ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.6.2020 | 19:42

Νιωθω πνηγμενη!!!

Καλησπερα σας. Με τον σύντροφο μου ειμαστε 4 χρόνια μαζι, ειμαστε ευτυχισμενοι και μενουμε μαζι. Το προβλημα ειναι οι γονεις που πιεζουν για γαμο και παιδια και ολοι επεσαν πανω μου. Με τον σύντροφο μου τα εχουμε συζητήση και λογο οικονομικων δεν γινετε ακομα να προχωρισουμε σε γαμο και ποσο μαλλον σε ενα παιδι. Προσπαθουμε να φτιξουμε τα οικονομικα μας και το σπιτι μας και μετα να γινουν ολα. Τα εχουμε υπολογηση και χιλιοσηζητηση αλλα δεν μας βγαινει αλλιος. Δεν το καταλαβαινουν ομως και εχουν αρχισει να πιεζουν πολυ και το θεμα ειναι οτι μόνο εγω τα ακουω. Τι θα κανωωωωω!!!!
7
 
 
 
 
σχόλια
Ο καλύτερος τρόπος να βάλεις όρια είναι ολίγον διπλωματικός."Ναι, (μαμά, μπαμπά, πεθερούλα μ' κτλ), κι εμείς θέλουμε πολύ να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδάκι, αλλά δε μπορούμε, λόγω οικονομικών και (μπλα μπλα μπλα) και θα χρειαστούμε πολλά λεφτά (ανέβασε το κόστος κατά 50% να τους τρομάξεις)."Δύο τινά μπορεί να συμβούν: Α) να τα σκάσουν χοντρά και οι δύο πλευρές (η δική σου και του άντρα σου) για να γίνει ο γάμος. Επιλογή δίκοπο μαχαίρι, γιατί τους δίνεις μετά πάτημα να έχουν λόγο. ΕΚΕΙ πρέπει να θέσεις όρια και να πεις "α, εγώ σας τα 'λεγα κι εσείς επιμείνατε και τα σκάσατε, αλλά κουμάντο θα κάνουμε εμείς αν θέλετε να είμαστε ευτυχισμένοι". Β) Λόγω οικονομικής αδυναμίας, τσιφουτίασης ή οποιουδήποτε άλλου λόγου να τους κοπεί ο βήχας και να σταματήσουν να σας πρήζουν.
Υπαρχει και μια γ εκδοχη,οτι με το που θα πει οτι ξερετε το κοστος ειναι υπερβολικο,να αρχισουν οι γονεις του ή γονεις της το κλασικο πρηξιμο "πηρες τον αφραγκο/η που ηθελε μεταπτυχιακα,καλα το καταλαβαμε εμεις οτι δεν ηταν οικονομικα ευκαταστατος να σου παρεχει τα βασικα,που εμπλεξες κοριτσι μου/αγορι μου,καλα στα λεγαμε εμεις να μην τον διαλεξεις,τα βλεπαμε εμεις που περνουσε ο καιρος και δεν αποφασιζε για γαμο,και σε ρωτουσαμε εχει σκοπο ο συγκεκριμενος/η?"Δυστυχως συνανταμε και αυτη την εκδοχη και καλο ειναι να αναφερουμε ολες τις παραμετρους.Οπως υπαρχει και η εκδοχη που ειναι συνωνυμη του Α) που εγραψες, κοπελα γνωστη μου ειπε οτι δεν μπορουσαν με τον δικο της να παντρευτουν στους δικους της,ακριβως οπως και η εξομολογηση εδω,και ο πατερας της νυφης τους εδωσε την πιστωτικη τους εδωσε και διαμερισμα για να μην πληρωνουν ενοικιο,και τους ειπε αγοραστε οτι θελετε και οτι χρειαζεστε με την πιστωτικη-κανενας ελεγχος μιλαμε-.Θελω να πω αναλογα τις οικογενειες βεβαιως υπαρχουν και οι αναλογες αντιδρασεις.Να μην αναφερω καθολου το οτι μετα το γαμο θα χειροτερεψει το πρηξιμο "τι δεν θα κανετε μωρο ακομη?μηπως εχει προβλημα ο/η αλλος/η?περναει ο καιρος και ποτε θα δω εγω εγγονακι?"Θελω να πω ειναι πολλα που προκυπτουν και πρεπει με λεπτους και σωστους χειρισμους να τα διευθετησει το ζευγαρι χωρις να υπαρχουν προστριβες (δεν ειναι ωραιο) και ουτε να μη μιλανε μετα με τα πεθερικα ή να μην ερχονται να τους δουν καν.Κοριτσι μου υπομονη και ευχομαι να ξεμπλεξετε.
Ε μην τους απαντάς καν. Κόψε επαφές εάν σε πρήζουν. Επειδή είναι γονείς σου, δε σημαίνει πως θα ανεχεσαι την πίεσή τους για πράγματα που δεν τους αφορούν.
Απλα τραβας μια ωραια κοκκινη γραμμη ή σκανδαλη,(οτι θες) και θετεις καποια ορια.Το θεμα γαμος-παιδι ειναι καθαρα δικο σας και μονο θεμα και συναποφαση και οι αλλοι απλα θα πρεπει να σωπασουν και να το αποδεχτουν.Αν θελουν.Αν δε θελουν απλα κοβεις επαφες ή εισαι καθετη στις θεσεις που εχετε με το συντροφο σου.Αυτο ελειπε να καθοριζουν και τα πεθερικα τις ωρες και τις στιγμες συνευρεσεως ωστε να "πιασετε" παιδι.Ηρεμια απλα.Εστιαζετε σε εσας και σε οτι κανετε και αφηνετε απεξω φωνες,κασσανδρες κλπ.
Scroll to top icon