ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.3.2020 | 09:07

Proficiency

Καλημέρα σας και καλό σκ!θα ήθελα τη συμβουλή σας.εδω και 3 μήνες ξεκίνησα μαθήματα για το proficiency το οποίο το χρειάζομαι με μια καθηγήτρια αγγλικών εξαιρετική και οικονομικη σε σχέση με άλλους που είχα ρωτήσει.το θέμα είναι ότι απολύθηκα και έχω μπει εδώ και ένα μηνα ταμείο ανεργίας,ενώ παράλληλα κάνω και αιτήσεις για δουλειά.δυστυχως όμως το ταμείο ανεργίας μου καλύπτει τα απολύτως απαραίτητα και δεν έχω την δυνατότητα προς το παρόν να κάνω μαθήματα.σκεφτομαι εφόσον έχω τα βιβλία και έχω δει μέχρι ώρας πως γίνεται το μάθημα,να διαβάσω μόνη μου.φοβαμαι όμως μήπως λόγω αυτού δεν περάσω,εάν δεν έχω κάποια καθοδήγηση.υπαρχει κάποιος που το έχει καταφέρει;δεκτές όλες οι συμβουλές και σας ευχαριστώ!
5
 
 
 
 
σχόλια
Συμφωνω με τις οδηγίες των προλαλησάντων! Ναι γίνεται! Έχω δώσει Michigan και TOEFL και μετά έκανα και master στα αγγλικά χωρίς να έχω κάνει ποτέ ιδιαίτερα αγγλικών...Πως? Διαβάζοντας πολλά λογοτεχνικά και επιστημονικά αγγλικά βιβλία, ειδήσεις στα αγγλικά, βλέποντας ταινίες χωρίς υπότιτλους και μιλώντας στο chat με φίλους που έκανα από μια πρακτική στο εξωτερικό (τότε με σχεδόν ανύπαρκτα αγγλικά... Ναι ο χρόνος απόκρισης μου τότε ήταν τουλαχιστον 10",hahaha). Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να μάθεις τη γλώσσα...
Εξαρτάται για ποιοι πιστοποιητικό proficiency μιλάμε και για ποιον λόγο το θέλεις.το toeic δεν φτάνει μέχρι επίπεδο c2 δηλαδή proficiency αλλά μέχρι c1.εαν το χρειάζεσαι για να έχεις ένα πιστοποιητικό επιπέδου c2 στο βιογραφικό σου τότε θα πρότεινα το lrn το οποίο είναι πολύ φιλικό και πολύ πιο εύκολο από cambridge και michigan.ολα αυτά στην Ελλάδα αναγνωρίζονται από ΑΣΕΠ ως επίπεδο c2 αλλά φυσικά ουσιαστικά δεν απαιτούν το ίδιο διάβασμα και την ίδια προσπάθεια.το συγκεκριμένο πιστεύω θα μπορούσες να το κυνηγήσεις χωρίς βοήθεια καθηγητή αν δουλέψεις τα βιβλία που χρειάζονται.σιγουρα βοηθά η καθημερινή επαφή με γλώσσα όπως ταινίες και άλλο βοηθητικό υλικό.αν χρειάζεσαι καθοδήγηση πάνω σε αυτό μπορείς να ρωτήσεις την καθηγήτρια για λεπτομέρειες δεν είναι ντροπή.ισως κ ένα μάθημα στο δεκαήμερο για να λύσεις απορίες η να πάρεις κατευθυντήριες γραμμές.
Δεν εχεις χρηματα, αλλα εχεις χρονο (συγκριτικα με μαθητες ή εργαζομενους).Αυτο καλο ειναι να το εκμεταλλευτεις και οντως να προσπαθησεις μονη σου, αρκει να εχεις πειθαρχια. Το ιντερνετ επισης μπορει να σε βοηθησει σε οτι δεν καταλαβαινεις ή θελεις εξτρα επεξηγηση.Οπως ελεγε καποτε ο πατερας μου "εδω τον προηγουμενο αιωνα οι μεταναστες πηγαιναν σε αλλες χωρες χωρις να ξερουν αλλη γλωσσα και τα καταφερναν, εσυ θα εχεις προβλημα;"
Θα πω κάτι που έχει γενικότερη εφαρμογή. Αν μάθεις αγγλικά, καλά αγγλικά εννοώ, σε επίπεδο να μπορείς να παρακολουθείς ταινίες χωρίς υπότιτλους, μπορείς να περάσεις οποιαδήποτε εξέταση πιστοποίησης. Συνήθως όλη η επικέντρωση των εκπαιδευτικών συστημάτων είναι να μαθευτεί μια "τεχνική εξετάσεων" (τι ζητάνε στο τάδε πτυχίο) και παραλείπουν αυτή την βασική αρχή. Επομένως, ανάλογα και την τριβή με το αντικείμενο (κι εκτός των συγκεκρμένων βιβλίων) και ανάλογα την δεκτικότητά του ως προς τις γλώσσες (πρόκειται για κλίση), το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θετικό. Σε κάθε περίπτωση το πτυχίο του Michigan είναι αναγνωρισμένο και σεβαστό, εξ όσων γνωρίζω, και το πρότεινα κι εγώ σε άλλους στο παρελθόν.
Scroll to top icon