ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.6.2020 | 16:30

Πότε είναι αργά; Ποτέ;

Πιστεύω ότι είναι άσχημο να κάνει ένα ζευγάρι παιδί σε μεγάλη ηλικία. Δεν εννοώ τον κίνδυνο να γεννηθεί ανάπηρο, είναι άσχημο για το παιδί να έχει ηλικιωμένους γονείς. Ξέρω δυο περιπτώσεις και στις δυο τα παιδιά θα ήθελαν να έχουν πιο νέους γονείς όπως άλλοι. Όταν ήταν μικρά ντρεπόταν και όταν μεγάλωσαν λίγο άρχισαν οι γονείς να έχουν προβλήματα υγείας. Θα έπρεπε να έχουν παππούδες στην ηλικία των γονιών τους. Πολλοί άνθρωποι σήμερα είναι εγωιστές και σκέφτονται τι θέλουν οι ίδιοι τρέχουν στο παρά πέντε να κάνουν παιδί, δεν τους νοιάζει πως θα νιώθει το παιδί και αν θα μπορέσουν να του σταθούνε σαν γονείς. Τα επιχειρήματα που προβάλλουν δείχνουν πόσο ανώριμοι είναι, λένε ότι όλους τους ανθρώπους μπορεί να τους χτυπήσει αυτοκίνητο και ότι αυτό είναι το ίδιο πιθανό όπως να αρρωστήσουν στα 70. Δεν μιλάνε λογικά, άλλοι χρησιμοποιούν παραδείγματα διάσημων και πλούσιων που έχουν πολλούς υπαλλήλους να μεγαλώνουν τα παιδιά και να ασχολούνται με τις δουλειές στο σπίτι. Άλλοι αναφέρουν τον Βουτσά σαν να είναι ωραίο που πέθανε από βαθιά γεράματα και άφησε πίσω μικρό παιδάκι. Αν μπορούσαμε όλοι να επιλέξουμε θα έλεγε κανένας ότι προτιμά να έχει μεγάλους γονείς; Πότε πρέπει να συνειδητοποιεί κανείς ότι είναι αργά να κάνει παιδί; Υπάρχει κάποιο όριο ή είναι σωστό με ή χωρίς την βοήθεια της επιστήμης να κάνουν οι άνθρωποι παιδιά στα 50; Μερικοί αν μπορούσαν θα αποκτούσαν παιδιά στο γηροκομείο και άλλοι άνθρωποι τους λένε μπράβο για να φανούν προχωρημένοι δεν σκέφτονται ούτε αυτοί τα παιδιά που θα γεννηθούν. Μερικοί άνθρωποι διακατέχονται από εμμονές είναι ανίκανοι να σκεφτούνε ρεαλιστικά και λιγότερο εγωιστικά.
7
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στη φύση η γυναίκα μέχρι και τα 55 περίπου έχει περίοδο (50-60 βασικά αλλά είπα να δώσω το μέσο όρο). Η περίοδος ξεκινάει από τα 10 περίπου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η γυναίκα από τα 10 μέχρι και τα 59 (δίνω το ανώτατο όριο) μπορεί να συλλάβει άρα από τα 11 μέχρι και τα 60 (προσθέτω κι ένα χρόνο) μπορεί να αποκτήσει μωρό. Τα γηρατειά ξεκινούν στα 70 στα χαρτιά. Τώρα βέβαια το πότε θα βρουν τον καθένα μας προσωπικά τα γηρατειά είναι υποκειμενικό. Άλλος ήδη από τα 70 "πέφτει" κι άλλος φτάνει τα 90+ και ακόμα είναι καλά. Και το να συλλάβει μια γυναίκα στα 50-59 είναι φυσιολογικό εφόσον έρχεται ακόμη περίοδος στη γυναίκα μέχρι και τα 55 περίπου. Γιατί να ντρέπεται το παιδί; Και στην τελική ας πάρουμε το ακραίο σενάριο ότι μια γυναίκα τεκνοποιεί στα 60 και "πέφτει" στα 70. Το παιδί τότε θα είναι 10 ετών. Και τι να γίνει; Κι αυτό μέσα στη ζωή είναι. Θα μπορούσε να τεκνοποιήσει στα 15 (είπα να μην πω 11) και να "πέσει" στα 100 και να έχει ένα παιδί 85 ετών (αν έχει). Το οποίο όμως θα μπορούσε να έχει ήδη φύγει από γηρατειά (όχι από άλλες αιτίες πχ καρδιές, εγκεφαλικά που φεύγουν μέχρι και τα 69) ακόμη και μέχρι 15 ολόκληρα χρόνια πριν. Θέλω να πω ότι άλλος 10-11 χρόνων παιδάκι έχει ανήμπορο και γέρο γονιό ενώ άλλος έχει περάσει το όριο των 70 κι έχει το γονιό του ακόμη εν ζωή και κινδυνεύει κι ο ίδιος να "πέσει" αν δεν έχει ήδη "πέσει". Ο καλός και σοφός θεός τα πάντα εν σοφία εποίησε. Μέχρι τα 60 μπορείς να τεκνοποιήσεις (αν είσαι γυναίκα) κι από τα 70 και μετά είσαι πλέον ανήμπορος. Οι δε άνδρες μπορούν για πάντα να τεκνοποιούν.
