ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.3.2020 | 19:15

Ας είμαστε ρεαλιστές...

Το άσχημο δεν είναι να είσαι κλεισμένος μέσα. Λίγη προσοχή θέλει και θα περάσει ο καιρός. Είτε 1 είτε 2 είτε 3 μήνες. Η ζωή θα πάρει ξανά μπρος και ο καθένας θα επιστρέψει στη καθημερινότητά του. Το άσχημο είναι να είσαι κλεισμένος μέσα και να ξέρεις ότι όταν τελειώσει όλη αυτή η ιστορία, θα συνεχίσεις να ζεις ακριβώς έτσι. Ολομόναχος, απομονωμένος, χωρίς φίλους και σύντροφο. Με καμία δουλειά αν είσαι τυχερός, και πάλι σπίτι. Να περνά ο καιρός και να βλέπεις τη ζωή να φεύγει. Και να μη τη ζεις. Σε λίγο καιρό, εν μέσω της καραντίνας παρεμπιπτόντως, θα κλείσω τα 27 μου. Και θα με βρουν, σε μια ζωή εντελώς άδεια. Για διάφορους λόγους πλέον δεν χω φίλους, μόνο γνωστούς οι οποίοι έχουν τους φίλους τους και επομένως δεν ασχολούνται ιδιαίτερα, χωρίς να έχω κάνει σχέση εδώ και πολλά χρόνια, δίχως εμπειρία στο σχεσιακό/ερωτικό τομέα, χωρίς τη δυνατότητα να ζω ανεξάρτητα, χωρίς, χωρίς, χωρίς... Αισθάνομαι (και είμαι) αποτυχημένος. Τι έχω να περιμένω απ τη ζωή;Πως θα βρω παρέες; Πως θα βρω κοπέλα; Πως θα συμμαζέψω αυτό το χάλι; Απλά πως θα ζω φυσιολογικά; Είμαι ρεαλιστής και πραγματικά δε βλέπω να γίνεται κατι δραστικό. Απλά θα συμβιβάζομαι με ότι έχω. Με μια δουλειά που μπορεί να μη με γεμίζει, αλλά θα έχω ανάγκη τα χρήματα που αυτη θα μου προσφέρει, με ατελείωτες ώρες μοναξιάς κλεισμένος στο σπίτι, χωρίς σύντροφο να μοιράζομαι τη ζωή μου, χωρίς φίλους, μόνο με γνωστούς που απλά θα λέμε ένα γεια και τίποτα παραπάνω, και απλώς θα ζω περιμένοντας να γεράσω και να φύγω από αυτή τη ζωή... Αυτή είναι η πορεία που πρόκειται να ακολουθήσω. Μακαρι να μπορούσα να το αλλαξω όλο αυτό. Αλλά δυστυχώς δε μπορώ σε αυτή την ηλικία. Ούτε φιλους να βρω ξαφνικά, ούτε κοπέλα που να θέλει κάποιον τόσο κακομοιρη (αν και εξωτερικά δε το δείχνω, μόλις γνωρίσει και δει ότι δεν έχω κάνει στη ζωή μου σχεδόν τίποτα, και ότι δεν έχω κανέναν γύρω μου θα σηκωθεί να φύγει, και δικαιολογημενα...) ούτε να ζήσω όπως θα ήθελα, όπως τα φυσιολογικά άτομα της ηλικίας μου...Για αυτό λοιπόν, από τον Κορονοϊό μπορεί να τη γλυτώσω, αλλά από τη μίζερη, τραγική και ανούσια ζωή που ζω δεν πρόκειται ποτέ... Κουράστηκα...
21
 
 
 
