Μα γιατί μισεί ο κόσμος τους Χίπστερς;

Facebook Twitter
2

Πόλεμος του Σινεμά, το απίθανο γέλιο της Latoya Jackson, λεξικό του μέλλοντος, τεράστιο online scrabble, Μύκονος, Douglas Coupland, τέχνη κ.α.

.

.

.

.

1) Σινεμά

.

Διάβασα πρόσφατα: “Τελικά αυτοί οι δύο δεν παίζονται. Την ταινία που θεωρεί ο Δανίκας ως καλύτερη ταινία της εβδομάδας («Ο Αμερικάνος» με πρωταγωνιστή τον Κλόυνεϊ), ο Μικελίδης τη θεωρεί σκουπιδάκι. Την ταινία που ο Μικελίδης προκρίνει ως την καλύτερη επιλογή της βδομάδας («Τα παιδιά είναι εντάξει» της Λίζα Τσολοντένκο), ο Δανίκας τη θεωρεί «δήθεν καλλιτεχνική αµερικανιά». Άβυσσος η ψυχή του κριτικού κινηματογράφου...”

(Για να δούμε τι έγραψε κι ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος στη Lifo: Ο Αμερικάνος /// Τα παιδιά είναι εντάξει )

 

2) Εκλεκτικές Συγγένειες

 

 

3) Δηλώσεις:

“Ένας πετυχημένος γάμος απαιτεί να ερωτεύεσαι πολλές φορές - πάντα το ίδιο πρόσωπο.”

 

- Germaine Greer, συγγραφέας του φεμινιστικού The Female Eunuch, ο γάμος της οποίας με Αυστραλό δημοσιογράφο το1968 κράτησε τρεις εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων, όπως έχει δηλώσει η Greer, τον απάτησε πολλές φορές.

 

 

 

4) Γιατί μισούν τους χίπστερς;

 

Δεκάδες σάιτ μίσους και κοροϊδίας, βιντεάκια παρωδίες, ανέκδοτα, κόμικς κλπ. O Guardian παρουσιάζει ένα διασκεδαστικό, ερευνητικό αφιέρωμα στο bullying των hipsters.

 

 

 

Εδώ

 

 

 

5) Lifo Tube

 

 

Το απίθανο γέλιο της Latoya Jackson. Είναι κολλητικό. Και όπως είπα και πριν, είναι απίθανο.

 

 

 

6) Καλύτερο νησί στην Ευρώπη 2010... η Μύκονος!

 

 

 

[via]

 

Ως καλύτερο ευρωπαϊκό νησί επέλεξαν για μια ακόμη χρονιά τη Μύκονο οι αναγνώστες της αμερικάνικης έκδοσης του περιοδικού Condé Nast Traveler, απονέμοντας στο νησί το Condé Nast Traveler Readers’ Choice Award.

 

Η Μύκονος ξεπέρασε και πάλι τα πλέον ανταγωνιστικά νησιά της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης στην κατηγορία «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Νησί» («Best European Island»), μεταξύ των οποίων την Ίμπιζα, το Κάπρι, τη Μαδέρα και τη Μαγιόρκα, συμπληρώνοντας τη μεγαλύτερη συνολικά βαθμολογία (78.0).

 

 

 

7) Πινακοθήκη

 

 

 

Jacob Philipp Hackert, Lago d'Averno, 1794.

 

Δεν άλλαξαν και πολλά από τότε που ο Hackert ζωγράφισε τη λίμνη. Πάνω ήταν η ζωγραφιά απ’ τα τέλη του 18ου αιώνα, κάτω η φωτογραφία απ’ το σήμερα...

 

 

 .

.

.

8) Twilight Zone

 

 

 

[Σημερινή είδηση απ’ την Ελευθεροτυπία. Κρίμα το Χριστινάκι...]

 

 

 

9) Web Beast

 

 

 

Στη στήλη αυτής της εβδομάδας: οι συνταγές μαγειρικής με 140 χαρακτήρες στο Twitter, η απεγνωσμένη έκκληση στους πρωταγωνιστές του Twilight να έρθουν στην Ελλάδα, ReTweets, και μια ανασκόπηση του μακριού και του κοντου που έκαναν οι διάσημοι με twitter

 

Το Κομπιούτερ του Θανάτου...

 

 

 

10) Aggregator

 

Γιατί πήραν την Ευγενία Μανωλίδου στο MasterChef; Πέντε απαντήσεις (και άπειρα άσχετα, γκομενικά σχόλια για τους κριτές) /// Τζακ Μπλακ + σύστημα υγείας του Ομπάμα = αστείο βίντεο. /// H χτεσινή μου επίσκεψη στα γραφεία της Lifo θα μείνει στην ιστορία, όχι τόσο γιατί ήταν συναρπαστική (που ήταν) αλλά επειδή η Δέσποινα που γράφει το Life in Lifo με φωτογράφισε στην είσοδο και ανέβασε τα της επίσκεψης σ’ αυτό το ποστ... /// Νομίζω ότι αυτό που λείπει απ' την ελληνική τηλεόραση είναι λίγη ακόμα αγιοποίηση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη... /// H Yoko Ono κάθε Παρασκευή απαντάει στις ερωτήσεις μας. /// RT @ZlatkoGR: Το http://scrabb.ly/ είναι ένα τεράστιο online scrabble /// RT @JoBlack Παρακολουθώ το "Ένας κόσμος υπόγειος" αφιέρωμα στον Ηλία Πετρόπουλο. Είναι συγκλονιστικό. //  Συνεχίζεται η επίσημη ψηφοφορία για το νέο λογότυπο της ΟΝΝΕΔ! /// Ευχαριστώ όποιον μου στέλνει ανώνυμα (μέσω του email αυτής της σελίδας, email απ’ το οποίο δεν μπορώ να απαντήσω) ωραία λινκς και άρθρα, προφανώς για να τα χρησιμοποιήσω. Θα τα χρησιμοποιώ – να ‘σαι καλά. ///

 

 

 

11) Νέο Βίντεοκλίπ

 

 

Η επιστροφή της Duffy. Η φωνή της είναι τόσο πειραγμένη και Μίνι Μάους που καντάει γελοίο. Αξίζει να το δεις και μόνο για τη φωνή.

.

.

------------------------------------------------------------------

.

.

 

τη δευτέρα πάλι

.

.

.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια
Μόνο που δεν εξηγείς, ΓΙΑΤΙ μισεί ο κόσμος τους Χίπστερ. Παραπλανητικός τίτλος θα έλεγα...[ΑΠ. ΑΡΗ: Μα, πας καλά; Ο τίτλος θέτει ένα ερώτημα. Παραπλανητικό θα ήταν το να μην είχα την σίγουρη απάντηση και ο τίτλος να ήταν "Να γιατί μισούν τους χίπστερ". ]
Δεν σου μίλησα με αυτόν τον τόνο. Το θέτει το ερώτημα, αλλά το περιεχόμενο του άρθρου δεν συμπίπτει. Και κάθε άλλο παρά για χίπστερ μιλάς.[Απ. Άρη: Για όνομα του Θεού - το Νο4 έχει το λινκ που τα εξηγεί όλα (και έδωσε τον τίτλο στο συλλογικό ποστ)]