Θεωρώ ευλογία να βρεις τον άνθρωπό σου σε νέα ηλικία και να πετύχεις. Μετά αν έρθουν ή όχι παιδιά έρχεται δεύτερο, που αν συμβεί η σχέση ολοκληρώνεται. Κατά τα άλλα συμφωνώ με το σχόλιο του/της Nikts.
Ποιό το νόημα του ερωτήματος και της αγανάκτησης δεν καταλαβαίνω, όταν ο νομοθέτης έχει θέσει το όριο για τεκνοποίηση: είναι τα 50 έτη για τις γυναίκες, με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.Αν κάποια παρ'ελπίδα μείνει έγκυος μετά από αυτό το όριο από φυσικού της, είναι πολύ σπάνιο. Το γιατί φτάνει μια γυναίκα να τεκνοποιεί άνω των 40 για πρώτο παιδί (γιατί παραβλέπεις το να έχει ήδη παιδιά) σχετίζεται με τις δυσκολίες της καθημερινότητας, την οικονομική κρίση, τις αυξημένες απαιτήσεις ενός παιδιού την σύγχρονη εποχή σε σχέση με παλιά, και την δυσχέρεια του σύγχρονου σχετίζεσθαι (έλλειψη ανδρών διατεθειμένων/ικανών για δέσμευση στις ανάλογες ηλικίες). Επομένως, με βάση τα παραπάνω, η αγανάκτησή σου ας διοχετευτεί στους άντρες μεγάλης ηλικίας που αποφασίζουν να τεκνοποιήσουν αγνοώντας τους βιολογικούς κινδύνους (επειδή έχουν μείνει στο 1950 και δεν ενημερώνονται) και το άχθος των παιδιών που περιγράφεις. Μήπως όμως βολεύονται επειδή -ακόμη- τα παιδιά είναι και θεωρούνται από όλους κυρίως ευθύνη των μανάδων;Δηλαδή μήπως, εν ολίγοις, βλέπεις ένα σύνθετο και πολυπαραγοντικό ζήτημα αρκετά επιφανειακά;
Άνθρωπος χωρίς καριέρα και οικογένεια είναι αποτυχημένος στη ζωή του. Όσοι/όσες λένε ότι δε θέλουν παιδιά από επιλογή, απλά δεν έχουν τα κότσια να τα μεγαλώσουν ή είναι πολύ εγωιστές να βάλουν τις δικές ανάγκες τους στην άκρη. Με φυσικό ή τεχνητό τρόπο, η τεκνοποίηση θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τα 35. Μετά σιτεύουν τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια κι ως μεσήλικας χωλαίνεις στη διαδικασία της ανατροφής.
Ο καθενας παντα θα επιθυμει αυτο που δεν εχει. Δεν ειναι ομως πολυ ωραιο το μηνυμα αυτο. Αν εγω πχ εχω πολλες ατυχιες στις σχεσεις μου και παντρευτω στα 40 και κανω παιδι σαραντακατι ειμαι ανωριμος? Αλλα ζευγαρια που παλευουν χρονια για παιδι? Η υιοθεσια που για να ολοκρηρωθει κρατα αιωνες στην Ελλαδα? Μην κρινουμε με αυτα που ακουμε τριγυρω. Σε ολους αρεσει να γκρινιαζουν εξαλλου. Μια γυναικα η ενας αντρας μπορουν να κανουν παιδι οποτε θελουν. Αν δεν μπορουν να διαχειρηστουν καποια πραγματα λογω ηλικιας καλο θα ηταν μια βοηθεια ειδικου..
Scroll to top icon