ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.12.2020 | 17:41

Μια κακή αλλαγή χρονιάς

Γυρνάω σπίτι. Χαρούμενη, φέρνοντας κάποια δωράκια. Ανυπομονώ να έρθει η αλλαγή του χρόνου. Ξεκινάει μια συζήτηση αν η αδερφή μου βοηθάει στο σπιτι. Ανέφερα σε ένα εντελώς χαλαρό πλαίσιο ότι δεν κάνει και πολλά πράγματα, ότι είναι ακατάστατη. Κάτι το οποίο ισχυειΞαφνικά νευρίασε άρχισε να μου λέει ότι είμαι ένα καταθλιπτικό, κομπλεξικό άτομο που έχω μόνο μέσα μου κακία.Της λέω πως δεν είναι πράγματα αυτά. Φεύγω πάω στο σαλόνι και έρχεται να συνεχίσει έναν καυγά που δεν είχα όρεξη να ανοίξω. Ερχεται και λέει " αφού δεν κάνω τίποτα δεν θα βοηθήσω ούτε για τη βασιλόπιτα", με δικιά μου απάντηση να είναι ότι βρήκε πρόφαση και θα πάω εγώ.Οπως σηκώνομαι κάνει την κίνηση να με χτυπήσει με το χέρι. Τρόμαξα και γύρισα φωνάζοντας "τι κάνεις".Με απάντηση ότι ήταν πλάκα. Δεν ήταν. Στη συνέχεια είπε έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να αποδείξεις τι εκανα. Με έβρισε πολύ άσχημα όταν της είπα ότι τη λυπάμαι. Με αποκάλεσε τσουλ@, μ@λ@κισμενη. Ότι είμαι ξεφτιλισμενη και δεν αξίζει ούτε να με χτυπησει. ΤσιριζεΚαι ημουν ακόμη ψυχραιμη σε σχέση με αυτά που ακουγα. Της είπα ότι θα έπρεπε να την ηχογραφήσω για αυτά που λέει, που το παίζει ευαίσθητος άνθρωπος στον κόσμο. Τοτε πήρε το δώρο που της έκανα και το πέταξε από το παράθυρο. Λέγοντας μου οτι δεν υπάρχω για εκείνη. Έφυγα από το σπίτι γιατί δεν με άφηνε σε ησυχία. Με προσβαλλε συνεχώς. Και τώρα είμαι σε ένα παγκάκι μεσα στο κρύο χωρίς να μπορώ να τα πω πουθενά. Για αυτό το γράφω και εδώ. Και ενώ νιωθω έναν βαθυ πόνο, νιώθω μικρή στεναχώρια. Σαν μουδιασμένη.
3
 
 
 
 
σχόλια
Νομίζω ότι το "κομπλεξική" με το οποίο σε κατηγόρησε χαρακτηρίζει την ίδια σύμφωνα με την συμπεριφορά που περιγράφεις. Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί εν μέσω εορτών, ειδικά μεταξύ αδελφών. Δεν ξέρω αν είναι παροδική κατάσταση και αν θα καλυτερέψει, πράγμα που βλέπω κομματάκι δύσκολο, μιας και δεν διακρίνω καμιά διάθεση αυτοβελτίωσης... Αν δεν είναι όμως, να μην επιτρέπεις στην τοξικότητα και την "προβληματικότητα" των άλλων να εισβάλει στην ζωή σου και να καταστρέφει την δική σου πραγματικότητα. Εσύ θα έπρεπε να υποδεχτεις χαρούμενη το νέο χρόνο γιατί είσαι η ίδια καλά, αν είσαι. Να σκέφτεσαι αν είσαι υγιής, αν έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν και τους αγαπάς, αν είσαι κοντά σ'αυτά που σκοπεύεις κι ονειρεύεσαι, δεν θα πρέπει να εξαρτάται η διάθεσή σου από τα αισθήματα και την συμπεριφορά των άλλων. Όσο κοντινοί σου κι αν είναι. Το τονίζω αυτό. Αν είναι αίμα σου, κοιτάζεις να είσαι εσύ εντάξει στα καθήκοντά σου, τυπικά και στα όρια του λογικού, κρατώντας μια αδιόρατη διπλωματική απόσταση. Αν κι αυτό ακόμα δεν εκτιμάται και υπάρχουν ακόμα προστριβές, κάνεις την απόσταση ορατή και δεν νιώθεις και καμιά ενοχή γι' αυτό.
Εντάξει αυτά συμβαίνουν στις οικογένειες. Μη στενοχωριέσαι, αδελφή σου είναι σε αγαπάει! Θα τα βρείτε! Πανω στα νεύρα λέμε πολλά που δεν τα εννοούμε.Σου εύχομαι Καλή Χρονιά να έχεις με υγεία, χαρά και ευτυχία! Και ας μη σε ξέρω.
Scroll to top icon