ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.6.2020 | 12:56

Δέν ξέρω γιατί

αλλά εδώ και 2 μήνες περίπου,έχω χάσει τη διάθεση μου για σέξ με το αγόρι μου.Δέν το έχουμε συζητήσει,αλλά σίγουρα το έχει καταλάβει και έχει γίνει ακόμα πιό τρυφερός μαζί μου.Κι εγώ δεν του λέω κάτι,κι εκείνος νομίζω πως ντρέπεται να μου μιλήσει.Εξακολουθώ να είμαι ερωτευμένη,δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στη ζωή μου γενικότερα.Κάποια γνώμη θα ήθελα.
7
 
 
 
 
σχόλια
Γιατι δεν βαζετε για αρχη μια συγκεκριμενη μερα της βδομαδας που θα ειναι αποκλειστικα για αυτο το σκοπο? Να εχετε δηλαδη κατι να περιμενετε με ανυπομονησία(ισως?) Βαλτε και λιγο αλκοολ στο ολο θεμα μπορει να βοηθησει.
Άνθρωποι είστε, όχι ρομπότ. Η επιθυμία ακολουθεί αυξητικές και μειούμενες τάσεις, είναι φυσιολογικό. Δεν είναι ένδειξη προβλήματος, παρά μόνον αν επιμένει και δημιουργεί ζήτημα στη σχέση (αίσθημα απόρριψης, μη κάλυψη αναγκών, ενοχές, ζήλεια κλπ). Θα έλεγα να σκεφτείς πώς θα αντιδρούσες αν το αγόρι σου δεν ήταν τόσο τρυφερό κι αν αυτό υπήρχε πιθανότητα να ...σου αρέσει! Επίσης κάτι τελευταίο: ερωτισμός δεν είναι μόνο η διείσδυση, μόνο το σεξ. Αφορά την αισθητηριακή απόλαυση και τα εγκεφαλικά ερεθίσματα. Ερωτισμό μπορεί να περικλείουν πολλά πράγματα στην καθημερινότητα. Σκέψου μήπως ξεκόβεσαι κι απο αυτά, καθώς η ανηδονία είναι ένδειξη ψυχικής κούρασης.
Αφήνεις αόριστο τον άξονα επάνω στον οποίο αιτείσαι γνώμη. Γνώμη ως προς τί; Πώς θα "αποφύγεις" την επαφή κατά το διάστημα που δεν έχεις όρεξη; Πώς θα "ψηθείς" να ενδώσεις; Πώς θα "ανταποκριθείς" στο έτερον ήμισυ; Δεν προσδιορίζεις.Αν θέλεις να αποφύγεις τόσο το ζεστό, όσο και να κακοκαρδίσεις τον λεγάμενο, συζήτησε μαζί του όμορφα κι ωραία, εξήγησέ του και όλα θα πάνε καλά. Το βασικό είναι να διαλυθεί η αμφιβολία που ίσως θα τον τρώει (αν έκανε κάτι λάθος, π.χ.;), τα όποια "σύννεφα" πιθανώς τον επισκιάζουν (σε πολλούς άντρες τους μπαίνουν ψύλλοι στ' αυτιά, όταν η γυναίκα σταματάει τις "γλύκες", μήπως έχει αρχίσει να έλκεται από κάτι άλλο π.χ.) ή το αυτομαστίγωμα (οι τρυφερούληδες πάντα αναρωτιούνται αν έκαναν λάθος και τα βάζουν με τον εαυτό τους, με το παραμικρό).Αν θέλεις να το δουλέψεις, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Το άγχος είναι το μεγαλύτερο moodkiller, όπως επίσης η κούραση, οι υποχρεώσεις και ο συσσωρευμένος αρνητισμός. Όταν έχεις να κάνεις τα χίλια δύο πράγματα και οι συνθήκες κάπου (π.χ. δουλειά) δεν είναι και τόσο καλές, φυσικό επακόλουθο είναι να χάσεις ορεξούλες για διάφορα πράγματα, όχι μόνον αυτό. Χαλαρώνεις, ηρεμείς, προσπαθείς να αποβάλλεις τα τοξικά παράγωγα των ανωτέρω παραγόντων, φροντίζεις τον εαυτό σου κυρίως το σώμα σου (καλό φαγητό, επαρκής ξεκούραση) και όλα θα επανέλθουν στη φυσιολογική λειτουργικότητα. Μια μικρή έξτρα ώθηση, ίσως βοηθούσε ακόμη περισσότερο, όπως κάποιο αφροδισιακό έδεσμα, λιγουλάκι ποτάκι καλής ποιότητας λίγο πριν το κυρίως πιάτο κι αν τίποτε άλλο δεν δουλέψει, τα εξωτερικά ερεθίσματα δουλεύουν θαύματα (δική του τεχνική/προσέγγιση, δική σου ενασχόληση/παρατηριτικότητα κτλ).Αν σε ενδιαφέρει μόνο να τη "σκαπουλάρεις" χωρίς επιπλοκές και με καθόλου ανάλυση ή εξηγήσεις... Τότε καταφεύγεις στα κλασσικά τερτίπια. "Έχω πονοκέφαλο αγάπη μου", "είμαι κουρασμένη", "δεν φταις εσύ" ή οποιαδήποτε άλλη κλισέ και λύση express. Καλό θα ήταν όμως να δείξεις ενσυναίσθηση και να είσαι εντάξει μαζί του. Ο μέσος άντρας όχι μόνο δεν θα προσπαθούσε αν έχανε το κοκό, αλλά θα άπλωνε πλοκάμια ή θα είχε ρίξει δίχτυα από παλιότερα αλλού και θα είχε "εναλλακτικές" ήδη. Είσαι τυχερή που έχεις τέτοιο άνθρωπο, ιδίως στις μέρες που ζούμε. Να το εκτιμήσεις αναλόγως και να προσπαθήσεις να λειτουργήσεις με γνώμονα το "εσείς" και όχι το "εσύ", λοιπόν. Το παν είναι η ειλικρίνεια και μια σωστή επικοινωνία.
Παίρνεις κάποια φάρμακα με συνταγή γυναικολόγου για παράδειγμα; Αυτό εσύ το γνωρίζεις. Γιατί γνωρίζω ότι φέρνουν από κάποτε τέτοιες παρενέργειες. Συμβαίνει όμως συχνά και το αντίστροφο, να χρειάζεται η γυναίκα δηλαδή κάποια θεραπεία τέτοιου τύπου για να της επανέλθει η ερωτική διάθεση. Απευθύνσου στο γυναικολόγο σου, μπορεί να είναι κάτι που να σχετίζεται με τις ορμόνες σου, για να σε παραπέμψει κατάλληλα, ή μπορεί να είναι μια περίοδος στρες που απλά σε ρίχνει. Μην το αμελήσεις πάντως. Καλή σου μέρα!!!
Scroll to top icon