ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.2.2021 | 11:40

Happy anniversary...

10ος μήνας ανεργίας...δεν πρόκειται να βρω δουλειά ποτέ. Γύρισα στην Ελλάδα με όνειρα και αρκετή προϋπηρεσία, και αντιμετωπίζω κακομαθημένους, αναιδείς και φοβισμένους προϊσταμένους και επιχειρηματίες. Μπορώ να συνεργαστώ με τους πάντες και είμαι ανοιχτός σε όλα και το δείχνω αυτό στις συνεντεύξεις, δεν έχω ψηλά την μύτη λόγω του παρελθόντος μου, και βρίσκω ανθρπώπους που χασμουριούνται επιδεικτικά αφού με ρωτήσουν τα προσόντα μου και μετά μου απαντάνε "Λοιπόν, τόσα ευρώ θα σου δίνω, θες? Αν όχι, καλημέρα και στο καλό", ή ξεκινάνε την συνέντευξη με "άντε να τον δούμε τώρα κι αυτόν...". Και μιλάω για fund managers και CFOs, όχι για ντα****δες. Ελπίζω στα νέα παιδιά που είτε έρχονται από το εξωτερικό, είτε δουλεύουν κάτω από αυτούς τους ανθρώπους. Πάρτε οι μεν παράδειγμα του τι θα πει να δίνεις σημασία στην ανθρώπινη αξία και οι δε να μην κάνετε τα ίδια στους δικούς υφισταμένους στο μέλλον. Η παραγωγικότητα μιας επιχείρησης αυξάνεται με χαρούμενους και όχι φοβισμένους υπαλλήλους. Και χαίρομαι όταν βλέπω τέτοια παιδιά που είναι φιλικά και μέσα στην ευγένεια ακόμα και όταν δεν απαιτείται. Όπως θα στρώσουμε, θα κοιμηθούμε.
7
 
 
 
