ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.2.2020 | 21:55

Πότε θα κάνω σχέση?

Είμαι 32 χρόνων, 1.80, 75 κιλά καλό παιδί, ευγενικος αρκετά εμφανίσιμος αλλά δεν έχω κάνει ποτέ σχέση στην ζωή μου. Δεν είμαι επιλεκτικός κ δεν έχω ψηλά στάνταρ.Είμαι αρκετά γυμνασμένος προσέχω πάντα την εξωτερική μου εμφάνιση και προσεγγίζω κοπέλες αρκετά συχνά αλλά πάντα απορριπτομαι... Είμαι πολύ ντροπαλός και αρκετά αγχωδης κ αυτό πιστεύω τις ξενερώνει... Καμια συμβουλή?
8
 
 
 
 
σχόλια
Aν καλό παιδί εννοείς ότι δεν λες όχι σε τίποτα... τότε είναι το πρώτο που πρέπει να δουλέψεις.Πιθανόν να πρέπει να δουλέψεις το χαρακτήρα σου. Μπορεί να νιώθεις ανασφαλής ή να δείχνεις ψυχρός σε περιβάλλον που δεν αισθάνεσαι άνετα.Τέλος, όσον αφορά το άγχος εκτός του ότι δεν κάνει καλό στην υγεία ( εμένα με μπλοκάρει) προσπάθησε να το ελαττώσεις ( δίνοντας χρόνο στον εαυτό σου από πριν ή μιλώντας με γνωστούς)
Τι συμβουλή μπορούμε να σου δώσουμε; Έχεις εντοπίσει το πρόβλημα, πρέπει να βρεις και τον τρόπο να το λύσεις δεν υπάρχει μια συνταγή για όλους. Η πολλή ντροπαλοσύνη δεν αρέσει στις γυναίκες (όπως και σε αρκετούς άντρες) και άλλωστε εμποδίζει το ανάλαφρο στοιχείο που είναι απαραίτητο στο φλερτ. Αν αγχώνεσαι πλησιάζοντας μια γυναίκα άλλο τόσο αγχώνεται και εκείνη, "κρέμεται" κάτι δυσάρεστο και αποπνικτικό στον αέρα. Το φλερτ απαιτεί άνεση και μια σχετική αυτοπεποίθηση, πως θα το πετύχεις ψάξε να το βρεις. Πως να κάνουν μια πρώτη γνωριμία δυο άνθρωποι όταν δεν νοιώθουν άνετα ο ένας με τον άλλον; Όπως προσέχεις την εξωτερική σου εμφάνιση το ίδιο και περισσότερο ακόμη πρέπει να δώσεις σημασία στα υπόλοιπα. Στην προσωπικότητά σου, στις δεξιότητες που έχεις (ή δεν έχεις). Η επικοινωνία είναι το σημείο που πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται σήμερα και αντί να το αντιμετωπίσουν προσέχουν όλο και περισσότερο το "απέξω" τους. Κατανοητό από την μία, γιατί αυτό είναι το πιο εύκολο κομμάτι. Ωραία, αυτό το έχεις όπως λες, τώρα ώρα να σχοληθείς με τα ενδότερα. Ένας μέτριος εμφανισιακά άνθρωπος με προσωπικότητα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από κάποιον όμορφο (εξωτερικά) δίχως άλλα χαρίσματα. Αυτό που λες, "καλό και ευγενικό παιδί", δεν μου λέει κάτι. Το καλό το αφήνω ασχολίαστο δεν σε ρωτάω αν είσαι μέλος της Greenpeace (: Όσο για την ευγένεια. Δεν θεωρώ πολύ ευγενικό να μεταδίδεις το άγχος σου (που πιθανότατα συμβαίνει). Όταν λέμε ότι κάποιος άνθρωπος είναι ευγενικός, συνήθως εννοούμε κάποιον που μας φέρεται ωραία και μας κάνει να νοιώθουμε άνετα. Υπάρχει κάτι καθησυχαστικό στον τρόπο του, κάτι που μας εμπνέει εμπιστοσύνη. Έχει να κάνει και με ενσυναίσθηση, με την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε πως νοιώθει ο άνθρωπος απένατί μας. Έχει να κάνει και με διακριτικότητα, με το να ξέρουμε πως αντιδρούνε οι άλλοι σε σχέση με εμάς και αν είμαστε σε θέση να τους κάνουμε να χαλαρώσουν και να νοιώσουν καλά μαζί μας. Γνωρίζω αρκετούς που ισχυρίζονται ότι είναι καλοί και ευγενικοί επειδή δεν σπρώχνουν δεν βρίζουν και δεν σου σπάνε τα μούτρα αν εκνευριστούν (: Δεν θα έπρεπε να λέγονται αυτά σήμερα, δεν είμαστε των σπηλαίων για να κάνουμε την διαφορά με το να τηρούμε βασικούς κανόνες, γιατί περί αυτού πρόκειται. Άρα μιλάμε για αυτονόητα χαρακτηριστικά, διαβαζοντας όσα γράφεις σκέφτομαι ότι δεν κατάλαβα καθόλου ποιός είσαι και ποιά είναι τα δυνατά σου σημεία. Δούλεψέ το πάντως λίγο αυτό με την ελλειπή αυτοπεποίθηση, είναι τόσο σημαντικό όσο δεν φαντάζεσαι.
Μια σκέψη κάνω... ότι αυτό το "αρκετά εμφανίσιμος" είναι τελείως υποκειμενικό.Στις περισσότερες των περιπτώσεων πιστεύω από εκεί ξεκινάει το θέμα και μετά τη γνωριμία παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας. Δυστυχώς διανύουμε την εποχή της εικόνας και του εξιδανικευμένου προτύπου.
Η δική σου εξομολόγηση αναιρεί τον απόλυτο κανόνα των περισσοτέρων, ότι όλοι οι εμφανίσιμοι και οι εμφανίσιμες πάντα έχουν σχέσεις και γενικώς δεν δυσκολεύονται να βρουν σύντροφο, διότι έχουν το όπλο κατάκτησης εκ γενετής. Δεν μετράει οπότε μόνο η ομορφιά, αλλά οι συγκυρίες και οι καταστάσεις για να μην είναι κάποιος μόνος.
Δεν υπάρχει ''κανόνας'' σε όλο αυτό, ούτε ''ορθός'' τρόπος, μπαίνεις σε ένα τρυπάκι το να προσαρμόζεσαι στο τι θέλει να δει ή να ακούσει η άλλη και παραβλέπεις την αυτονομία της προσωπικότητάς σου. Θα σου πούνε κάποιοι: ''φταίει οι χαρακτήρας σου''. Δεν έχεις δει δίπλα σου κάφρους, ελεεινούς και τρισάθλιους, να έχουν σχέσεις; Θα πούνε κάποιοι άλλοι:'' πρόσεξε την εμφάνισή σου''. Μα δεν υπάρχουν βρωμεροί λέτσοι με μία χαρά σχέσεις; Επομένως κατ' εμέ, το πρόβλημα είναι το εξής: να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη στιγμή. Τίποτε άλλο.
Scroll to top icon