ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.4.2020 | 21:53

Αποθράσυνση?

Πιστεύω στην ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Εξάλλου όλοι είμαστε άνθρωποι πάνω απ' όλα. Ο καταπιεσμός όμως των γυναικών επί σειρά ετών έχει αλλάξει πια τα δεδομένα και αντί να περάσουμε στο στάδιο της ισότητας, έχουμε καταλήξει στο στάδιο της αποθράσυνσης. Αρκετές γυναίκες επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά προς το αντίθετο φύλο και χαρακτηρίζουν τους άντρες με ευκολία ως "σεξιστές", "μισογύνηδες" κλπ. Πολύ κρίμα.
33
 
 
 
 
σχόλια
Λοιπόν για να μην μπερδευόμαστε: νομική ισότητα υπάρχει, απλά κάθε φύλο είναι διαφορετικό. Σε σχέση με το ''σεξιστής'', ''ρατσιστής'' και ''φασίστας'', δυστυχώς είναι λέξεις ''καραμέλα'' από κάποιους προς όποιους διαφωνούν, και ελλείψει επιχειρημάτων πετάνε ένα χαρακτηρισμό.
Υποτίθεται ότι τα χρωστούμενα του 3ου εξαμήνου θα τα έβγαζα το καλοκαίρι (λέμε τώρα) και θα τα έδινα Σεπτέμβρη. Τελικά δε με θέλει ούτε το 4ο εξάμηνο και από αυτά που βλέπω μάλλον ούτε κι ο Σεπτέμβρης. Του χρόνου πάλι.
Γεια σου Σαβατζάκο. Όντως εχουμε αρκετά κοινά, το έχω παρατηρήσει γενικώς. Δεν λειτουργούσα ποτέ καλά σε τάξεις. Από το σχολείο Κιόλας, θυμάμαι είχα αρκετά προβλήματα στην τάξη. Έκανα συνεχώς χαμούλη και φασαρία και δεν ασχολιόμουν ποτέ με την παράδοση. Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου, θα σκεφτώ καλά τα λόγια σου και θα προσπαθήσω να τα εφαρμόσω.
Από 1ο εξάμηνο, Ιστορία Δικαίου. Δεν αντεχεται αυτή η αηδία. Υποτίθεται φέτος θα πήγαινα να την παρακολουθήσω αλλά δεν. Από τα τωρινά κυρίως, ενοχικό και εμπράγματο. Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει. Έχει γίνει ντόμινο πλέον. Δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ. Σκέφτηκα να κάνω 10% να ξαναπεράσω στη σχολή να τα πάρω όλα από την αρχή. Βαριέμαι αφάνταστα.
Τι νόημα έχει να κάνεις κάτι τέτοιο; Αν θέλεις restart μπορείς να το κάνεις οποτεδήποτε.Η ιστορία δεν είναι κάτι, πολύ εύκολο είναι. Είναι από αυτά που τα διαβάζεις και τα περνάς. Δεν έχει κάποια φοβερή δυσκολία. Η μία από τους τρεις που το διδάσκουν είναι και καλή καθηγήτρια. Δεν ξέρω ποιος έχει το τμήμα σου βέβαια.Εμπράγματο είναι ωραίο και έχει και μεγάλη πρακτική χρησιμότητα. Να διαβάσεις το βιβλίο με τα πρακτικάτα πρακτικά. Εγώ αυτό έκανα.Τώρα σχετικά με το ενοχικό, εμένα το γενικό εξοχικό μου άρεσε πολύ αλλά δε μου άρεσε καθόλου το ειδικό ενοχικό. Βασικά έφταιγε ότι στο πρώτο είχα πολύ καλό καθηγητή, ενώ στο δεύτερο όχι.
Αρχικά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Κι εγώ στην Ιστορία γυναίκα έχω. Το συγκεκριμένο μάθημα δεν είναι του "στυλ" μου. Είναι αυτό που θέλει την αποστήθιση, και με αποστήθιση δεν τα πάω καλά.Γενικώς το διάβασμα έχει αλλάξει. Παλαιότερα το διάβασμα μου ήταν να κάνω ανάγνωση να ξεπετάξω 2-3 σάλτσες και γεια σας. Τώρα έχει αλλάξει το θέμα. Διαβάζω μία πρόταση και προσπαθώ να κάνω ολόκληρη αποκωδικοποίηση, λέξη προς λέξη. Έτσι καταλαβαίνω. Δεν είμαι τύπος της παρακολούθησης. Για να καταλάβω κάτι πρέπει να το διδάξω η ίδια στον εαυτό μου. Στις παρακολουθήσεις κοιτάω συνήθως το υπερπέραν. Κάποιοι καθηγητές είναι λες και μιλάνε κινέζικα και μέχρι να ανοίξω βιβλίο δεν καταλαβαίνω Χριστό(θα έλεγα και όνομα συγκεκριμένο εδώ,αλλά έχε χάρη). Μόλις τα ξαναπιάσω μήπως θα μπορούσα να σε ρωτήσω μερικά πράγματα; Αν μπορείς φυσικά.
Γενικά, αν έχεις οποιαδήποτε απορία, είτε όσον αφορά σε κάποιο μάθημα, είτε θέλεις συμβουλή πχ ποιο βιβλίο να πάρεις ή ποιον καθηγητή να παρακολουθήσεις, να με ρωτήσεις.
Μιας και η εξομολόγηση είναι δική μου γράφω ό,τι θέλω. Αγέρα είσαι από τις πιο συμπαθείς κι ευγενικές παρουσίες στη στήλη. Παρόλο τον εκρηκτικό μου χαρακτήρα και τις κατηγορίες που έχω δεχτεί ενίοτε, έχεις κερδίσει τον σεβασμό μου. Είναι λοιπόν κρίμα μια ευγενική και καλή ψυχή σαν εσένα να τραβάς τέτοια ζόρια. Χωρίς παρεξήγηση πρέπει να αποβάλλεις λίγο το asperger ως "δικαιολογία" και να προσπαθήσεις να βρεις μια δουλειά μετά την καραντίνα. Μόνο αυτό θα σε σώσει. Η ψυχολογία σου θα αλλάξει ριζικά. Όσο για τη θετή μητέρα σου δεν μπορείς να την παρατήσεις σαφώς, αλλά οφείλεις να βάλεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα.
φιλαρακι μου δε ειν δικαιολογία το ασπεργερ ........ εχει δυσκολίες ........... τροω μπουλινκ και πρακτικά αν ψαξεις κι δεις .............. πολλοί ασπεργερ δε κατάφεραν ητε να στεριώσουν σε δουλεια ........... ητε γιναν στοχος μπουλινκ λογο της ιδιαιτερότητας τους ........ ειν πολλά που ενας απ εξω δε μπορεί οσο κι να θελει να κατανοήσει ............ δε ειν ευκολο ........παντος ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες ...... φιλαρακι μου νασαι καλα :):):):)
Για άτομο με σύνδρομο asperger δείχνεις πολύ κοινωνική εδώ σε σημείο που σκέφτομαι αν έχει γίνει όντως σωστή διάγνωση. Δεν είναι εύκολο να βρεις δουλειά, αλλά μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια να ψάξεις. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πας πολύ καλά και μην ξεχνάς ότι τα άτομα με asperger εχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης ;)
Εγώ πάλι δεν πιστεύω ότι έχουμε περάσει στο στάδιο που περιγράφεις. Για την ακρίβεια πιστεύω πως απέχουμε ακόμη πολύ ως κοινωνία από το να επιτύχουμε την ισότητα των φύλων. Προφανώς και έχει βελτιωθεί η κατάσταση τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς όμως, ακόμη και σήμερα, ο σεξισμος είναι σχεδόν πανταχου παρών.
Η ισότητα στην καθημερινότητα δεν υπαρχει. Δυστυχως πολλοι αντρες ακομα, κυριως μεγαλύτερες ηλικίες αλλα όχι μονο (κ αυτο με στεναχωρεί, οι μικρές ηλικίες με τα παλια μυαλα), δεν βλεπουν τη γυναικα ως ισο ανθρωπο. Πραγματι υπαρχουν γυναικες που με το παραμικρό θα πουν εναν αντρα σεξιστη, είναι δεν ειναι. Η πραγματικοτητα ομως ειναι οτι σεξιστες υπαρχουν. Ως γυναικα εχω ενα σωρό παραδείγματα απο την καθημερινη μου ζωη, ειτε ως "θυμα" ειτε ως μάρτυρας. Καταλαβαίνω λοιπον την οργη πολλών γυναικων οταν βλεπουν τις αισχρές αντιλήψεις που ακομη ακολουθούν πολλοι αντρες. Δε λεω οτι πρεπει αμεσως να βάζουμε την ταμπέλα "σεξιστης-μισογυνης" αλλα σιγουρα μπορω να κατανοήσω απο που προέρχεται ολο αυτο.
Δυστυχώς αυτά τα μυαλά δεν τα έχουν μόνο άνδρες Serendi-pity. Προσωπικά τον περισσότερο μισογυνισμο τον έχω συναντήσει σε γυναίκες. Αυτό είναι για εμένα και το πιο θλιβερό
Οι γυναικες το κανουν απο ζήλεια κ κομπλεξισμο προς μια αλλη γυναικα που ειναι ομορφότερη,πιο πετυχημένη κοκ. Οχι επειδη θεωρούν τη γυναικα ως φυλο κατωτερη. Ετσι νομιζω.
Serendi-pity, πράγματι είναι σύνηθες αυτό που περιγράφεις. Υπάρχουν ωστόσο και πολλές που έχουν αποδεχθεί και αναπαράγουν όλα τα σεξιστικα στερεότυπα, γιατί θέλουν να γίνουν αρεστες στους άνδρες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon