ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.2.2020 | 00:27

Παλιές φωτογραφίες

Για κάποιο λόγο εδώ και μέρες είχα υπερβολικά πολλά νεύρα, σε σημείο να μου φταίγανε τα πάντα, ακόμα και τα θεία.Από πάντα είμαι έτσι, όμως αυτές τις μέρες ήμουν στο αποκορύφωμα.Ο λόγος είναι γιατί εδώ και χρόνια περνάω κατάθλιψη και δεν βγαίνω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να κάνω πολύ άσχημη ζωή.Το πρωί έτυχε να δω κάτι παλιές μου φωτογραφίες και πρόσεξα πως από μικρός έβγαινα στις φωτογραφίες γεμάτος νεύρα. Όχι σε όλες αλλά στις περισσότερες. Ξεκίνησα να αναπολώ μνήμες από εκείνα τα χρόνια και οι σκηνές που μου ερχόντουσαν στο μυαλό ήταν αποκρουστικές. Παιδιά να μου κάνουν bullying, να με χτυπάνε, να γελάνε μαζί μου. Εγώ από την άλλη, ως αντιδραστικότητα σε όσα περνούσα, έπαιρνα λάθος αποφάσεις στη ζωή μου, αποφάσεις που πλήγωναν όσους με αγαπούσαν. Αποφάσεις που με οδήγησαν στην καταστροφή και στην απομόνωση.Συνέχισα να αναπολώ, φέρνοντας στο μυαλό μου την μοναδική σοβαρή σχέση που είχα κάνει με την μοναδική κοπέλα που με αγάπησε. Για να είμαι ειλικρινής ακόμα δεν έχω καταλάβει αν ήμουν απλά ένας νεανικός της έρωτας ή αν πράγματι με αγάπησε, όμως ήταν αυτό που ζητούσα και το έχασα από δικά μου λάθη.Με όλα αυτά στο μυαλό μου έβρισα για ακόμα μια φορά τα θεία. Ήταν τέτοια η επιρροή των φωτογραφιών που σε όλα τη διάρκεια της ημέρας σκεφτόμουν τη ζωή μου μέχρι σήμερα.Βάζοντας τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους, κατέληξα στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα δεν ήταν ούτε τα θεία, ούτε αυτοί που μου έκαναν bullying, ούτε η πρώην που με παράτησε, ούτε όσοι με κοιτάνε και γελάνε ακόμα και σήμερα λόγο της εμφάνισης μου.Το πρόβλημα ήμουν εγώ από την αρχή. Δικές μου ήταν οι αποφάσεις, δικά μου ήταν τα λόγια που έλεγα, δικές μου οι ευθύνες.Αντιθέτως, είτε ήταν θέμα τύχης είτε θέμα θεών, θείων ή κάτι άλλο, ήμουν ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Είχα δίπλα μου ανθρώπους που ήταν αυτό που ζητούσα, αυτό που ήθελα και με αγαπούσαν γιαυτό που ήμουν. Εγώ προτιμούσα μια ζωή αυτούς που με έβλαπταν.Στα 32 και κλεισμένος στο σπίτι για χρόνια δεν περιμένω η σημερινή εμπειρία να αλλάξει κάτι στη ζωή μου, όμως ήταν το πιο σημαντικό, θεωρώ, κατόρθωμα της ζωή μου. Βρήκα τον ένοχο για την κατάσταση που ζω, εμένα.
3
 
 
 
 
σχόλια
σε τσιγκουλαγαν οι καταστάσεις κι ξέσπαγες ................ το να βρίζεις θα θεία σε βγάζει κάπου ...................... δες τα φαουλ κι διορθωσε ................ δικαιολογησε μα τωρα γνωρίζεις κι πρεπει να γινεις καλύτερος ................. απο του παρελθοντος τα παραδείγματα.
Η αυτομομφή είναι ξεκάθαρα σύμπτωμα της κατάθλιψης.Δεν ξέρω αν έχεις πάει σε ειδικό, αν την αντιμετωπίζεις με κάποιο τρόπο γενικώς αλλά ο θυμός και το να θεωρείς τον εαυτό σου υπεύθυνο πηγάζουν όλα από εκεί.Δεν ξέρω γιατί κάθεσαι μέσα κλεισμένος. Αν δεν υπάρχει κινητικό πρόβλημα πραγματικά είναι μεγάλο λάθος να είσαι μέσα.Ξεκίνα πάρε τους δρόμους με το ζόρι.Το λένε και οι ειδικοί άλλωστε.Η εμφάνιση επίσης μπορεί να παίζει ρόλο αλλά δεν είναι νόμος φίλε μου.Όλος ο κόσμος εκεί έξω που σχετίζεται και κοινωνικοποιείται έχει καλή εμφάνιση; Που στην τελική υποκειμενικό είναι... Εσύ είχες και σχέση όπως λες ότι και να ήταν.Άλλα άτομα εδώ μέσα που διαθέτουν την εμφάνιση δεν είχαν ποτέ σχέση και αναρωτιούνται τι φταίει..Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, τι είμαστε για να μην κάνουμε λάθη.Προσπάθησε να μαθαίνεις από αυτά και πήγαινε παρακάτω.Μην κολλάς στο παρελθόν ούτε να αναπολείς τα περασμένα καλά ή κακά.Ζήσε το παρόν με τις δυσκολίες του για να έχουν γεύση και τα εύκολα και οι χαρές που θα έρθουν.Επειδή βρίζεις τα θεία, θεωρώ ότι πιστεύεις... μίλα με έναν σωστό άνθρωπο της Εκκλησίας και θα σου πολλά και σοφά... Καλή συνέχεια.
Δεν χρειάζεται να σου επιβάλεις ο ίδιος ισόβια στην φυλακή που σου έφτιαξες.. Δες μήπως δεν έχει εξαντληθεί η βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου. Είτε βοήθεια ειδικού, είτε αυτοβοήθεια, είτε οποιαδήποτε ασχολία που θα σε κάνει να μην έχεις χρόνο για αυτοκαταστροφικές σκέψεις που είναι ξεκάθαρα λανθασμένες... Εύχομαι να καταφέρεις να ανέβεις έστω και λίγο μετά από τον πάτο που έπιασες με αυτήν την συνειδητοποίηση. Καλή τύχη από καρδιάς!
Scroll to top icon