ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.8.2020 | 19:00

Απομυθοποίηση πανελληνίων

Αν διαβάσεις θα γράψεις τόσο απλό. Μην ακούς μαλακίες ότι το έκανα εγώ αλλά εσύ δεν μπορείς. Είναι 4 διαγωνίσματα τα οποία θα δώσεις και θα βαθμολογηθεις. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Πας με ψυχραιμία και με καλή προετοιμασία και θα πάρεις αυτό που αξίζεις. Αν δεν έχεις ένα από τα δύο τότε σίγουρα κάτι δεν θα πάει καλά. Ότι και να κάνεις μέσα στην χρονιά δεν μετράει πουθενά αυτό που μετράει είναι 12 ώρες εξετάσεις(3 για το κάθε μάθημα ). Και μην ακούς μαλακίες του τύπου ήταν του 20 και έγραψες 12. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν χάσεις την ψυχραιμία σου ή αν όλο τον χρόνο σε δουλεύει το φροντιστήριο και το σχολείο για το τι επίπεδο μαθητή είσαι. Αν είσαι του 20 και δεν τα ας τόσο καλά θα πάρεις 17 δεν πρόκειται να πέσεις πιο κάτω το ίδιο και αν είσαι του 15 θα πάρεις στην χειρότερη κάνα 12 13. Είναι το πιο αξιοκρατικό σύστημα της Ελλάδος(δεν είναι το καλύτερο είναι το πιο καλό) . Καλή επιτυχία και θυμήσου ψυχραιμία και καλή προετοιμασία.
2
 
 
 
 
σχόλια
Αυτό ακριβώς λέω και γω σε όσα παιδιά βλέπω που δίνουν.Η κοινωνία έχει μεγαλοποιήσει απλά τέσσερα διαγωνίσματα.Και αν το σκεφτείς και πιο βαθιά είναι το μόνο διαγώνισμα για το οποίο έχεις διαβάσει τόσο πολύ .Και στην τελική, αυτό που έλεγα στον εαυτό μου και εγώ ήταν "γιατί να μην περάσεις εσύ δηλαδή"
"Αν διαβάσεις θα γράψεις τόσο απλό"Δεν ισχύει ακριβώς αυτό που λες. Θυμάμαι η κολλητή μου διάβαζε 12 ώρες την ημέρα, έκανε τα πάντα, ερχόταν στο σχολείο χάλια από την κούραση αλλά στο τέλος, αν και όντως πέρασε και δη εκεί που ήθελε προς τους τελευταίους, οι βαθμοί της ήταν μέτριοι και καθόλου αντιπροσωπευτικοί ή ανάλογοι του διαβάσματός της. Κοινώς, αν ήθελε άλλη σχολή με περισσότερα μόρια , δεν θα περνούσε. Η αδερφή της πάλι διάβασε εξίσου με αυτήν, μπορεί και περισσότερο, αλλά τελικώς έγραψε 12.000. Δεν είναι τόσο εξασφαλισμένη η επιτυχία στις πανελλήνιες. Δεν είναι "διαβάζεις και γράφεις". Καλώς ή κακώς στις πανελλήνιες δεν είναι όλα αποκλειστικά θέμα διαβάσματος. Πάντως μού φαίνεται ότι το κείμενο σου βρίθει αντιφάσεων κι οτι κι εσύ ο ίδιος /η ίδια αγνοείς τι λες ή τουλάχιστον τι θέλεις να πεις. Άσε που φαίνεσαι εξαιρετικά απόλυτος/η.
Scroll to top icon