Κόντρα Καμμένου - Βαρουφάκη για τo '15: Έλεγε ότι θα υπογράψει τη λύση Σόιμπλε για Grexit

Κόντρα Καμμένου - Βαρουφάκη για τo '15: Έλεγε ότι θα υπογράψει τη λύση Σόιμπλε για Grexit Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Τη δική του εκδοχή για το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, το καλοκαίρι του 2015, έδωσε με χθεσινή του συνέντευξη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, προκαλώντας την διάψευση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε, χθες, πως ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότειναν ως λύση την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, 80 δισεκατομμύρια μετρητά και «1,5 εκατ. ανθρώπινες "ψυχές" σε μία ανοικτή φυλακή που ήταν η Ελλάδα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος διέψευσε ευθέως τον κ. Βαρουφάκη, που είχε μιλήσει στην ίδια εκπομπή (Ενώπιος Ενωπίω) λίγες εβδομάδες νωρίτερα ισχυριζόμενος πως μέλημά του ήταν η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. «Τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν ξέρω τι είπε σε σας και τι γράφει στις ταινίες. Το βράδυ εκείνο που ο Αλέξης Τσίπρας με πήρε τηλέφωνο και πήγα στις Βρυξέλλες, ο Βαρουφάκης μας είπε, το πρωί, ότι θα υπογράψει την άλλη μέρα στο Eurogroup τη λύση Σόιμπλε. Ήταν η ημέρα που ο Τσίπρας ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο Ομπάμα και διά του Ολάντ ήρθαν οι Γάλλοι να προτείνουν τη σωτηρία της χώρας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σήμερα το πρωί, ο Γιάνης Βαρουφάκης έσπευσε να διαψεύσει τα λεγόμενα του κ. Καμμένου, αποκαλώντας τον «σεσημασμένο συκοφάντη». 

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι λέει «συνειδητά ψέματα»: «Ξέρετε ότι ποτέ δεν αρνούμαι να μιλάω για το 2015. Παραδέχομαι λάθη που έχω κάνει αλλά παράλληλα είμαι περήφανος για την στάση μου τότε που τα έβαλα τόσο με την Τρόικα και τους "ευρωλάγνους", όσο και με τους "δραχμιστές". Αποτέλεσμα αυτού ήταν από την 5η Ιουλίου του 2015 να είμαι στο στόχαστρο τόσο της Τρόικας και των φιλοτροϊκανών όσο και των "δραχμιστών". Όμως, σήμερα θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ με σεσημασμένο συκοφάντη που λέει συνειδητά ψέματα, και τον οποίο ο ελληνικός λαός έθεσε εκτός Βουλής" δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Σεσημασμένος συκοφάντης ο κ. Καμμένος, θα μου επιτρέψετε να μην ξανασχοληθώ με τον κύριο. Ό,τι είχα να πω το έχω γράψει. Δεν κάνω αγωγή σε κανέναν. Δεν θα κάνω ποτέ αγωγή σε κανέναν. Ξέρετε με όλες τις συκοφαντίες που έχω υποστεί τα τελευταία χρόνια δεν θα έκανα τίποτε άλλο. Επίσης, δεν πιστεύω στον δικαστικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό που λέγαμε [...] Όλες αυτές οι συκοφαντίες με κάνουν πιο δυνατό και να ξέρετε ότι η αλήθεια πάντοτε, πάντοτε λάμπει». 

 
Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αρχικά σκέφθηκα ότι έχουμε μια χωρίς κατάληξη σύγκρουση πολιτικών τιτάνων στην πλάτη μας. Αυτό που παίζεται βέβαια, είναι η σοβαρότητα και η αξιοπιστία των ανδρών και καμία αξία δεν έχει πια το γεγονός αυτό καθ' εαυτό. Αλλά και οι δύο είχαν ένα πρωθυπουργό που τους είχε υπουργοποιήσει αμφότερους για το καλό μας και ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.Και ναι μεν ο κ. Καμμένος δεν είναι πια στη Βουλή, όμως τους κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΡΑ ο ελληνικός λαός και έχουν ευθύνη απέναντί του,Συνεπώς,ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ο πρώην ΠΘ κ. ΤΣΙΠΡΑΣ.
Κόντρα Καμμένου - Βαρουφάκη για τo '15: Έλεγε ότι θα υπογράψει τη λύση Σόιμπλε για Grexit Πηγή: www.lifo.grΓιάνη ρίχτο φώναζε τότε το ποπολο.Βέβαια αν το έριχνε, οι ίδιοι θα τον κρεμούσαν ανάποδα λόγο έλλειψης κωλόχαρτου...