ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.6.2020 | 12:19

Περι θρησκειας

Κανοντας μια δικη μου προσωπικη ερευνα σχετικα με την σεξουαλικοτητα , τον ερωτισμο, την πιστη και την θρησκεια εκανα καποιες διαπιστωσεις..Μια απο αυτες ειναι οτι το θεμα δεν ειναι το γκει σεξ αλλα το σεξ εν γενει..Ομως ολα τα σεξ ειναι ιδια? Δεν αναγνωριζεται κινητρο? Αλλο το σεξ ως πραξη επιθυμιας για τον συντροφο σου και αλλο να βλεπεις τον καθε ανθρωπο σαν σεξουαλικο αντικειμενο..Και η απορια μου η εξης: Να θεωρησουμε την θρησκεια σαν κατι που αυτο ειναι κ οποιος το δεχεται, ή σαν κατι που εχει υποστει επεξεργασια και διαστρεβλωση ανα τους αιωνες , οποτε και πραττουμε αναλογα με το πως αντιλαμβανομαστε εμεις τα πραγματα? Για τον πουριτανισμο και την υποκρισια γιατι δεν μιλαει κανεις? Που ειναι οτι χειροτερο..Αρα μηπως υπαρχει επιλεκτικοτητα στο τι μας συμφερει και τι οχι να πουμε και αρα ειναι αντιφατικο το αδιαβλητο αυτο ? Σαν ατομο που πιστευω στην υπαρξη Θεου και Χριστου καποια πραγματα στο σημερα δεν μου κολλανε. Ξερω λιγο βαρυ θεμα γιαυτο αντι σχολιου , ας πατησουν ταυτιζομαι οσοι συμφωνουν οτι αυτη ειναι η θρησκεια και σε οποιον αρεσει, δεν ταυτιζομαι αυτοι που πιστευουν οτι ειναι κατι το συζητησιμο γενικα και στον καθε ανθρωπο ξεχωριστα..
5
 
 
 
 
σχόλια
Είσαι gay και σε ενοχλεί το γεγονός οτι η θρησκεία δεν το αποδέχεται; γιατι κατά τα άλλα δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει το ένα με το άλλο. Ειναι βασικά προσωπικό το θέμα και το εκλαμβανεις ως απόρριψη.Εμένα ποτε δε με απασχόλησε τη λεει η εκκλησία για την σεξουαλική επαφή. Αδιαφορώ παντελώς για τους κανόνες της εκκλησίας, που όρισαν οι οικουμενικές σύνοδοι πριν πολλά χρόνια και καθοριστηκαν αρχες από ανθρώπους εκείνης της εποχής με συγκεκριμένα δεδομένα.
Αν ο καθενας μας τα ερμηνευει κατα το δοκουν δεν έχουμε οργανωμενη θρησκεια. Ο λογος του Θεου ειναι αυτος.Αλλιως μιλαμε για αλλο θεο. Απο την αλλη ομως, η θρησκεια δεν ειναι κανονες νομικου τυπου και αρα δεν μπορουν να κριθουν ολοι το ιδιο αλλα κατα περιπτωση. Ωστοσο για αιωνες επαιζε και νομικο ρολο κατι το οποιο δεν συμβαινει σημερα και δεν συνεβαινε και στα πρωιμα σταδια. Φυσικα για εναν αθεο συζηταμε αερολογιες τωρα, για οσους πιστευουν ομως καπου αυτη ερωτηση μας εχει απασχολησει. Προσωπικα δεν ειναι τα γραφωνενα το θεμα αλλα η αποτυχια των κληρικων να απευθυνθουν στον συγχρονο ανθρωπο.Και λογικο εν μερει..Ενας 70χρονος πατερ εχει ζησει και αλλιως..
Χωρίς να μπορώ να απαντήσω πολύ αναλυτικά αυτή τη στιγμή, πιστεύω πως η φράση «…καποια πραγματα στο σημερα δεν μου κολλανε» αποτελεί το κλειδί του συλλογισμού σου. Για μένα τουλάχιστον είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το αν καταφέρνει η θρησκεία να απευθυνθεί στο σύγχρονο άνθρωπο. Μιλώντας πάντα σε θεωρητικό επίπεδο και με διάθεση προβληματισμού, άσχετα από το αν την ασπάζεται κανείς ή όχι.
Scroll to top icon