 
σχόλια
Για κανέναν μας δεν είναι εύκολα τα πράγματα πέρα ελάχιστων εξαιρέσεων που και πάλι δεν ξέρεις.Ο καθένας έχει τα δικά του.Είσαι μόλις 27... Δεν καταλαβαίνω τι ζόρια τραβάτε με την ηλικία.Υπάρχουν παιδιά σε ογκολογικές κλινικές..αυτό σου λέει κάτι;; Για όλα αυτά που περιγράφεις δεν υπάρχει τρόπος για να σου προσφερθούν στο πιάτο.Ο μόνος τρόπος είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να τα πάρεις ένα ένα χωρίς να σου γίνουν εμμονή.
Όντας ρεαλιστής και επειδή σιχαίνομαι τα ανέξοδα ευχολόγια, σε κατανοώ πλήρως. Συμφωνώ με την άποψη που λέει ''κουνήσου και εσύ'', να κάνεις κάτι βρε παιδί μου, ξέρω όμως πως ό,τι και αν κάνεις, αν δε σε αποδεχθεί κάποιος άλλος (ως παρέα, φίλο ή σύντροφο), όσο και να χτυπιέσαι, προκοπή δε βλέπεις. Μακάρι να γίνει ένα θαύμα και κάτι να αλλάξει σε αυτό που περιγράφεις.
Και δεν πας να προσφερθείς εθελοντής για ιατρικά πειράματα ρε παιδάκι μου αφού δεν την θέλεις τη ζωή σου, μπας και σώσεις κανενός αλλουνού πού την θέλει; Είστε μέσα στην κλάψα συνεχώς, ενώ ο κόσμος καίγεται.
Δεν θεωρώ ότι είναι λύση αυτή που του αναφέρεις, αλλά τον ρίχνει περισσότερο. Φυσικά μας απασχολεί ο ιός αυτός που έχει εξαπλωθεί σε όλο το κόσμο και καιγόμαστε όλοι και αγωνιούμε. Αυτός όμως ο 27χρονος άντρας καίγεται ήδη καιρό με αυτά που τον απασχολούν. Δεν είναι και λίγα αυτά που αναφέρει που αποτελούν την εξέλιξη ενός ανθρώπου που για κάποιους είναι δεδομένα και έχουν, ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται. Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται εργασία αλλιώς δεν ζει ανεξάρτητα τον συντηρούν άλλοι, έχει ανάγκη τον έρωτα, χρειάζεται τη φιλία. Αυτά φυσικά δεν γίνονται χωρίς δικό μας αγώνα και προσπάθεια. Οπότε μην μειώνει κάποιος τα θέματα κάποιου άλλου επειδή εκείνος είναι καλυμμένος.Το κλειδί εξομολογούμενε είναι να βρεις κάτι που σε γεμίζει για να απ εμπλακείς από τον αρνητισμό. Έχω εγκλωβιστεί σε τόσο σκοτεινά μονοπάτια που με ελευθέρωσα μόνη μου. Δεν ζήτησα βοήθεια από ειδικό διότι οικονομικά δεν έβγαινα, αλλά πάλεψα από μέσα μου. Οι δουλειές είναι πλέον σπάνιες και όσοι αναφέρουν ότι ''όποιος θέλει, βρίσκει'' να κάτσουν εκεί που κάθονται διότι δεν είναι κανόνας ότι σε όλους συμβαίνει. Ψάξε εργασία, βελτίωσε το βιογραφικό σου, απέκτησε χόμπι και ας είναι μοναχικό. Τώρα το πως θα ακολουθήσουν τα πράματα δεν γνωρίζω. Νιώσε μέσα σου καλά και αν έχεις περιβάλλον που δεν είναι τοξικό είναι ένα συν.
Ούτε ως λύση το σχολιάζω, ούτε έχω πρόθεση να τον μειώσω. Το ύφος μου είναι ξεκάθαρα σαρκαστικό, νομίζω φαίνεται.Τι θα κέρδιζα άλλωστε; Σάμπως νομίζετε ότι άμα έχεις σχέση ή φιλίες τα έχεις όλα λυμένα; Ή αν έχεις δουλειά; Η ζωή είναι σκληρή, δύσκολη, δεν είναι περίπατος και βλέπω νέους ανθρώπους να έχουν παραδώσει τα όπλα πριν κάνει κάνει μπαμ το πιστόλι του αφέτη. Αν σκέφτεται έτσι και τα εννοεί, είναι χαμένη περίπτωση. Δεν τονώνεται κάποιος διαβάζοντας καθησυχασμό από άλλους σχολιαστές εδώ μέσα ώστε να συνεχίσει να πράττει το απόλυτο τίποτα. Ή πρέπει να ξυπνήσει από ένα δυνατό σοκ και να πει "θα κάνω κάτι, οτιδήποτε, κάτι όμως" ή θα αυτοχειρίζεται κάθε μέρα και περισσότερο, μέχρι να μην έχει πλέον την δυνατότητα να κάνει τίποτα.
Τα έχω γράψει και σε άλλη εξομολόγηση, αλλά χαλάλι, κάποιο σοφό μέλος είπε πως η επανάληψη είναι η μητέρα της μόρφωσης.Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Ξέρεις τι πάει λάθος, η αρχή μπορεί να γίνει μόνο από σένα. Μπορεί να σου ακούγεται άθλος το να διεκδικείς αυτά που θέλεις -έστω να προσπαθείς- , αλλά στην προκειμένη περίπτωση η απραξία είναι ο εχθρός σου. Όχι τα αυτά που επιθυμείς, μήτε ο κίνδυνος της αποτυχίας.
Δυστυχώς ένα ποσοστό ανδρών έτσι όπως είναι το σύστημα τώρα θα μείνει χωρίς γυναίκα ή θα πρέπει να συμβιβαστεί με κάτι πολύ χειρότερο απο αυτό που στην πραγματικότητα του αναλογεί. Αυτό θα γίνει επι δικαίων και αδίκων.
Αν είσαι 27 και σκέφτεσαι τόσο μαύρα για το μέλλον πρέπει να ζητήσεις βοήθεια από ψυχολόγο..Η ζωή τείνει να δυσκολεύει και αν είσαι ψυχικά ευάλωτος ακόμα πιο πολύ..Αισιοδοξία,αυτοπεποίθηση και δύναμη...θα τα καταφέρεις απλά ξεκίνα να ζεις..
Αυτό που μου έχει δείξει η δική μου εμπειρία είναι ότι για να έχει κανείς κοινωνική ζωή, χρειάζεται προσπάθεια και δουλειά. Δεν μπορείς να κάθεσαι και να περιμένεις να αλλάξει αυτή η κατάσταση από μόνη της.
Ακριβως.. εγω εφυγα απο μια δουλεια αλλα φροντισα να κρατησω επαφες με κοσμο γιατι αλλιως χανεσαι μετα...δεν καταλαβαινω πως γινεται να μην κρατας επαφες και σχεσεις οταν εισαι χαμογελαστος θετικος και καλοσυνατος..δε γινεται! Αν ειστε μεσα στη μιρλα και τη γκρινια εννοειται πως κανεις δε θελει να ειναι μαζι σας...χαλαρωστε
Scroll to top icon