ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.3.2020 | 05:10

Απορια

Μια απλη απορια. Γιατι ενω εχουμε φτασει στο 2020 υπαρχουν ακομα ανθρωποι που θα κρινουν μια γυναικα αποκλειστικά και μονο απ'την εμφανιση της για το αν θα ειναι ρομαντική ή οχι', για το αν θα ειναι '' ικανη'' για σχέση ή και γενικοτερα για το πως ειναι σαν άνθρωπος. Και δεν μιλαω απαραιτητα για μια κοπελα με '' προκλητικο'' με βαση την πατριαρχια παντα, ντυσιμο αλλα ακομα και για ενα διαφορετικό πιο alternative ισως.υπαρχει μια ταση στην Ελλαδα το οτιδήποτε διαφορετικο να μην ειναι '' σωστο πρότυπο '' για μια γυναικα. Μιλαμε για ισότητα των φύλλων στην Ελλαδα αλλα εγω μονο αυτο δεν βλεπω.
16
 
 
 
 
σχόλια
Καταρχάς, το ίδιο συμβαίνει και με τους άντρες: από την εμφάνιση θα με κρίνεις και θα με ''κατατάξεις'', δε νομίζω ότι θα ασχοληθείς με το αν ακούω κλασική μουσική ή διαβάζω αρχαίους φιλοσόφους.Κατά δεύτερον, και λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω, δεν τίθεται θέμα ισότητας των φύλων εν προκειμένω. Κουλάρισε λίγο, υπάρχει πεδίο να επιδείξει τα φεμινιστικά σου ιδεώδη.
γιατι η μοδα ετσι προστάζει ..................... κι οταν οι πιο πολλοι προσκυνούν την μόδα ................... αυτο ακολουθούν σα προβατα .............κι ας ειν λαθος θα το κάνουν γιατι ετσι είναι cool ..................
Νομίζω πως το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες. Ναι οκ, οι άνδρες δεν κινδυνεύουν να χαρακτηριστουν τσουλοι λόγω της εμφάνισης τους. Κατά τα άλλα όμως και εκείνοι κρίνονται ως άνθρωποι από την εμφάνιση τους.
Αριάδνηκ, συμφωνώ..Μη λέμε βλακείες.. δεν ισχύει μόνο για τις γυναίκες αυτό, ισχύει κ για τους άντρες.Δε νομίζω ότι είναι θέμα ισότητας, ούτε φεμινισμού ή φαλλοκρατισμού.Ο καθένας -εννοείται- πως είναι ελεύθερος να ντύνεται ή να έχει όποιο στυλ θέλει... αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν κρίνεται... όπως άλλωστε κρίνονται τα πάντα.Απλώς το ντύσιμο πχ είναι απο τις πρώτες εικόνες που έχουμε για τον άλλον, η επιλογή του οποίου πηγάζει από το τι άνθρωποι είμαστε.. από τον χαρακτήρα μας. Όπως κ όλες οι επιλογές μας ή η συμπεριφορά μας.Όπως κ να το κάνουμε κάποια στυλ παραπέμπουν σε κάποιες κατηγορίες/συμπεριφορές κλπ.Κ όσον αφορά την αποδοχή ή όχι του οποιουδήποτε ντυσίματος από τον οποιονδήποτε ή το να καταλήγει σε συμπεράσματα, είναι δικαίωμά του.
" κατακρίνουν αλλες γυναικες για το ντύσιμο τους, αν εχουν πολλους γκομενους, αν κανουν σεξ μιας βραδυας, αν παντρεύτηκαν/εκαναν παιδι ή οχι, γενικα για τις επιλογές τους "έχετε όλοι πιαστεί από το ντύσιμο. Μιλάει και για άλλα πράγματα που λίγο πολύ ισχύουν
Εγώ έγραψα ότι η επιλογή του ντυσίματος πηγάζει από τον χαρακτήρα μας, από το τι άνθρωποι είμαστε. Όπως κ όλες οι επιλογές μας κ η συμπεριφορά μας. Νομίζω ότι είναι αρκετά σαφές πως το ντύσιμο είναι απλώς ένα παράδειγμα.Κ διαφωνώ καθέτως ότι κρίνονται μόνο οι γυναίκες για όλα αυτά.
Χάρη, η εξομολόγηση αναφέρει μόνο ότι οι γυναίκες κρίνονται από την εξωτερική τους εμφάνιση. Για αυτό και έδωσα αυτήν την απάντηση. Αυτά στα οποία αναφέρεσαι εσύ, τα έγραψε η Serendi-pity.
Είναι απλό, στην Ελλάδα, σύμφωνα με το wikipedia, ο μέσος όρος ηλικίας είναι 43,2. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλωσε σε δεκαετίες που η ενημέρωση ήταν πολύ διαφορετική. Δεν υπήρχε ίντερνετ για την πλειοψηφία κτλ. Επίσης οι περισσότεροι μορφωμένοι νέοι έχουν φύγει εξωτερικό. Σκέψου αυτά για αρχή και ίσως βρεις την απάντηση. Προσωπικά πιστεύω ότι με το χρόνο θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα σε αυτό τον τομέα.
Τι ψάχνεις τωρα! Εδω βλεπεις οτι γυναικες κατακρίνουν αλλες γυναικες για το ντύσιμο τους, αν εχουν πολλους γκομενους, αν κανουν σεξ μιας βραδυας, αν παντρεύτηκαν/εκαναν παιδι ή οχι, γενικα για τις επιλογές τους. Κ μετα ψάχνουμε την ισότητα ενω κπ από μας (κ δυστυχώς διαπιστώνω οτι ειναι κάμποσες αυτες) δεν δέχονται τις επιλογές μιας άλλης γυναίκας κ την χαρακτηρίζουν κιολας με κοσμητικά επίθετα. Αν η μια δε δει την αλλη ως ισο άνθρωπο, τοτε να μην περιμενουμε κ πολλα απο τους αντρες, απο το κοινωνικο συνολο (οπως θες πες το). Ως τοτε ας μιλαμε για "φεμινισμό".
Scroll to top icon