«Όσοι δεν στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ να στέλνονται στα Γκούλαγκ»

«Όσοι δεν στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ να στέλνονται στα Γκούλαγκ» Facebook Twitter
103
«Όσοι δεν στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ να στέλνονται στα Γκούλαγκ» Facebook Twitter

Ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στο Ζάγκρεμπ για το Subversive Film Festival στις 4-8 Μαΐου, όπου συζήτησε με τον Όλιβερ Στόουν και φιλοσόφησε με τον Σλάβοϊ Ζίζεκ.

Τα εγκωμιαστικά σχόλια του Όλιβερ Στόουν για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν αυτά που ξεχώρισαν την προηγούμενη βδομάδα. Σε μια συζήτηση όμως με τον Σλάβοϊ Ζίζεκ, ο φιλόσοφος εκστόμισε μια βαριά δήλωση για αυτούς που δεν θα υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού λοιπόν αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ έναν από τους λίγοστους «φάρους» στην Ευρώπη είπε μισοαστεία: «Το τεστ που πρέπει να γίνεται στους ανθρώπους από εδώ και πέρα πρέπει να είναι το εξής: Αντί να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για την Ευρώπη πρέπει να τους ρωτάμε τι πιστεύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το δικό μου δημοκρατικό όραμα του μέλλοντος όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα έπαιρναν από μένα εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή στα γκουλάγκ». 

Η ονομασία Γκουλάγκ είναι το αρκτικόλεξο της σοβιετικής υπηρεσίας που έλεγχε τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. Εκεί εξορίζονταν οι αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι για δράση εναντίον του καθεστώτος. Τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ έγιναν διαβόητα καθώς  χιλιάδες κρατούμενοι στις φυλακές αυτές εξαφανίζονταν από τις οικογένειές τους, βασανίζονταν και έμεναν φυλακισμένοι σε φρικτές συνθήκες διαβίωσης για χρόνια, πολύ συχνά χωρίς νόμιμες δικαστικές διαδικασίες. 

103

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

Ελλάδα / Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

«Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Ελλάδα / Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φέρονται να είχαν αναπτύξει ένα εκτεταμένο κύκλωμα που εμπλεκόταν τόσο στη διακίνηση λαθραίων καυσίμων όσο και στην παραποίηση των μετρήσεων στις αντλίες πρατηρίων
LIFO NEWSROOM
Χανιά: Θάνατος 19χρονου αθλητή πολεμικών τεχνών – Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού

Ελλάδα / Χανιά: Θάνατος 19χρονου αθλητή πολεμικών τεχνών – Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια προπόνησης σε σχολή πολεμικών τεχνών στα Χανιά, όταν ο 19χρονος δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι από συναθλητή ή συναθλήτριά του
LIFO NEWSROOM