ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.6.2020 | 12:48

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Καλησπέρα σας...Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ανησυχία μου...Αναρωτιέμαι πόσα άτομα μπορεί να νιώθουν όπως εγώ...Γυναίκα 30 ετών, χωρίς φίλες/ους, χωρίς σχέση, χωρίς δουλειά. Όταν λείπεις πολλά χρόνια από τον τόπο σου (πτυχίο, μεταπτυχιακό, κλπ.) κι επιστρέφεις, έχεις αποξενωθεί. Είμαι από επαρχιακή πόλη, μικρή πόλη, οπότε και οι ευκαιρίες για εργασία και κοινωνικές γνωριμίες είναι περιορισμένες. Η παρέα μου σαν σύνολο είναι από άλλες πόλεις και προέρχεται από τη φοιτητική μου ζωή, οπότε έχει μπει πλέον για τα καλά η απόσταση. Οι φίλες που είχα από το σχολείο έχουν εδώ και λίγα χρόνια είτε οικογένεια, είτε έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό. Η οικονομική κατάσταση των ημερών δυσχεραίνει και τη μετακόμιση σε μεγαλύτερη πόλη, όπου θα μπορείς να αυτοσυντηρείσαι, χωρίς να έχεις το άγχος να περιμένεις από γονείς κλπ. Πιστεύω πως η μετανάστευση στο εξωτερικό είναι μια καλή λύση, επώδυνη μεν, ελπιδοφόρα δε, για τους ανθρώπους που έχουν παλέψει μέχρι τώρα κι έχουν όνειρα.
7
 
 
 
 
σχόλια
Κοίταξε μπορείς να δοκιμασεις και στο εξωτερικο, αυτό ως δεν σημαίνει οτι δεν θα θέλει αγώνα ή οτι δεν θα έχει δυσκολίες. Απλα να είσαι προετοιμασμένη. Δοκιμασε το και αν δε σου βγει γυρίζεις παλι Ελλάδα. Αυτό που περιγράφεις το επαθα ακριβως με το που τελειωσα τη σχολή, και άλλαξα πόλη /φιλους κλπ και μονο με τη δουλειά που βρήκα εκανα restart και ξαναβρήκα όσα λες, φιλους κλπ. Απλα είναι τι θέλεις να κανεις. Αν θέλεις πολύ να πας εξω, δοκιμασε το και βλέπεις.
Σωστά, σχεδόν όλοι αναφέρουν το εξωτερικό σαν τη τέλεια λύση ενώ δεν είναι τόσο εύκολα τα πράματα. Πού θα πάει κανείς αν δεν έχει έστω ένα μικρό κομπόδεμα στην άκρη; Δεν σημαίνει πως όλοι πετυχαίνουν έξω. Το καλό είναι αν θέλει κανείς να μεταναστεύσει να έχει ένα σωστό πλάνο, χρήματα και πόσο καλύτερα αν υπάρχουν άτομα εκεί που τον περιμένουν και ξέρει ότι δεν βαδίζει στα τυφλά.
Συμφωνώ. Φυσικά και χρειαζεται οργάνωση και να εχεις ενα καλό backpack σε περίπτωση που τα πραγματα δεν έρθουν όπως θες ώστε να γυρίσεις πίσω ή να κανεις κάτι άλλο. Εγώ το είπα επειδή έχει γίνει σε πολλους καραμέλα, εξωτερικο και σωθηκες! Ναι αλλά πως? Απο το μηδέν? Με παρθενογένεση? Υπάρχουν δυσκολίες, εμπόδια ναι όπως υπαρχουν σε καθετί νεο. Σε καθετί εξω απο τα συνηθισμένα μας. Γιατί κακά τα ψέμματα άλλος ο τροπος ζωής ο εκεί και άλλος ο εδώ, όπως και να το κάνουμε, δεν προσαρμόζονται όλοι.
Σε καταλαβαίνω και είμαι 34. Ξέρω τι νιώθεις και είναι γενικά πολύ δύσκολο όταν δεν έχεις στήριξη και όλα φαίνονται βουνά. Βασικά στεναχωριέμαι κιόλας πολύ εύκολα, αλλά δεν το βάζω κάτω. Θα έρθουν και καλύτερες μέρες και ας νιώθουμε μια ερημιά στη ψυχή μας.
Περιγράφεις τη ζωή μου. Μόνο που είμαι 34 και μια διαφορά στους γονείς. Σκέφτομαι σοβαρά να φύγω εξωτερικό. Επιθυμίες και θέλω που ίσως έχω κάποιες ελπίδες εκεί να πραγματοποιηθούν ενώ εδώ δεν υπάρχει ούτε μισή.

ΤΩΡΑ

Scroll to top icon