ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.4.2020 | 03:18

:)

Ωχ παιδιά ,αγόρια και κορίτσια.. φίλοι και φίλες... βλέπετε την δυστοπία μέσα στην οποία βιώνουμε τον τελευταίο μήνα..και επειδή δεν ξέρουμε πόσο θα συνεχιστεί..και επειδή δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο..κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και κάντε το βήμα με τα απωθημένα σας.. 4 περίπου χρόνια σε αυτήν την στήλη συναντήσαμε πολλά απο αυτά..είναι κριμά.Καντε το για εσάς. Πείτε το απλά στο άτομο να φύγει απο πάνω σας.
22
 
 
 
 
σχόλια
Να αντιμετωπίσουμε το συναίσθημα* ως διάρροια, δηλαδή, ή έμεσμα. Βγάλ'το να σωθείς! Μμμμ ωραία σκέψη. *Αν πρόκειται για απωθημένο τύπου "η άλλη πλευρά δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα", αυτό που ονοματίζεται συναίσθημα ή έρωτας, μήπως είναι απλή έλξη μετουσιωμένη σε εγκεφαλική φαντασίωση;
μήπως πρέπει να σταματήσουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα; Κατά πάσα πιθανότητα τζάμπα χρόνος είναι αφού δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος κάτι αυτονόητο θα το καταλάβει επειδή θα του το εξηγήσεις με 100 διαφορετικούς τρόπους; Επίσης άιντε το κατάλαβε αυτό, στα άλλα 10000 ζητήματα ή επόμενα βήματα θα τα κάνει ρόιδο. Άρα..
Δεν έχεις άδικο.Έκανα καθηγήτρια ένα φεγγάρι και μου 'μεινε ότι αν δεν καταλαβαίνει κάποιος, δεν φταίει εκείνος, πρέπει εγώ να το εξηγήσω με διαφορετικό τρόπο. Βέβαια, ίσως μένει κάτι. Σε όσους έχουν αντίληψη και διάθεση.
σωστοςςςςςςςςςςςςςςς εγω δε εχω απωθημένα μα είπα σε φιλαρακι που εκτιμώ................. το πως νιωθω για εκείνο πραγματικα κι εχω γαλήνη μέσα μου ...................... ρε καπτεν σε πάω λεμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Χμμ, καλύτερα να βουτήξουμε λίγο πιο βαθιά μέσα μας, ν' αναρωτηθούμε για το τι κάνουμε στη ζωή μας, για το πόσο ανοιχτοί είμαστε, πόσο ο τρόπος που βιώνουμε την καθημερινότητα αντανακλά το μέσα μας, πόσο ικανοποιημένοι είμαστε. Πόσο θα μας εκτιμούσε ο τετράχρονος ή πενταχρονος εαυτός μας. Να δούμε πόση ιδιοτέλεια κρύβουμε στις σχέσεις μας, πόση αδυναμία να οριοθετησουμε τους άλλους. Ή πόσο εκμηδενιζουμε τους άλλους για να είμαστε στην κορυφή. Ή για τους άλλους, γιατί μιλάνε γι αγάπη και κάθονται και την περιμένουν από αλλού αν όχι από τον εαυτό τους. Ευκαιρία για πραγματική φροντιδα του εαυτου, που σημαίνει ότι και θα κοπιάζει, αλλά για κάτι καλό και ουσιαστικό. :)Ξέρω πως τα γράφω χωρίς ειρμό-μου είναι λίγο δύσκολο να τον συγκρατώ τελευταία όπως διαπιστώνω κι η ίδια - αλλά θα συνεχίσω. Το να στείλεις σ' ένα απωθημένο όπως λες δεν έχει νόημα, είναι σα να θες να κάνεις μετάθεση της δουλειάς που χρειάζεσαι σαν άτομο, ας κάποιον άλλον. Είναι η εύκολη λύση για να ζεις το δραμα σου και να μη μάθεις ποτέ τι σημαίνει συναισθηματική αυτάρκεια και εσωτερική δύναμη. Δυσκολευτείτε μια φορά με τον σωστό τρόπο και για τον σωστό λόγο. Αν τελικά μιλάτε για κάποιον μεγάλο έρωτα(που είναι η εξαίρεση των απωθημένων) ή αν θέλετε να επεξηγησετε κάτι, νιώσετε μια μετάνοια αν πρώτα δεν πέσει ενδοσκόπηση βαθιά, δεν έχουν νόημα να πάτε να πείτε τι; Ο φόβος της έλλειψης