ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.7.2020 | 13:37

Σοσιαλ μίντια

Σκέφτομαι ότι πρέπει να καταργήσουμε τα σοσιαλ μίντια για τους ανθρώπους μια μεγάλης ηλικίας ααα και την τηλεόραση επίσης βλέπεις ανθρώπους να διαβάζουν διαφορά πράγματα και την τρίχα να την κάνουν τριχιά. Έχουμε εδώ στο σπίτι τον πατέρα μου παίρνει τηλέφωνο τους πάντες και λέει είδες τι γίνεται με την Τουρκία θα γίνει αυτό αυτό και αυτό, λένε στο Facebook αυτό και αυτό. Όλη μέρα μιλάει για αυτό δεν αντέχω άλλο εντωμεταξύ να ήταν ένας άνθρωπος που ξέρει από πολιτικά και ασχολείται να πω εντάξει αλλά δεν ξέρει τίποτα από εξωτερική πολιτική
6
 
 
 
 
σχόλια
Για να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου (και προς λίγη υπεράσπιση του/της εξομ.):Οι πατεράδες μας δεν είχαν σόσιαλ όταν ήταν στην ηλικία μας (μερικοί ούτε τηλεόραση). Άλλο το ότι το θεωρούν πλέον δεδομένο κομμάτι της καθημερινότητας τους (και κατά ένα μέρος βοηθητικό). Είναι εν μέρει λυπηρό να τους βλέπεις όλη μέρα μπροστά από μια οθόνη αντί να πάρουν έναν φίλο και να βγουν μια βόλτα, ένα περπάτημα, να κάνουν ένα χόμπι, να διαβάσουν ένα βιβλίο, να ασκηθούν κλπ. Πράγματα τόσο απλά που για άλλες κουλτούρες και λαούς είναι φυσιολογική ρουτίνα της τρίτης ηλικίας. Αντ'αυτού, αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν όλη μέρα ειδήσεις (ό,τι πιο τοξικό!), όλα τα δελτία (πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό) και ύστερα follow up και στο facebook μη τυχόν τους ξέφυγε κάποια λεπτομέρεια. Σαφώς και δεν θα τους κόψουμε αυτή την - για αυτούς - χαρά και μέσο διαφυγής αλλά καλό θα ήταν να τους πείσουμε να εντάξουν και άλλες δραστηριότητες στην καθημερινότητα τους. Δύσκολο μεν θα μου πεις αλλά αξίζει μια προσπάθεια.
Ναι και μετά να τους βάλεις σε μια γυάλα, και που και που να τους πηγαίνεις και ένα δισκάκι με φαγητόΤι είναι αυτά που γράφεις εξ. Τα σκέφτηκες καθόλου από πριν ??
Ναι! Να τους καταργήσουμε και το σινεμά επειδή η θεία μου από το χωριό νομίζει πως το Hogwarts είναι αληθινό σχολείο! Να τους απαγορέψουμε και τα βιβλία επειδή συχνά λένε πράγματα που δεν συμπίπτουν με την πραγματικότητα και οι ηλικιωμένοι τα πιστεύουν χωρίς δεύτερη σκέψη.Όμως πρέπει να καταργήσουμε τα ίδια πράγματα και στους εφήβους, πόσες περιπτώσεις κοριτσιών που το έσκασαν από το σπίτι τους για ένα αγόρι που αποδείχθηκε πως δεν είναι πια αγόρι αλλά παππούς; Πόσα παιδάκια τα εκβιάζουν για τις γυμνές που έστειλαν στα 14 τους επειδή ένιωσαν πίεση από διάφορες σειρές και ταινίες που είναι τάχα μου για την ηλικία τους!Μήπως να τα καταργήσουμε για όλους; Οι νέοι πια όλοι την ώρα ήμαστε στο διαδίκτυο και δεν ζούμε την ζωή, όλη την ώρα ινστα είμαστε να ασχολούμαστε με τις Kardashian και δεν ασχολούμαστε με σοβαρά ζητήματα πια.Δεν πέτυχα την ειρωνεία που ήθελα αλλά αυτό έχω τώρα, όλα τα πράγματα έχουν τα αρνητικά και τα θετικά τους, επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν τον πατέρα σου δεν σημαίνει πως θα έπρεπε για όλους τους ηλικιωμένους να απαγορευτεί η χρήση των σόσιαλ μίντια (αν και πολλοί την ζητάνε για το ''όχι τόσο σοβαρό'' θέμα παιδοφιλίας).Αντί να βαπτίζεις την τεχνολογία ως δαίμονα κάτι που παλιά το έκαναν μόνο οι μεγάλοι, καλύτερα να σκεφτείς που βρίσκει τόσο χρόνο ο πατέρας σου να ασχολείται με αυτά, τον έχετε απομονώσει μάλλον και η απομόνωση τρελαίνει τον άνθρωπο.
Να σου πω κατι?Αν ομως τα σοσιαλ και η τηλεοραση,οπως λες ειναι και η μοναδικη τους ασχολια,δηλ θελω να πω η επικοινωνια τους γιατι να τους το κοψεις?Για να απομονωθουν και να παθουν ανοια αφου δε θα μιλανε με ανθρωπο?Ενταξει σε καποιες περιπτωσεις που ξεπερνουν το μετρο θελω να πω ηλικιωμενοι οι οποιοι κινδυνευουν να πεσουν θεματα απατης κλπ εκει ενταξει να το καταλαβω,χρειαζονται μια επιτηρηση,εναν ελεγχο.Εδω με τον μπαμπα σου δεν βλεπω κατι τοσο τραγικο να δικαιολογει και το να του κλεισεις τα σοσιαλ.Οι ανθρωποι εκεινης της εποχης ετσι ειχαν μαθει,θελω να πω να μιλανε,να ρωτανε αλλους κλπ αφησε τον μωρε κι εσυ,ασχολειται με κατι.Κατι του φαινεται.:)Υπομονη απλα. . .
Scroll to top icon