ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.2.2021 | 15:36

Αυτή είμαι πλέον!!!!!

Λοιπόν μέχρι πριν δύο χρόνια ήμουν ιδιαίτερα συναισθηματική και ευαίσθητη, τα ένιωθα όλα τα συναισθήματα μου στο έπακρο. Χαρά, λύπη, θυμό!!!!Δεν ήμουν παρορμητική βέβαια, πάντα σκεφτόμουν προσεχτικά, χρησιμοποιούσα την λογική, αλλά πάντα μέσω του συναισθήματος το οποίο ήταν διάχυτο μέσα μου. Μετά από μια στρεσογόνο κατάσταση, άλλαξα. Έχω γίνει πιο λογική, πιο απαθής, χωρίς να έχω σταματήσει βέβαια να νοιάζομαι για τον συνάνθρωπο μου. Βοηθάω, όπου χρειαστεί, αλλά δεν με αγγίζει ιδιαίτερα ο ανθρώπινος πόνος (με την έννοια ότι δεν μου χαλάει η διάθεση). Αν στενοχωρηθώ, αν απογοητευτώ θα είναι στιγμιαίο και μετά θα συνεχίσω. Οι δικοί μου λένε ότι έχω γίνει αναίσθητη, αλλά εγώ νιώθω ότι αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, ότι έχω βρει τον εαυτό μου και εύχομαι να συνεχίσω έτσι!!!!
2
 
 
 
 
σχόλια
Μπορώ να σε καταλάβω, μιας και κάτι αντίστοιχο νιώθω κι εγώ. Παλιότερα βίωνα πάρα πολύ έντονα το κάθε συναισθημα σε σημείο να φτάνω στα άκρα, ειδικά συναισθήματα λύπης, απογοήτευσης απόγνωσης και μίσους για τον ίδιο μου τον εαυτό. Και η χαρά μου όμως είναι πολύ πιο επιφανειακή και παροδική πια. Έχω πια μια "ψυχραιμία" θα έλεγα στα περισσότερα ζητήματα, καλά και σχημα. Δε γνωρίζω την ηλικία σου, αλλά νομίζω ότι είσαι σχετικά νεα. Ίσως όλη αυτή η μεταβολή να οφείλεται στο ότι μεγαλώνουμε κι ότι τα κατ'επανάληψη συναισθήματα παύουν να προκαλούν σταδιακά τόση μεγάλη "αντίδραση" εκ μέρους του εαυτού μας λόγω της έξης και του έθους μας σε αυτά. Αναντίρρητα πάντως και κάποιες διόλου εξίτηλες καταστάσεις, όπως αυτή που βίωσες, σε κάνουν πιο αποστασιοποιημένο από το κάθε συναίσθημα. Τώρα που το σκέφτομαι κι εγώ βίωσα κάποιες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια, αρκετά έντονες, που με έκαναν να αλλάξω τρόπον τινά ως προς τον τρόπο που βιώνω τα συναισθήματά μου. Καλά κάνεις πάντως που σου αρέσει όλο αυτό που τώρα βιώνεις :)ΥΓ: προσωπικά πάντως, το μεγάλο πάθος που είχα ανέκαθεν μέσα μου για πολλά πράγματα και καταστάσεις,συνεχίζει να υπάρχει και να εκδηλώνεται, ίσως με διαφορετικούς τρόπους κι ίσως έργω να τπ διαχειρίζομαι αλλιώς. Όπως επίσης και τα αντιφατικά συναισθήματα και χαρακτηριστικά μου, δεν έχουν φύγει.
Scroll to top icon