ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.6.2020 | 19:13

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπώ τους ηλικιωμένους γονείς μου. Με έκαναν στα 50 και 40, πατέρας και μάνα αντίστοιχα. Θυμάμαι όμως μια ζωή, χωρίς ξεγνοιασιά. Δήλωσα σε σχολή κοντά στην πόλη μου, γιατί δεν μπορούσαν να τρέξουν για μένα, να με τακτοποιήσουν, λόγω ηλικίας και θεμάτων υγείας, όπως έλεγαν και οι ίδιοι. Ήμουν αριστούχα μαθήτρια και δήλωσα σε μια σχολή πολύ πιο χαμηλόβαθμη σε σχέση με τις δυνατότητές μου. Τώρα που έγινα 30, έχοντας κάνει σπουδές με πτυχίο, μεταπτυχιακό, δύο ξένες γλώσσες άπταιστα, μου λένε πήγαινε στο εξωτερικό. Εμείς γεράσαμε, πόσο ακόμα θα είμαστε, έχουμε την έννοια σου. Νιώθω μεγάλη θλίψη, όμως προσπαθώ να μη χάσω την ελπίδα. Μια συμβουλή από μένα, αν σε τόσο μεγάλη ηλικία αποφασίζετε να γίνετε γονείς, να σκέφτεστε τί αφήνετε πίσω. Αν δεν αφήνετε χρήμα, ή ανθρώπους, όπως στην περίπτωσή μου, μην προχωράτε σε τέτοια απόφαση ζωής. Τα πλάσματα που αφήνετε πίσω δε φταίνε σε τίποτα να τυραννιούνται. Κι όλο αυτό το λέω με ειλικρινή αγάπη. Συγγνώμη αν στα μάτια κάποιων θεωρούμαι λάθος.
6
 
 
 
