ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.2.2020 | 17:38

Το σκέφτηκα πολύ για να γράψω εδω

Κι αυτό γιατί θα με κρίνετε πολλοί. Οκ, είμαι ερωτευμένη με κάποιον που πάει για γάμο και ταυτόχρονα είμαι και γω σε παρόμοια κατάσταση. Δεν απενοχοποιω τον εαυτό μου και τις σκέψεις μου σε καμία περίπτωση. Αλλά θα μιλησω για αυτόν.Δε μπορεί να είναι ολοκληρωτικά δοσμένος και αφοσιωμενος σε εκείνη και να με κοιτάει έτσι όπως με κοιτάει. Δε μπορεί να την λατρεύει και να έχει ερωτικό βλέμμα για άλλη. Το ξέρω, ή μάλλον το νιώθω,ότι πνίγεται το ίδιο όπως και γω. Ότι θέλει να με αγκαλιάσει και να με φιλήσει σαν να μην υπάρχει αύριο, όπως και εγώ. Ότι πηγαίνει μηχανικά σε έναν γάμο γιατί ήρθε η ώρα και έτσι είναι ομαλό να γίνει. Αυτά τα συμπεράσματα βέβαια δεν αλλάζουν τίποτα και ουτε προσδοκώ το ακατόρθωτο. Αλλά το να πιστεύω στο ένστικτο μου δεν θα με εμποδίσει κανεις.
26
 
 
 
 
σχόλια
Δε θα σου πω τίποτε ηθικοπλαστικό, ούτε θα σε κατακρίνω. Θα σου πω όμως κάτι ρεαλιστικό: όλο αυτό είναι ''γοητευτικό'' και ''πικάντικο'' επειδή είναι απαγορευμένο. Αν αύριο ήταν ελεύθερος και εκείνος και εσύ, δεν είμαι βέβαιος ότι θα είχατε καμία ουσιαστική προοπτική, ίσως να ικανοποιούσατε το πάθος και το απωθημένο σας και μέχρι εκεί.
Έχω αποφασίσει να μην αφήνω φόβους και φοβίες να με "ακρωτηριασουν" :) Η πραγματικότητα είναι πολύ σχετική στην τελική και έχει συνήθως την επιγευση που της δίνω.Υ. Γ. Οι σχέσεις προφανώς και είναι δύσκολες έτσι ατελή όντα που είμαστε. Μου αρέσει όμως να εξερευνω το τι μπορεί να βιώσω μέχρι να δω τα ραδίκια ανάποδα. Αφού είμαι εδώ και υπάρχω (;), γιατί όχι;
Παιδιά, αυτά να τα λέτε στους συντρόφους σας, εκείνοι σας θεωρούν - λογικά - σημαντικούς στη ζωή τους. Ότι φοβάσαι την κριτική εδώ αλλά δεν κοιτάς τι κάνεις μ' αυτόν που θεωρητικά μιλάτε για κοινό μέλλον με ξεπερνά.Τέλος, ο άνθρωπος δίπλα σου μπορεί να λιώνει για σένα και να νομίζει ότι είναι αμοιβαίο, είναι σκληρό το δούλεμα και βαθιά ανηθικο. Υ. Γ. Ο άλλος αν έχεις δίκιο, είναι απλά αφόρητα ανασφαλής. Μακριά από μας.
Τα έχουμε πει 200 φορές. Τα βλέμματα δεν σημαίνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Απλώς εσύ πιάνεσαι από αυτά, επειδή δεν έχεις κάτι άλλο να βρεις ως "αποδεικτικό στοιχείο", για να πείσεις τον εαυτό σου ότι σε γουστάρει. Πιστεύω πως ο τύπος χέστηκε για σένα, κι εσύ κάθεσαι και φαντάζεσαι πράγματα για να ικανοποιήσεις τις εγωπαθεις ορέξεις σου "περί πόθου".
Παίζει να είσαι και φαντασμενη όμως. Δηλαδή υπάρχει πιθανότητα να σε κοιτάει απλά ο άνθρωπος και εσύ να ονειρεύεσαι άλλα. Το λέω σαν πιθανότητα γιατί ήξερα και κατι άτομα από το περιβάλλον που τέτοιες πεποιθήσεις είχαν κι όταν βρέθηκα μπροστά σε τέτοια φάση είπα "αποκλείεται αυτός να τη γουστάρει αυτή " ... Από μέσα μου το είπα βέβαια... Ε! Επιβεβαιωθηκα!
Αυτό που προσπαθούμε να συναισθηματικοποιήσουμε την -εν προκειμένω- επικείμενη αλλαξοκ@λιά, με ξεπερνάει.Σιγά την πρωτότυπη ιστορία που παραθέτετε, αγαπητή. Τι ακριβώς θέλετε να διαβάσετε στα σχόλια; Ρομαντικά τσιτάτα του τύπου "ακούστε την καρδιά σας", "ακολουθήστε τον έρωτα"; Τα πράγματα είναι απλά και ουδόλως ρομαντικά. Ή διαλύετε αμφότεροι τις υπάρχουσες σχέσεις σας και ζείτε με τις επιλογές σας, ξεχνώντας τα πάθη τύπου Άρλεκιν ή τιμάτε εαυτούς και τους ανθρώπους σας αφήνοντας στην άκρη τα καυτά βλέμματα και τις κατσαρές τρίχες.Η φιλολογία επί του θέματος και το αυτο-ψηστήρι καταντούν γελοία, μαζί τους και οι άνθρωποι. Ξεκάθαρα πράγματα, για να μη βαυκαλιζόμαστε και καμωνόμαστε τα μοιραία θύματα ενός αναπόδραστου έρωτα.
φιλαρακι αν εχετε παντρεφτει άλλα άτομα ............... πολύ δύσκολο αυτό ........ αν δε εχετε ακόμα παντρεφτει συζητήστε με τα ταίρια σας κι χωριστε αν γινετε ....... αν δε είστε ευτυχισμένοιι ?? τι να πω ??
Τι πάτε και παντρεύεστε και κάνετε παιδιά ενώ δεν είστε απόλυτα σίγουροι και αφοσιωμένοι, δεν το καταλαβαίνω. Κι ιδίως τα έρμα τα παιδιά τί σας φταίνε;;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon