ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.3.2020 | 15:26

Ήθελα να το πω κάπου

Σπουδάζω στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική. Το πανεπιστήμιο σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις ένα εξάμηνο σε μια άλλη χώρα. Εγώ που λέτε είχα κάνει αίτηση για Ισπανία. Το ήθελα πάρα πολύ και γενικά ήθελα να κάνω ένα εξάμηνο στην Ευρώπη. Ήθελα να φύγω για λίγο καιρό μακριά από το πανεπιστήμιο για διάφορους λόγους. Τελικά δεν με δέχτηκαν και ο λόγος ήταν ότι δεν είχα τόσο καλό βαθμό αν και είχα μια πολύ καλή αίτηση. Δεν μπορώ να ξανά κάνω αίτηση τον επόμενο χρόνο διότι αποφοιτώ. Στεναχωρήθηκα πολύ και το βρίσκω λίγο άδικο ένας βαθμός να σου βάζει όρια και να μην σου δίνει ευκαιρίες.
14
 
 
 
 
σχόλια
Κανονικά εκτός από βαθμούς θα έπρεπε να προσμετράται και το IQ. Προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι ιδιοφυίες, έπειτα οι διαβαστεροί, και μετά όλοι οι άλλοι.
Το πανεπιστήμιο έπρεπε να κάνει μια επιλογή, να δώσει προτεραιότητα σε ορισμένους έναντι άλλων. Τι πιο φυσιολογικό να χρησιμοποιήσει ως κριτήριο τον βαθμό; Απολύτως δίκαιο το βρίσκω. Τι θα πει έκανα καλή αίτηση; Και γιατί ο βαθμός να μην επηρεάζει τις πόρτες που ανοίγονται σε κάποιον; Αυτοί που έχουν πάρει άριστα δηλαδή, κορόιδα ήταν; Αυτή η κακή συνήθεια των τελευταίων χρόνων που πρέπει οτιδήποτε συνιστά διάκριση/αριστεία ή επιτυχία να αποδομειται και να αντιμετωπίζεται ως επουσιωδες, πολύ με εκνευρίζει!
Βλέπεις όμως πως τελικά ήταν για το καλό σου;;;Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;;; Μη σκας..Όταν περάσουμε αυτή τη μπορα , κοίτα για μεταπτυχιακό κάπου αλλού...
Δεν μπορώ να καταλάβω την ανθρώπινη λογική ώρες-ώρες βρε καραβαν, αλήθεια. Ελπίζω μόνο ότι το παράπονο του ανθρώπου να έλαβε χώρα πριν καιρό και το εξέφρασε τώρα.Διαφορετικά, ο κόσμος καίγεται και ο άλλος σκέφτεται τις διακοπές, τις ανταλλαγές, τις εξορμήσεις.Είμαστε άξιοι αυτών που μας βρίσκουν.
Είναι πολλά τα κατεψυγμένα παράπονα ώστε να μπορούμε να τα δεχθούμε ως γνήσια. Μπορούμε να δεχθούμε 1 σύμπτωση, στις 5 δεν είναι πια σύμπτωση. Όσο για το ερώτημά σου. Τι να καταλάβεις... Παρτακισμός λέγεται! Θα μπορούσα με την ίδια λογική να πω κι εγώ, Και τι με νοιάζει εμένα για σας, εγώ έχω τον σύντροφό μου, τα παιδιά μου, τη δουλειά μου που μ'ευχαριστεί, τη σπιταρώνα μου, τα λεφτά μου, τις εμπειρίες μου, τα ταξίδια μου, τον φλάρο μου, στην καραπουτσ@κλ@ρα μου αν εσείς έχετε άγχος, δεν έχετε γκόμενο/α, κινδυνεύετε να λαλήσετε στα 40 τμ., αν έχετε σχέση από απόσταση, αν δεν θα βρείτε δουλειά ούτε του αγίου Σούτσου κλπ κλπ κλπ. Βλέπεις, είναι πάρα πολύ εύκολο! Αυτό κάνει κι ο νεαρός που βγαίνει "να ξεμουδιάσει" κι όλα κουλ, μαν, δεν τρέχει κάστανο!Απλά δεν το βλέπετε επειδή ο μέσος όρος ηλικίας εδώ μέσα είναι χαμηλός και τα προβλήματά σας λίγο-πολύ κοινά. O παρτακισμός είναι τεράστια πληγή. Και δεν βλέπω να θεραπεύεται.
Θυμάμαι είχα μια καθηγήτρια στη Γ' Λυκείου και μου είχε πει κάτι του τύπου αρκεί να ψοφήσει ο σκύλος του γείτονα κι όχι ο δικός μας. Κάθε μέρα καταλαβαίνω πόσο δίκιο έχει.Αρκεί να είμαστε εμείς υγιείς, αρκεί ο ιός να μη βλάψει τη δική μας οικογένεια, αρκεί εμείς να έχουμε τρόφιμα και χαρτί τουαλέτας (για τα υπόλοιπα 5 χρόνια). Οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν.Αυτή είναι η τρομερή άγνοια του ανθρώπου που θα τον κρατάει πίσω μια ζωή. Ποτέ δεν θα είσαι ευτυχήσεις αν ο διπλανός σου είναι δυστυχισμένος, ποτέ δεν θα χορτάσεις αν ο άλλος πεινάει και ποτέ δεν θα είσαι υγιής αν ο συνάνθρωπος πεθαίνει. Προσωπικά, πιστεύω πως ο παρτακισμός θεραπεύεται είτε λόγω προσωπικής εμπειρίας, είτε λόγω ηθικού προσανατολισμού/προσωπικών επιλογών.
"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main; if a clod be washed away by the sea, Europe is the less, as well as if a promontory were, as well as any manner of thy friends or of thine own were; any man's death diminishes me, because I am involved in mankind. And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee."Κατάλαβες; It tolls for thee. For thee. Κάθε πράγμα είναι αλυσίδα. Αυτό δεν καταλαβαίνει ο άθρωπος που κοιτάει ΜΟΝΟ τον δικό του κώλο. Παίρνει τώρα τα Plaquenil από τα φαρμακεία για να στοκάρει ΜΗΠΩΣ του'ρθει ο ιός, μένει ο άλλος που έχει ρευματοειδή αρθρίτιδα και το χρειάζεται χωρίς, αλλά εκείνος θα φρόντιζε τον πρώτο αν αρρώσταινε επειδή είναι νοσηλευτής φερ'ειπείν (τυχαία παραδείγματα). Η φαντασία του ανθρώπου δεν φτάνει εκεί που φτάνει η πραγματικότητα. Αυτό φταίει. Η "λογική" στο ατομικό επίπεδο είναι λογική του παραλόγου. Η Λογική λειτουργεί με άλλους μαθηματικούς νόμους. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη κι ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ίσως την κάνουμε κάποια φορά.
Νομίζω δε χρειάζεται να πω ότι συμφωνώ. Πολύ ωραίο και το κείμενο που ανέφερες, by the way. Σε πιο μια πιο σύντομη εκδοχή, θα το κλείσω παραθέτοντας το εξής:"Happiness is only real when shared."
Scroll to top icon