ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.2.2020 | 01:20

Η γνώση είναι δύναμη

Αυτή η φράση με προβληματιζε από μικρή ηλικία και έλεγα γιατί το να ξέρεις πράγματα σε δίνουν δύναμη; μεγαλώνοντας άρχισα να καταλαβαίνω ότι άμα δεν έχεις πάει σχολείο, πανεπιστήμιο, άμα δεν έχεις πάει κάποιο ταξίδι να δεις κάποια διαφορετική κουλτούρα, άμα δεν έχεις ψαχτεί μόνος σου, άμα δεν έχεις βάλει το μυαλό σου να πάρει 100 στροφές το λεπτό είσαι σαν χαμένο χαρτί... Η επικοινωνία σου με τους άλλους φαντάζει δύσκολη και δεν μπορείς να συζητήσεις για κάποιο θέμα επιχειρματολογωντας για αυτό... Η γνώση σου ανοίγει τους ορίζοντες σου και σε κάνει ελεύθερο και δεν σε κρατάει δέσμιο σε αξίες και στερεότυπα χρόνων τα οποία καταστρέφουν τις σχέσεις των ανθρώπων...Και όλο αυτό το κατάλαβα όχι μόνο μεγαλώνοντας και βλέποντας εμένα αλλά και τους άλλους γύρω μου... Και αφορμή για αυτή την εξομολόγηση μου ήταν μια παρέα νέων ατόμων που γνώρισα και είχαν αντιλήψεις οι οποίες φέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα σε ανθρώπους και ήταν "κουφοι" για κάποια άλλη άποψη ... Να διαβάζετε, να διαβάζετε όσο μπορείτε να μορφωνεστε. ειναι η περιουσία και η δύναμη του εαυτού μας η μόρφωση.. Και να είστε ευγενικοί και χαμογελαστοί. Και ίσως κάποτε να δούμε κάτι από τον κόσμο που ονειρεύομαστε τώρα... Εύχομαι να είστε πάντα καλά και να λέτε στα αγαπημένα σας άτομα ότι τα αγαπάτε.
4
 
 
 
 
σχόλια
Στην πράξη μάλλον τα ακριβώς αντίθετα συμβαίνουν: αν έχεις γνώση και επιχειρηματολογείς για ζήτηματα που εκφεύγουν της αρμοδιότητας του Next top model, του My style rocks και άλλων αντίστοιχων σκουπιδιών, σε κοιτάζουν σαν εξωγήινο. Και φυσικά η ευγένεια είναι η παμμέγιστη αδυναμία.
Scroll to top icon