αντιπερισπασμων μιλάει. Εντάξει, πολλοί νομίζω δε βιώνουν τίποτα βαθιά, δεν ζουν τον εαυτό τους, δεν τιμούν τη ζωή και διαλέγουν πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις μέχρι να τελειώσει το πανηγυρακι και είναι τόσο μα τόσο... Ανόητο. Μη φτάσουμε στο τέλος μας και διαπιστώσουμε ότι ήμασταν ανόητοι και ανίκανοι ν' ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή. Να ζούμε σαν επικολλήσεις άλλων ανθρώπων/απόψεων/στιγμών/συμπεριφορών. Το βρίσκω βαθια μίζερο. Εσείς;Καλημέρα!
"Πόσο θα μας εκτιμούσε ο τετράχρονος ή πεντάχρονος εαυτός μας"... Τι σχέση έχει το πώς αντιλαμβάνεται τον κόσμο ένα παιδί με το πώς διαχειρίζεται τα ερωτικά του ένας ενήλικας; Ο.οΚαι γενικά... δεν κατάλαβα σχεδόν Χριστούλη.
Από την εξομολόγηση κατάλαβα ότι όποιος την έγραψε προτρέπει τον κόσμο να πάει να μιλήσει σε "απωθημένα", ε μιας και έχουν χρόνο και όρεξη η αντιπρότασή μου εν ολίγοις είναι να το ρίξουν σε περισυλλογή κι ενδοσκόπηση και μετά ίσως αναθεωρήσουν και για την στάση που έχουν με τ' απωθημένα.
Υπήρχε ανέκαθεν ένα θέμα εδώ στη στήλη. Πολλοί εξομολογούμενοι εκφράζουν ευσεβείς πόθους, κάτι τέτοιο μου φαίνεται ότι συμβαίνει και σε αυτήν. Δηλαδή προτρέπει κόσμο στο να εκτεθεί, ίσως γιατί ο ίδιος/η ίδια θα ήθελε να γίνει αποδέκτης ενός τέτοιου μηνύματος. Από την άλλη πάλι, έχεις τα σχόλια από κάτω, όπου ο καθένας το παίρνει προσωπικά και απαντάει (συχνά οργισμένα) λες κι έχει απέναντί του συγκεκριμένο άτομο.Όσοι τα διαβάζουν όλα αυτά και δεν έχουν ιδέα τι παίζει, δεν βγάζουν νόημα. Στη συζήτησή μας τώρα, εξακολουθεί να μη μου κολλάει σε κάτι η αναφορά στην παιδική ηλικία :/
Εγώ αυτήν τη λογική του να το πω για να το βγάλω από πάνω μου, δεν την καταλαβαίνω! Να το βγάλω από πάνω μου και να πάει πάνω στον άλλο, ακόμα και αν αυτός για παράδειγμα είναι σε σχέση με άλλη; Πολύ εγωιστικό δεν είναι αυτό;
Αριαδνηκ έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λες αλλά πιστεύω ότι όταν ο άλλος δεν ενδιαφέρεται, είτε το πεις είτε όχι δεν αλλάζει κάτι για εκείνον που θα το μαθει.Μόνο αν ενδιαφέρεται θα τον επηρεάσει και αυτό θα σημαίνει, αν έχει σχέση για πχ.,ότι κάπου μπαζει νερά η υπάρχουσα σχέση του. Επομένως κάτι θα πρέπει ν'αναθεωρησει.Υγ.Ωραια η profile pic. σου. Η Grace Kelly πανέμορφη..( αν βλέπω και καλά)
Ο Καζαντζάκης είπε " ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθησαμε αρκετά". Όταν 2 άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί, απλά είναι μαζί. Από την άλλη επειδή όντως τ' απωθημένα δεν είναι ότι καλύτερο και η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, είμαι υπέρ στο να το λέει κάποιος, χωρίς όμως να περιμένει και πολλά. Σταδιακά όμως θα δει την αλήθεια και θα το πάρει απόφαση.Σε περιπτώσεις ειδικά που περνούν χρόνια, τι ψάχνουμε να βρούμε; Αν ενδιαφέρεται; Νομίζω είναι αυτό που λεμε, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;.
"Κρίμα", για ποιόν; Το έθεσες πολύ σωστά στις δυο τελευταίες προτάσεις. Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για μια απολύτως εγωκεντρική κίνηση με σκοπό να "φύγει από πάνω μας" και να το φορτώσουμε στον άλλον.
Scroll to top icon