ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.2.2020 | 15:51

Δεν μπορώ άλλο αυτήν την πίεση ,έχω κουραστεί ..

Δεν μπορώ άλλο εδώ στο σπίτι. Θέλω να φύγω ,να πάω μακριά να ζήσω. Όσο πιο μακριά μπορώ . Έχει γαμηθει η ψυχολογία μου . Είμαι σε ενα σπίτι και έχω την μανα μου να με λέει άχρηστο ,αποτυχημένο και να με προσβαλει . Γιατί? Γιατί πολύ απλά με τις πανελλήνιες δεν καταφέρνω να διαβάζω οσες ώρες θέλει . Της έχω εξηγήσει να με κόψει από φροντιστήρια γιατί δεν είμαι τόσο καλός,να γλιτώσουμε και κάποια χρήματα και πάλι συνεχίζει να κάνει το ίδιο . Δεν λέω κρίμα για τα χρήματα που δίνει ,αλλά της έχω πει ότι τόσες ώρες δεν μπορώ να διαβάζω ,από περσυ κιόλας . Και συνεχίζει να με κάνει να νιώθω άσχημα . Κάθε μέρα . Και να φέρεται άσχημα . Εγώ το μαύρο πρόβατο και ο αδερφός μου ο καλύτερος . Θέλω να βρω χρήματα δικά μου και να σηκωθώ να φύγω ,να μην έχω ανάγκη κανέναν . Δεν τους θέλω άλλο ,με έχουν μαυρίσει την ψυχή . Μόνο ο πατέρας μου ήταν εδώ για εμένα ... Αλλά τώρα πάει και εκείνος ..Και το χειρότερο είναι ότι αναφέρει και λέει πράγματα και για τον πατέρα μου σε εμένα ,και λέει ότι είναι άρρωστη και θα πεθάνει ,και θα φτιάω εγώ . Και γενικά μου έχει διαλυσει την ψυχολογία . Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω ,θέλω να ζήσω αλλού μετά ,μόνος μου .. με ανθρώπους που με αγαπάνε και δεν με κανουν να κάνω κακό σε εμένα ...
8
 
 
 
 
σχόλια
Οι Πανελλήνιες δεν είναι κάτι σημαντικό, απλώς από παλιά έχει μένει η παγιωμένη αντίληψη στους ανθρώπους ότι αν το παιδί τους περάσει τις συγκεκριμένες εξετάσεις και μπει σε μια καλή σχολή, θα εξασφαλίσει για πάντα τη μετέπειτα ζωή του σε όλους τους τομείς. Όλα αυτά δεν ισχύουν και είναι τελείως ανεδαφικό να πιστεύουμε ότι ισχύουν στη σύγχρονη δύσκολη εποχή. Δεν είναι ντροπή να αποτύχεις στις Πανελλήνιες. Δε θα γίνεις ολοκληρωτικά χαρούμενος, αν περάσεις στις Πανελλήνιες. Ξέρω άτομα που πέρασαν και δεν κατάφεραν μετά να τελειώσουν τη Σχολή που διάλεξαν. Επίσης, ας δεχτούμε και το γεγονός ότι δεν είμαστε όλοι για όλα. Πολλοί ακόμη και σήμερα υποτιμούν τα χειρωνακτικά επαγγέλματα και θεωρούν ότι είναι υποδεέστερα, πράγμα που κι αυτό είναι λάθος. Αυτό που έχω να σου πω είναι να καθίσεις και να σκεφτείς με ποιο επάγγελμα θα ήθελες πραγματικά να ασχοληθείς στο μέλλον και να μην απελπίζεσαι με τη μητέρα σου. Είναι προς τιμήν σου το ότι της ξεκαθάρισες τα σχετικά με τα χρήματα και τα φροντιστήρια. Αφού δεν καταλαβαίνει, εσύ δε φταις. Απλώς κάνε την προσπάθειά σου κι ό,τι γίνει, έγινε. Υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις, όπως π.χ. Δημόσια Ι.Ε.Κ. και Σχολές Ο.Α.Ε.Δ., που πολλοί τις υποτιμούν, αλλά δεν είναι έτσι. Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά και να είσαι πραγματικά χαρούμενος και υγιής! Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο. Να 'σαι καλά!
Πραγματικά ευχαριστω. Με βοηθησες όχι λίγο ,αλλά πολύ .Η μάνα μου πιστεύει ότι άμα αποτύχω στις πανελλήνιες θα καταλήξω στον δρόμο να ζητιανευω... Αλλά ξέρω ότι δεν είναι έτσι . Το επάγγελμα που αγαπάω ,από μικρός είναι μαγειρική . Και τα καταφέρνω γενικά . Αλλά η μάνα μου το υποτιμάει και θέλει να περάσω σε μια σχολή απλά .Αλλά εμένα μου αρέσει μαγειρική ..Δεν ξέρω αλήθεια είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα ,και με το που της λέω κάτι ,κάνει σαν υστερικια... Μα αφού δικια μου ρε παιδιά δεν είναι η επιλογή ? Γιατί ασχολούνται τόσο με εμένα ... Τι να πω...Εύχομαι και εγώ να πάνε όλα καλά . Όσο μπορώ υπομονή κάνω ,αλλά δεν μπορώ άλλο να τους δίνω το δικαίωμα να αποφασίζουν για εμένα . Έλεος δηλαδή....Όπως και να έχει ευχαριστω, πραγματικά με βοηθησες και είναι όπως τα λες ,μια ιδεολογία που έχει επικρατήσει από παλιά .. να σσι καλά και ευχαριστω..
Πφφ άστα να πάνε..Κάνω υπομονή να περάσει ο καιρός απλά . Και μετά να δώσω πανελλήνιες να βρω μια δουλειά αν τα καταφέρω και να φύγω .. να σταθώ στα πόδια μου μόνος μου ,να μην είμαι υποχρεωμένος σε κανέναν πλέον .
Ναι ρε φίλε ,άστα να πάνε...Και νιώθω τόσο χάλια με όλα αυτά που μου λένε.Και αλήθεια θέλω να βρω μια δουλειά το καλοκαίρι να μαζέψω λεφτά και να πάω να μείνω σε άλλη πόλη. Δεν μπορώ άλλο αυτό το πράγμα ,να πάω να μείνω αλλού να ησυχάσω λίγο..Φίλε ,καλή τύχη και καλό κουράγιο και σε εσένα σου εύχομαι .
Scroll to top icon