ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.5.2020 | 22:01

Σιγά μή κάτσω να σκάσω

Έχω να τον δώ απ'την Κυριακή.Πότε το ένα πότε το άλλο,ε σήμερα του λέω δεν μπορώ,θέλω να βρεθούμε.Τί πιό φυσικό απ'το να λείπει σε μιά κοπέλα το αγόρι της; Μου είπε ότι θα πάει στον αδερφό του να τον βοηθήσει σε μιά δουλειά και μόλις τελειώσει θα βρεθούμε.Ξενέρωσα τόσο (ίσως λάθος μου) και του είπα όχι,κι άρχισε να ρωτάει γιατί αντιδρώ έτσι κ.λ.π. Κανόνισα κι εγώ με μιά φίλη μου να βγούμε,σίγουρα καλύτερα θα περάσουμε.Καλός,χρυσός,αλλά με νευριάζει που πολλές φορές δεν καταλαβαίνει τι νιώθω,τι θέλω.Ενάμιση χρόνο μαζί,πότε θα καταλαβαίνει κάτι χωρίς κάν να του το πώ;
5
 
 
 
 
σχόλια
Ο δικός μου 3 χρόνια και δε καταλαβαίνει πριν του το πω. Μάλλον έτσι πάει ρε γλυκούλα, πρέπει να λέμε στον άλλον τι μας ενοχλεί, τι θα θέλαμε και τι όχι. Επικοινωνία λέγεται και κάποιες φορές θέλει περισσότερη προσπάθεια για να επιτευχθεί!
Δυστυχώς δεν μπορείς να ζητάς από κάποιον να καταλάβει από μόνος του τι θέλεις, και αυτός το ίδιο προφανώς. Αφενός γιατί δεν θέλουμε όλοι τα ίδια πράγματα από τις σχέσεις μας, και αφετέρου γιατί η ουσιαστική επικοινωνία είναι αυτή που θα σας κάνει να αντιληφθείτε ο ένας τις ανάγκες και τα θέλω του άλλου.Το θέμα είναι πως αντιλαμβάνεται τις δικές σου επιθυμίες και πως τις επικοινωνείς σε αυτόν για να τις καταλάβει...δηλαδή εάν εσύ απλά ξενέρωσες και του είπες οχι και δεν του είπες κατι παραπάνω, δεν νομίζω ότι έχει καταλάβει γιατί ακριβώς ξενέρωσες, καλό θα ήταν να του εξηγήσεις!
Για ποιο λόγο να έχει προτεραιότητα η σχέση και γιατί δεν του αξίζει; Μου ακούγεται κάπως περιοριστικό και πνιγηρό αυτό. Προσωπικά να ήθελα να σχολιάσω την τελευταία φράση. Η λογική που έχουμε εμείς δεν είναι απαραίτητα ίδια με των άλλων. Τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας τις επικοινωνούμε, όπως και ό,τι μπορεί να μας δυσαρεστεί ή μας προβληματίζει. Αυτό που ζητάς είναι ιδανικό και μακάρι να γινόταν, αλλά στην πραγματική ζωή δε γίνεται. Και δε μπορείς να έχεις και παράπονο μετά ότι δε σε καταλαβαίνει, αν δεν τα φέρεις πρώτα στην επίγνωσή του.