ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.4.2021 | 01:26

Η σχέση μου

είναι μορφωμένος, δεν ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή μου. Το δικό μου επάγγελμα είναι χειρονακτικό το δικό του της μελέτης. Είμαστε 2 μήνες μαζί και παρόλο που δεν έχει ανοίξει θέμα πάνω σε αυτό αγχώνομαι μήπως δε μπορώ να σταθώ πλάι του αξιοπρεπώς. Υπάρχουν φορές που χρειάζομε λεξικό για να καταλάβω τι λέει. Φοβάμαι μήπως δε με εκτιμήσει που δε μπόρεσα να μορφωθω όσο ήθελα ή μπορούσα αλλά εκτιμάει το χαρακτήρα μου. Πιστεύετε θα έχουμε πρόβλημα στο μέλλον; Είμαστε ερωτευμένοι και φοβάμαι μην αλλάξει κάτι.
9
 
 
 
 
σχόλια

Πιστεύω ξεκάθαρα ότι θα βαρεθεί και θα σε χωρίσει στο μέλλον. Μια ματιά αν ρίξεις γύρω σου, οι μορφωμένοι άνθρωποι επιλέγουν επί το πλείστον άτομα με παρόμοιο επίπεδο σπουδών. Με τον όρο της μόρφωσης βεβαίως, εννοείται κάτι σπουδαίο, καθώς όλοι κατέχουν πια "πτυχία" της συμφοράς.

Η μόρφωση δεν κάνει τον άνθρωπο και δεν υπάρχει κατώτερος και ανώτερος μόνο διαφορετικός. ΑΛΛΑ θεωρώ ότι ένα ζευγάρι πρέπει να βρει τρόπους να συμβαδίζει. Δεν εννοώ να κάνει μαζί σου διαλέξεις λες και είσαι κάνενας πρύτανης, σχέση του είσαι, αλλά να βρείτε κοινούς κώδικες. Αυτό θέλει δουλειά και από τις δύο πλευρές. Επίσης, αν θες να ανέβεις πνευματικό επίπεδο, θα το κάνεις για σένα και όχι για κάποιον άλλον.

Η πανεπιστημιακή μόρφωση σε εναν ανθρωπο προσωπικα δε μου λεει τιποτα για τον ιδιο τον ανθρωπο, πέραν του οτι προφανως προσπαθησε και κόπιασε για να σπουδάσει, πραγμα το οποιο αναγνωρίζω. Ως εκει ομως. Κατα τα αλλα, αναφορικά με το οτι δεν καταλαβαινεις τι λεει καποιες φορες, ποτε μου δε μπορουσα τους ανθρωπους που σε μια απλή συζητηση χρησιμοποιούν συνεχεια πομπώδεις εκφράσεις και λεξεις (αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα εδω). Το βρισκω δηθεν και το βλεπω ως μια προσπάθεια εντυπωσιασμού απο πλευρας τους. Το κανουν αρκετοι συνάδελφοι μου κι εγω απο μεσα μου γελαω. Δικη μου γνωμη βεβαια αυτη. Δε σημαινει οτι γι αυτο το λογο το κανουν ολοι. Τελος, αξιοπρεπρεπως στέκεται ο ανθρωπος που εχει αξιοπρεπεια και (αυτο)σεβασμο, οχι απαραίτητα ο μορφωμένος. Φιλια!

Scroll to top icon