 
σχόλια
Θα προτιμουσες να σου λεγανε να μεινεις εδω να μας γεροκομισεις? Δεν κρινω εσενα γιατι προφανως κ δεν σε ξερω αλλα προσπαθησε να δεις οτι δεν ειναι ετσι..Εδω κ νεωτεροι γονεις πνιγουν τα παιδια..εσενα σε παροτρυνουν... Και να σου πω καλυτερα στην φαση σου. Εισαι μικρη αυτονομη στα 30 να κανεις μια αρχη. Φαντασου να ησουν στα 50 με μια στρωμενη ζωη να πρεπει να τα παρατησεις ολα για να γυρισεις να κοιταξεις τους γονεις σου.. Καθε νομισμα εχει δυο οψεις..Δες αυτην με τα καλα και οχι αυτην που ριχνει ευθυνες στους γονεις που σε εφεραν στον κοσμο.
Μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι εννοείς μιας και θα μπορούσα να το ειχα γράψει εγω αυτο το κείμενο. Οταν οι γονείς εχουν ανάγκη στήριξης κι εσύ είσαι στην πιο παραγωγική σου ηλικία πρέπει δυστυχώς να κάνεις μια δύσκολη επιλογή.Μην περιμενεις να σε καταλάβουν βέβαια, γιατι ειναι θέμα εμπειρίων. Αν ο άλλος δεν έχει βρεθεί μπροστά στο δίλημμα διακόπτω τη σχολή μου/ εγκαταλείπω την καριέρα μου για να τρέχω στους γιατρούς και το νοσοκομείο τους ηλικιωμένους γονείς ( μετα τα 60 βγαινουν πολλα προβλήματα υγείας, εκτος κι αν ειχαν υιοθετήσει εναν απολυτα υγιεινό τρόπο ζωής, που και πάλι δεν είναι δεδομενο κι αυτό) δεν πρόκειται να το αντιληφθεί, γιατί θέτει εαυτόν στη θέση κυρίως της γυναίκας που θέλει καποια στιγμή καπου στα 37-45 να κάνει παιδί- λανθασμένα κατ' εμέ. Δυστυχώς οι οικονομικές συνθήκες ειναι τετοιες που δεν ευνοούν την απόκτηση παιδιού στις ηλικίες 20-30. Όλοι/ες προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά και να σταθούν στα ποδια τους.Έτσι βλέπεις πλεον γυναίκες πολυ συχνά στην ηλικία των 40+ που θελουν να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί. Αν δεν προκύψει και άμεσα, για βιολογικούς λόγους, καθώς η γονιμότητα πέφτει κατακόρυφα, πάει και παραπέρα 45+. Εχω 2 πρόσφατα παραδείγματα γυναικων στο άμεσο περιβάλλον μου, που τωρα στα 43 θελουν να τεκνοποιήσουν. Καταλαβαίνω απολυτα την εσωτερική τους ανάγκη, καθώς και το δικαίωμα στη μητρότητα, αλλα υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες σε αυτές τις ηλικίες (ιατρικοί λόγοι, χάσμα γενεών, γεροντικό οικογενειακό περιβάλλον, κτλ.) που δυστυχώς τους αγνοούν.Σου εύχομαι ο,τι καλύτερο και μακάρι να μην γίνουν-αθελα τους- εμπόδιο στην προσωπική σου εξέλιξη.
Αν θέλεις να κάνεις διάλογο θα πρέπει να εχεις το θαρρος της γνωμη σου κι οχι να εμφανίζεσαι σαν ανώνυμος.Ως εκ τούτου δεν μπαινω στον κόπο να σχολιάσω εκ νέου ενα κείμενο ανώνυμου, που μπορεί να ειναι 15χρονο ή τρολλ. Αυτή επίσης τη δυνατότητα, που έχει δωθει από το σαιτ να απαντάνε κατω απο επώνυμα σχόλια ανώνυμοι την θεωρώ τελείως λανθασμένη και αβάντα για κάθε κακοηθες τρολλ. Θεωρώ οτι τουλαχιστον κάποιοι βασικοί κανόνες επικοινωνίας θα πρέπει να τηρούνται για να μην νιώθουμε οτι επικοινωνούμε με το άγνωστο υπερπέραν, που πολλες φορές θέλει για δικους του -ανόητους λόγους- να μας " κανει πλάκα".
Δεν καταλαβαίνω. Οι γονείς σου σε έκαναν λίγο πιο ώριμοι ηλικιακά. Δηλαδή απαγορεύεται μια γυναίκα να κάνει παιδί στα 40 όπως μας λες. Μπορεί όμως τότε να μπόρεσε να μείνει έγκυος η μαμά σου. Δεν μου αρέσουν γενικά τα κουτάκια με τα όρια σε τίποτα.
Τα "παιδια" θα πρεπει να αμφισβητουν. Παιδια εντος εισαγωγικων διοτι τυπικα στα 18 ερχεται η ενηλικιωση. Δεν ειναι ολοι οι γονεις υποστηρικτικοι ωστε να ανοιξουν τα παιδια τα φτερα τους. Στην ελληνικη ειδικα οικογενεια κατα κανονα βαζουν εμποδια σε καθε προσπαθεια αυτονομησης. Στη δικη σου το εμποδιο-αλλοθι ηταν η ηλικια. Καταλαβε το ομως πως ειναι αλλοθι.
Μα γιατι τυρρανιεσαι γλυκια μου?Μια ζωη καλα στα εδωσαν και καλα σε μεγαλωσαν,αντι να εισαι ευγνωμων ακομα και τωρα σκεφτονται να πας εξωτερικο να εχεις μια καλυτερη συνεχεια.Ελεος.Να εισαι ευγνωμων για οτι σου εφερε η ζωη.Και οσο για τη σχολη,ηταν μια επιλογη εξαναγκαστικη ενταξει,αλλα το μεθεπειτα της σχολης,δεν ειχαν να σε πιεζουν για κατι.Οποτε ησουν ελευθερη να κανεις το οτιδηποτε.Σε δουλεια και ακομα και σε προσωπικο επιπεδο να παντρευτεις κλπ ή οτι αλλο ηθελες.Δεν νομιζω να φταινε και οι γονεις σου σε αυτο.Το αν εσυ εισαι ετσι οπως εισαι τωρα.Ειναι η συγκεκριμενη επιλογη της σχολης να το καταλαβω,αλλα απο κει κι επειτα μεχρι τα 30 σου τωρα ειχες και εχεις απειρες δυνατοτητες και επειλογες να κανεις.Εκτος αν σε βολευει οτι φταινε και οι γονεις σου και σε αυτο.Εκτος και φταιει το οτι ησουν μοναχοπαιδι δεν ξερω,δεν μας γραφεις και πολλα.Ενα θα σου πω,το οτι εκαναν οι γονεις σου φτανει μεχρι ενα σημειο,απο κει κι επειτα ειναι εσυ να αναλαβεις την ευθυνη της δικης σου ζωης και να παρεις επιτελους αποφασεις για σενα και οχι με γνωμονα καποιους αλλους.Ωριμασε,και να εισαι ευγνωμων για τους γονεις σου στο βαθμο που εκαναν οτι εκαναν.
Scroll to top icon