ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.1.2021 | 07:55

Τι έπαθε;

Λοιπόν, ήταν καθηγήτρια μου και μάλιστα πολύ καλή. Διάβαζα το μάθημα της σαν τρελή, γιατί αγαπούσα αυτήν την επιστήμη και επέλεξα να τη σπουδάσω. Αυτή με συμπαθουσε-οπως κι εγώ, ήταν η αγαπημένη μου καθηγητρια-γιατι διάβαζα και δεν δημιουργουσα προβλήματα στην τάξη γενικώς. Ήξερε πού ήθελα να περάσω, όμως, στην τελετή λήξης δεν με χαιρέτησε καν, ούτε με ρώτησε αν τελικά σκεφτόμουν ακόμη την ίδια σχολή κλπ. Με αγνόησε όπως μηνες τώρα, από τότε που τελείωσα το σχολείο. Γνωρίζω όμως ότι έχει επικοινωνία με άλλα παιδιά - τα οποία την εγλειφαν-και αυτό μου φαίνεται παράξενο..Ας πούμε, στην τελετή λήξης, ήμουν δίπλα τής και ούτε γύρισε να με κοιτάξει, αλλά κάθισε με άλλους μαθητές με τους οποίους δεν είχε και πολύ καλές σχέσεις. Έχω μπερδευτεί. Και τέλος πάντων, δεν είναι και τόσο δύσκολο να με ρωτήσει πώς πάνε τα πράγματα σε μια εκδήλωση. Όμως, αυτή με αγνοεί-ακομη και στο σχολείο όταν είχα πάει θα να πάρω το απολυτήριο, έκανε πως δεν με είδε. Το ξέρω ότι μπορεί να σάς φαίνεται παράξενο, αλλά είχα δεθεί με αυτήν την καθηγήτρια και ήταν αυτή που με είχε στηρίξει να ακολουθήσω το όνειρο μου.
6
 
 
 
 
σχόλια
Μια εύλογη ερώτηση: γιατί σε ενδιαφέρει τόσο τι έκανε ή κάνει μια πρώην καθηγήτρια σου;Άλλα άτομα δεν υπάρχουν, όπως οικογένεια, φίλοι, σύντροφοι κλπ; Πραγματικά δεν θα με ενοχλούσε.
Έχεις πάθει εμμονή.Προσπάθησε να προχωρήσεις στις σπουδές σου και στη ζωή σου γενικότερα,και μήν κολλάς σε καταστάσεις που στο μέλλον θα σου φαίνονται αστείες.
Μάλλον δεν έχει αποβάλλει ακόμα από πάνω της το μαθητουδικο στυλ και είναι από αυτές που θέλει επιβράβευση από τους καθηγητές...Προσωπικά μέχρι το γυμνάσιο είχα σε κάποια υπόληψη τους καθηγητές...όταν κατάλαβα πόσο ζώα είναι οι περισσότεροι τους έγραψα και γω κανονικά..
Μήπως τη συμπάθεια σου τη μετέφρασε σαν ερωτικό ενδιαφέρον και σε αποφεύγει για ευνόητους λόγους;Μήπως της έγινες τόσο κολιτσιδα γενικά που θέλησε να κρατήσει αποστάσεις;Αφού βλέπεις τέτοια αντιμετωπίση δεν έχεις παρά να τη γράψεις και συ
Μάλλον θα είστε η ίδια εξομολογούμενη που έγραψε πριν από λίγες μέρες πάνω-κάτω τα ίδια, αλλά είχα καταλάβει κάποια πράγματα λάθος πριν απαντήσετε στο σχόλιο. Λοιπόν, για την καθηγήτρια αυτή σαφώς και ήσαστε η αγαπημένη της μαθήτρια, κι ας μην σας το είχε πει ξεκάθαρε ποτέ. Έβλεπε ότι έχετε προοπτικές στις σπουδές και σας ξεχώρισε για διάφορους λόγους: μπορεί να της κάνατε καλή εντύπωση ως χαρακτήρας ή μπορεί να σας έβλεπε σαν πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια, για παράδειγμα.Η μία μου ερμηνεία είναι ότι μπορεί να περίμενε να κάνετε εσείς κάποια προσέγγιση την ημέρα της αποφοίτησης: απλώς να μην πλησιάζατε και να της λέγατε ένα "ευχαριστώ." Αν και, πάλι, δεν είναι λόγος αυτός να σας αγνοεί έτσι. Δεν κάνατε δα και κάτι χοντρό, ενώ, στην τελική, πολλοί είμαστε ντροπαλοί σ' αυτή την ηλικία.Η δεύτερη ερμηνεία, λίγο πιο... cult, είναι ότι μπορεί να έβλεπε εν δυνάμει "ανταγωνίστρια" σ' εσάς. Έχετε τα φόντα να διαπρέψετε στο αντικείμενό της, είστε φρέσκια με πολλές προοπτικές μπροστά σας. Μπορεί κάποιος από το στενό της περιβάλλον να της έχει δημιουργήσει συμπλέγματα για την ηλικία της και γι' αυτό να βλέπει νέες ικανές επιστήμονες ως "νεαρές που θα της φάνε τη θέση." Ποιος ξέρει!Εγώ θα σας έλεγα, πάντως, να την πλησιάσετε εσείς αν την πετύχετε τυχαία. Χαιρετήστε την με χαμόγελο, πλησιάστε την και πείτε της για τα καλά των σπουδών και πόσο χαίρεστε που κάποτε σας ενθάρρυνε. Τι θα κάνει εκείνη; Αποκλείεται να αντιδράσει εχθρικά ή να σας κοιτάξει με βλοσυρή έκφραση! Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι ντρέπονται, διστάζουν ή λανθασμένα υποθέτουν διάφορα και είναι παγιδευμένοι στα δικά τους σκοτάδια. Γι' αυτό μπορεί να μας φαίνονται αλλοπρόσαλλοι σε σχέση μ' εμάς. Μα αν κάνετε το πρώτο βήμα εσείς, ανακαλύπτετε ότι τελικά δεν είναι και τόσο άσχημα!
Scroll to top icon