 
σχόλια
Αν ο λόγος που γύρισες ήταν ο οικονομικός,το καταλαβαίνω. Η ζωή στο εξωτερικό είναι ακριβή,ενώ εδώ ίσως έχεις κάποια πράγματα έτοιμα από τους δικούς σου.Αν όμως γύρισες για συναισθηματικούς λόγους πχ αγάπη για την πατρίδα,ξαναφύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς. Δεν αξιζει.Εδω πάμε από το κακό στο χειρότερο. Προσωπικά αν είχα τη δυνατότητα θα ζούσα στο εξωτερικό,εφόσον θα είχα καλή εργασία και θα ερχόμουν στην Ελλάδα μόνο για διακοπές.
Λέτε αγαπητε μου κύριε ότι "Η παραγωγικότητα μιας επιχείρησης αυξάνεται με χαρούμενους και όχι φοβισμένους υπαλλήλους." Δίκιο έχετε, αλλά το χάνετε στο πεδίο ορισμού. Αν αναφέρεστε στη VOLVO (Σουηδία) ή στη VESTAS (Δανία) ή στις αυτοκινητοβιομηχανίες (Γερμανία) ή σε πυρηνικούς αντιδραστήρες (Γαλλία) ή προηγμένα συστήματα πολεμικής βιομηχανίας (Ισραήλ), βγαίνει κάποιο νόημα. Εσείς σε ποιά ακριβώς παραγωγικότητα αναφέρεστε; Το μόνο που παράγει η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι μετανάστες, η προστιθέμενη αξία των οποίων στα ΑΕΠ των χωρών υποδοχής, ισούται με το σύνολο του ελληνικού χρέους.Είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτό το οποίο λέτε, από την οποία όμως η Ελλάδα απέχει πολύ ακόμα για να την κάνει. Απέχει τόσο, που καταντά άσκοπη. Αν σέβεστε λοιπόν τον εαυτό σας και την ιστορία σας, κοιτάξτε να φύγετε ξανά. Μαθημένος είστε άλλωστε.
Όταν τα λέω εγώ βέβαια ότι δεν υπάρχει ελπίδα και μιλάω για καταδίκη, είμαι υπερβολική και φταίει ο τρόπος σκέψης μου και άλλα τέτοια χαριτωμένα!Το έχω ξαναπεί, στην ελληνική κοινωνία το μέλλον ενός ανθρώπου είναι ήδη προκαθορισμενο από τη στιγμή που γεννήθηκε. Όλο το μέλλον σου εξαρτάται από την οικογένεια που σε γέννησε. Οι όποιοι άνθρωποι πέτυχαν από μόνοι τους χωρίς ένα καλό backround δεν είναι παρά εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα και τίποτα περισσότερο. Άλλωστε και αυτοί ταλαιπωρηθηκαν πολύ περισσότερο για να τα καταφέρουν σε σχέση με τους ευνοημένους που είχαν υποστηρικτικο backround. Για αυτό και θα πρέπει η πλειοψηφία των ζευγαριών να μην κάνει παιδιά. Όσο οι συνθήκες δεν δίνουν την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να πετύχουν, ιδανικά θα πρέπει να κάνουν παιδιά μόνο όσοι μπορούν να προσφέρουν σε αυτά ένα καλό μέλλον. Αν αλλάξουν οι συνθήκες το ξανασυζητάμε. Αλλά φυσικά αυτά που λέω δεν είναι δημοφιλή. Ο εγωισμός του να φέρεις στον κόσμο δικό σου παιδί είναι σημαντικότερος από την καλή ζωή του παιδιού που θα γεννηθεί. Πόσος παρτακισμος!
Μην έχεις ελπίδες για τα νέα παιδιά. Έχουν φάει (και τρώνε, και θα τρώνε) τέτοια ήττα στα εργασιακά χωρίς να φταίνε, που όποιοι τελικώς "πιαστούν" θα γίνουν τύραννοι από την κακοποίηση που υπέστησαν. Σήκω φύγε πάλι πίσω όσο προλαβαίνεις και μπορείς να δικαιολογήσεις το κενό στο βιογραφικό ως λόγους υγείας οικογενειακών σου προσώπων ή ως sabbatical.
Και δυστυχώς, με την οικονομική κρίση να επιτείνεται, λόγω της καραντίνας που μας έχουν επιβάλει, η κατάσταση στην αγορά εργασίας θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο! Αλίμονο σε μας!
Έχω ξανακούσει ιστορίες για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό μόνο και μόνο για να γυρίσουν στον τόπο τους και να χρησιμοποιήσουν την προγενέστερη εμπειρία τους και μόρφωσή τους. Κι ωστόσο, οι περισσότεροι που γυρίζουν είναι επειδή έχουν κάτι ταγμένο εδώ ή, όπως λέμε, έχουν μπάρμπα στην Κορώνη. Λίγοι είναι εκείνοι που επιστρέφουν για ιδεαλιστικούς λόγους, όπως εσείς, χωρίς διασυνδέσεις κάπου και ελπίζοντας σε μια αξιοκρατία. Πάντως, αν τυχόν συνεχίζετε να μη βρίσκετε δουλειά εντός των επόμενων 6 μηνών, καλύτερα να ξαναφύγετε. Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει. Μη βάζετε σε αναμονή τη ζωή σας αν οι ντόπιοι εργοδότες είναι πολύ στενόμυαλοι για να συλλάβουν την έννοια των ανθρωπίνων πόρων, της δίκαιας αμοιβής και της προώθησης ταλέντων με αξιοκρατικά κριτήρια. Εν τω μεταξύ παρακολουθώ εναγωνίως τι θα γίνει με τη φαρμακευτική εταιρεία που μέλλει ν' ανοίξει γραφεία στη λεγόμενη συμπρωτεύσουσα. Πιο πιθανό βλέπω την εταιρεία σύντομα να σηκώνει τα γραφεία της και να τα πηγαίνει σε καμιά Ουγκάντα παρά να τα κρατάει σ' αυτόν τον τόπο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon