ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.4.2020 | 12:08

Οι μικροεπιχειρηματίες πεθαίνουν

Ας μου εξηγήσει κάποιος κάπου πως μπορείς να δίνεις τα ίδια λεφτά σε εργαζόμενο και επιχειρηματίες;..πείτε ότι έχετε μια μικρή καφετέρια με ένα άτομο προσωπικό μόνο και 16ωρη προσωπική εργασία του επιχειρηματία χωρίς να είναι κερδοφόρα βγάζει μόνο ως κέρδος τον μισθό του που μπορεί να ναι πείτε περιπου 700€..του κλείνετε την επιχείρηση 14/3 και λέτε θα πάρει 800€ ο ίδιος ..από 1/3 έως 13/3 πείτε ότι έβγαλε κέρδος 200€ για τον προσωπικό του μισθό..που θα βρει τα λεφτά να πληρώσει ΦΠΑ ιΚΑ ΤΕΒΕ μισθό υπαλλήλου έστω για 14μερες ενοίκιο ρεύμα τηλέφωνο )και αν είναι σπορ μαγαζί βάλτε και ΟΤΕ και νόβα περιπου 300€το μήνα τα οποία δεν μπορεί να αποφύγει και ας είναι κλειστό το μαγαζί γιατί έχει συμβόλαια ) ξέρετε πόσα μαζεύονται;περιπου 1400€ ..δεν έχει σπίτι;δεν έχει λογαριασμούς σπιτιού;δεν θα φάει;βάλτε ένα 700€ και γι αυτά ..σύνολο μπακαλιστικα βγαίνουν 2100€ έξοδα τον ΜΗΝΑ για δύο μήνες είναι περιπου 3500€ βγάλε τα 200€ από το προσωπικο μισθό π πρόλαβε τις 14μερες μένουν 3300€ έξοδα βγάλε τα 800€ που δίνει το κράτος αλλά δεν τα έχει δει κανείς επιχειρηματιας ακόμα φυσικά μένουν 2500€ εξοδα για δύο μήνες..για πείτε μας;τι πρέπει να κάνουμε;να προσπαθήσουμε όταν μας αφήσετε να δουλέψουμε να πληρώσουμε τι;για πόσο θα κρατήσουμε την υπάλληλο;αν ήδη χρωστάμε 2500€ χωρίς να το θέλουμε κ που δεν ξέρουμε καν αν θα τα βγάλουμε ποτέ τα λεφτά αυτά τα οποία συσσωρεύονται και δεν διαγράφονται .ναι δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες έτσι αλλά ένα μεγάλο ποσοστό είναι.ειναι τα μικρά μαγαζιά της γειτονιάς σου που παλεύουν κάθε μέρα να μην κλείσουν γιατί οι τέλειες αλυσίδες καταστημάτων ξαφνικά εμφανίστηκαν από παντού .
5
 
 
 
 
σχόλια
Έχουν λάβει κάποια μέτρα σχετικά με αυτά που αναρωτιεστε. Μιλήστε με το λογιστή σας. Εύχομαι να ανακάμψουμε όλοι αν και φοβάμαι ότι η παγκόσμια οικονομία κι η δική μας χτυπήθηκαν άγρια...
Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι πιο βαθύ και έχει να κάνει με τον μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων και πολύ μικρών επιχειρήσεων των 1-2 υπαλλήλων οι οποίες καταλήγουν να συσσωρεύουν χρέη μέρα με την ημέρα Υπήρξαν οι εποχές που τρώγαμε με Χρύσα κουτάλια και όλοι άνοιγαν το μαγαζάκι τους και τα κουτσοβόλευαν αλλά αυτό έχει τελειώσει Φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να τολμήσει την επιχειρηματικότητα αλλά πρέπει να κάνεις την διαφορά για καταφέρεις να ξεχωρίσειςΑπό την άλλη μπροστά στην προοπτική του να γίνεις κακοπληρωμένος υπάλληλος σε μια αλυσίδα το να κάνεις κάτι δικό σου μοιάζει μονόδρομος αλλά με κατεύθυνση προς τον γκρεμό.Πολύ λίγοι τολμάνε να ασχοληθούν με μια τέχνη και να βγάλουν χρήματα με τον κόπο των χεριών τους, οι περισσότεροι προτιμάνε τα πιο γκλαμουράτα επαγγέλματα με τα γνωστά επακόλουθα. Εύχομαι να πάρεις παραπάνω χρήματα αλλά ίσως αυτή η.κατάσταση να σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα αλλιώς και όχι να δουλεύεις 14 ώρες για 700 € ακόμη και αν είσαι εσύ το "αφεντικό"
Φίλε μου ετοιμάσου κ συ οπως όλοι μας για αρμαγεδωνα οικονομικής κρίσης σε σημείο που η προηγούμενη κρίση που είχαμε θα μοιάζει με λουνα παρκ. Έχω πολύ μεγάλη αντίληψη στα οικονομικά κ σου λέω έρχεται τσουναμι δυστυχώς.Τα μέτρα που έλαβαν είναι πολύ αυστηρά, θα έπρεπε να υπάρχει ήδη μια χαλάρωση για να μην εξαφανιστουμε εντελώς οικονομικά αλλα.....Και το κράτος συνεχίζει και δίνει παροχές στους δημόσιους υπαλλήλους που ήδη ετσι κ αλλιώς ο μισθός τους δεν έχει πειραχτει λόγω κορονοιου. Θα τα πληρωσουμε πολύ άσχημα όλα αυτά να ξέρετε!!!Αφήσαμε την οικονομική διαχείριση ολόκληρης της χώρας η οποία συνεπάγεται με ζωες εκατομμυρίων ανθρώπων σε εναν λοιμωξιολογο. Όχι ότι δεν έπρεπε να μπουν μέτρα αλλα τουλάχιστον να λειτουργουσαν οι επιχειρήσεις με λίγο προσωπικό κ με περιορισμένο αριθμό πελατών. Ο τουρισμός που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι του αεπ ως τζίρος έχει πεθάνει. Όλα αυτά ομως θα αρχίσουν να φαίνονται απο το φθινόπωρο κ μετά. Γιαυτό κάντε τα κουμάντα σας τώρα.
Scroll to top icon