχ. .Απ ότι καταλαβαινω ειναι δίπλα σου σε ολα αυτα... Συνεχισε τις συνδριες, μη τα παρατας, ασε και κατι να παισει κατω και συνέχισε την πορεια σου...
στην εξομολόγηση είναι λίγο πολύ προφανές τι συμβαίνει και είναι απίθανο αυτό να μη φάνηκε στην ψυχοθεραπεία. που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη πράγματα να δουλέψεις (που σχετίζονται με την εικόνα του εαυτού σου, την αντιλαμβανόμενη εικόνα του εαυτού σου από τους άλλους, τις αντιλαμβανόμενες προσδοκίες των άλλων, πως τις αξιολογείς, πως αξιολογείς γενικότερα τα πράγματα, τι θεωρείς σημαντικό και τι όχι κλπ)
Γιατί στάθηκες τόσο σε μια του κουβέντα και όχι στο γεγονός ότι συμπαραστέκεται στην προσπάθειά σου; Αν δεν χαιρόταν με τη χαρά σου, δε θα σε άκουγε κάθε φορά που γυρνάς ενθουσιασμένη να του δείξεις τι έμαθες ούτε θα σε βοηθούσε σε ότι δεν καταλαβαίνεις.Μπορεί το σχόλιό του να ήταν απλά ένα έμμεσο "παράπονο" που δεν αναγνωρίζεις την βοήθειά και τη συμπαράσταση που σου προσφέρει (εσύ μπορεί να την αναγνωρίζεις αλλά εκείνος να μην το εισπράττει).
Scroll to top icon