ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.2.2021 | 21:44

Σκεψεις

Είμαι ένα άτομο που μου αρέσει πολύ να κοινωνικοποιουμε, να γνωρίζω κόσμο, να κάνω παρέες εύκολα, αυτό με ευχαριστεί. Πολλές φορές οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι μου λένε να μην είμαι τόσο ανοιχτη, γιατί ο κόσμος είναι κακός, οι μισοί μπορει να μου μιλάνε και να με θάβουν αλλά δεν με νοιάζει. Το κακο ίσως είναι ότι τα άτομα που κάνω πιο πολύ παρέα μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν με εμπιστεύονται πολύ, γιατί ξέρουν ότι δεν κάνω παρέα μόνο με αυτούς, αλλά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό και δεν έχω να κρύψω κάτι, ανώνυμα κάνω αυτήν την εξομολόγηση εξάλλου.Μου είναι δύσκολο να κάνω παρέα μόνο με 2 άτομα, νιώθω κλεισμένη αλλά παράλληλα κατανοώ και την εντύπωση που δίνω του ατόμου που κάνει παρέα με πολλούς άρα δεν υπάρχει 100% εμπιστοσύνη.Τέλος, θέλω να πω ότι για όλους είναι δύσκολη η περίοδος της καραντίνας και καταλαβαίνω την ψυχολογική κατάσταση αυτών που είναι περισσότερο εξωστρεφής και κοινωνικοί.
3
 
 
 
 
σχόλια
Κοιτάξτε, όσοι είναι να σας θάψουν, θα σας θάψουν ακόμα κι αν είναι μόνο 2 στενοί φίλοι σας (τουλάχιστον, όσους θεωρείτε εσείς στενούς), και χωρίς να τους έχετε αποκαλύψει και κάτι προσωπικό για εσάς. Διαφωνώ ότι ένας ευρύτερος κύκλος γνωριμιών ενέχει το ρίσκο ότι θα υπάρξουν άτομα που θα σας εκθέσουν. Στην τελική, όσοι μιλούν πισώπλατα για άλλους, αποκαλύπτουν το δικό τους ποιόν χαρακτήρα και συγκεντρώνουν δίπλα τους άτομα ίδιου επιπέδου, με τους οποίους δεν θα αξίζει να ασχοληθείτε έτσι και αλλιώς.Επίσης, είτε ένα άτομο ξέρει όλη τη βιογραφία σας είτε ξέρει λίγα πράγματα από εδώ και από εκεί, εξαρτάται από το ίδιο το πώς θα τα χρησιμοποιήσει. Όποιος είναι διακριτικός και ευγενής άνθρωπος, ακόμα και όλα σας τα "άπλυτα" να ξέρει, δεν θα μιλήσει ποτέ γι' αυτά σε τρίτους. Αντίθετα, όποιος αρέσκεται στο να σπέρνει ίντριγκα και κουτσομπολιό, δεν χρειάζεται πολλά στοιχεία για το πρόσωπο που κουτσομπολεύει. Μπορεί να βγάλει πολλά από το μυαλό του ή να ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο ακόμα και ουδέτερες πληροφορίες για τον εαυτό σας. Π.χ. μπορεί να έχει τύχει να πείτε στο άτομο αυτό "στα φοιτητικά μου χρόνια, για να βγαίνει το χαρτζιλίκι μου, δούλευα part-time σερβιτόρα σε μπαρ." Όποιος θέλει να σας εκθέσει, και δη σε τρίτα άτομα που δεν σας γνωρίζουν, μπορεί να πει για εσάς "μην τη βλέπεις έτσι αυτήν, αυτή από τα φοιτητικά χρόνια ήταν νυχτοπούλι και πήρε σβάρνα τα μπαρ." Και να κλείσει και πονηρά το μάτι σα να υπονοεί κάτι άλλο. Και αν φτάσει κάτι παραπάνω στ' αυτιά σας και πιάσετε αυτό το άτομο για να του ζητήσετε τα ρέστα, θα σας αντιγυρίσει με αθώο ύφος "μα όχι, εγώ μόνο είπα ότι δούλευες σε μπαρ, αφού ισχύει!"Θα σας έλεγα να μην αγχώνεστε τόσο πολύ για την τωρινή σας παρέα. Μπορεί να έχουν επιφυλάξεις ότι, επειδή ανοίγεστε εύκολα, τότε με την ίδια ευκολία και πάνω στην "αφέλειά σας" μπορείτε να δώσετε και για τους ίδιους πληροφορίες σε τρίτους, οι οποίοι τρίτοι μπορεί να μην είναι τόσο καλοπροαίρετοι. Μπερδεύουν, πιθανώς, την εξωστρέφεια με την παιδική αφέλεια χωρίς να καταλαβαίνουν ότι η ανάγκη σας για κοινωνικοποίηση μια χαρά μπορεί να συνυπάρχει με τη διακριτικότητα και τη γνώση του ποια πράγματα μπορούν να λέγονται και ποια όχι. Εάν, πάντως, σας αντιμετωπίζουν καχύποπτα μόνο και μόνο επειδή υποψιάζονται ότι κάνετε ή θέλετε να κάνετε και με άλλα άτομα παρέα, τότε φαίνεται να μην κατανοούν την ανάγκη σας για διεύρυνση γνωριμιών και παράλληλα δεν σας έχουν μάθει αρκετά καλά. Αν γνώριζαν ότι είστε ανοιχτός μεν, αλλά συνάμα διακριτικός και εχέμυθος άνθρωπος, δεν θα είχαν δεύτερες σκέψεις από μεριάς τους.
1ον) Θεωρώ πολύ πιθανό το πρόβλημα να μην είναι ακριβώς αριθμητικό. Ο λόγος δηλαδή για τον οποίο ορισμένοι εκ των φίλων σου δεν σου δείχνουν εμπιστοσύνη, δεν είναι ότι κάνεις παρέα με πολλά άτομα. Ο λόγος είναι ότι μάλλον νιώθουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστική φιλία ανάμεσά σας, η σχέση σας είναι επιφανειακή.2ον) Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες ότι η καραντίνα είναι πιο ψυχοφθορα για τους εξωστρεφεις. Ως εξωστρεφής σε καταλαβαίνω απόλυτα!
Scroll to top icon