ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.3.2020 | 19:37

Θελω να φυγω

Θελω να φυγω να ζησω μονη και δν με καταλαβαινουν ουτε με στηριζουν.Βρηκα δουλεια σε αλλη πολη.Αλλα μολις το ανακοινωνω στους γονεις μου κανουν σαν δαιμονισμενοι.Κουραστηκα να ζω οπως θελουν ολοι.Με το ζορι πηγαν και μου βρηκαν δουλεια να κατσω εδω.Αλλα δν το θελω.Με την εργοδοτρια που βρηκα εγω τα παω πολυ καλα και με περιμενει.Δεν θελω να την κρεμασω.Και γενικα,εδω και χρονια ηθελα να φυγω αλλα μια να τελειωσω τη σχολη,μια να μαζεψω λεφτα.Τωρα π σπουδασα και μαζεψα και τρια χιλιαρικα σχεδον θελω να φυγω.Αλλα δν με καταλαβαινουν επιτηδες πηγαν και μου βρηκαν εδω δουλεια.Απλα δεν θελω να μεινω εδω.Θελω να ζησω λιγο μονη,να αναπνευσω.Ειμαι 24 χρονων κ δεν εχω βγει ουτε μια φορα για ποτο.Ουτε με αφηνουν να βγαινω κ να βλεπομαι με το αγορι μου αν δεν το εγκρινουν.Εχω αναγκη να ζησω μονη.Μεχρι μια απριλιου πρεπει να με αφησουν να φυγω.Αλλιως χανω την δουλεια που εκλεισα..
18
 
 
 
 
σχόλια
Τι πάει να πει "πρέπει να με αφήσουν;" Είναι δυνατόν;Είσαι ενήλικη, έχεις στην άκρη χρήματα, έχεις βρει ήδη δουλειά. Δεν υπάρχει πρέπει... Εννοείται να σηκωθείς και να φύγεις. Για κάποιο καιρό μπορεί να είστε κάπως τσακωμενοι αλλά μετά θα φτιάξουν...Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου..Άκου πρέπει να σε αφήσουν...
Κι αφού κάνουν σαν δαιμονισμένοι, φύγε χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι και άσε ένα σημείωμα. Ας αφρίσουν όσο θέλουν μόνοι τους, αν και όταν ξεαφρίσουν βλέπουμε.
Κορίτσι μου, ακόμα και οι λέξεις που χρησιμοποιείς δείχνουν τη νοοτροπία σου. Δεν πρέπει να σε αφήσουν, πρέπει εσύ να βρεις τη δύναμη να μην ακολουθείς όσα εκείνοι σου λένε. Είσαι 24 χρονών, όχι 14. Δεν χρειάζεσαι την έγκριση των γονιών σου για τα πάντα.
Αν δεν φύγεις θα το μετανιώσεις και το ξερεις..Απλά θες το σπρωξιματακι σου..αντε παρτο από όλους και ξεκινα την ζωή σου γιατί μέχρι τώρα δεν έχεις δει κ μάθει τίποτα..
Ποιό είναι το πρόβλημά σου κοπέλα μου; Ότι θες την έγκριση του μπαμπά και της μαμάς για να φύγεις; Δεν θέλουν να φύγεις, για την ακρίβεια θέλουν να ελέγχουν και το οξυγόνο που αναπνέεις. Σου αρέσει; Μένεις. Δεν σου αρέσει; Φεύγεις. Δεν σου αρέσει αλλά έχεις μείνει στάσιμη στα δώδεκα; Πάλι μένεις και τα ανέχεσαι όλα, υπακούς σαν στρατιωτάκι και όταν έχεις όρεξη να μας γράφεις, εδώ θα είμαστε πρώτα ο Θεός. Τι θα πει "πρέπει να σε αφήσουν". Τίποτε δεν "πρέπει", ποιός θα τους υποχρεώσει; Το μόνο που ΠΡΕΠΕΙ είναι να αποφασίσεις αν είσαι ενήλικος άνθρωπος, και αν ναι φέρσου αναλόγως.
Στο μεταξύ έκλεισε μια δουλειά και μεταθέτει στους γονείς της την ευθύνη αν θα κρατήσει την συμφωνία που έκανε. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι συναισθηματικά εξαρτημένοι από τους γονείς τους ενώ δεν εξαρτώνται οικονομικά. Άλλοι λένε ότι αν είχαν καλή δουλειά θα έφευγαν, αλλά δεν το κάνουν πράξη όταν έρχεται η ώρα. Δεν υπάρχει συμπεριφορά ημι/ενήλικου. Είμαστε ή δεν είμαστε αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες των πράξεών μας.
Κορίτσι μου καλό, δεν σε κρατάει τίποτα από το να φύγεις, πέρα από τον φόβο που νιώθεις για την αντίδραση των γονιών σου.Έχεις βρει τη δουλειά σου, όπως μας λες, έχεις χρήματα στην άκρη. Στο χειρότερο σενάριο, που δεν αποδέχονται την απόφασή σου και δεν έχεις ουδεμία στήριξη από εκείνους, μπορείς να σταθείς στα πόδια σου. Ωστόσο, όπως προηγήθηκε και παραπάνω, είναι το σοκ του "αποχωρισμού". Δοκιμασμένο κι επιβεβαιωμένο.Η αγάπη τους για σένα εκδηλώνεται με τρόπο τοξικό. Άνοιξε τα φτερά σου και καλή τύχη! Ωραίο το πατρικό και οι γονείς, αλλά όχι για εφόρου ζωής.
Να φύγεις.Είσαι ενήλικη και έχεις κάθε δικαίωμα να αποφασίζεις για τον εαυτό σου.Αρκεί οι αποφάσεις που παίρνεις να είναι συνειδητοποιημένες και μετά από ώριμη σκέψη γιατί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα θα σου είναι δυσβάσταχτο.
Scroll to top icon