ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.4.2021 | 22:44

Δεν περνάω

Δεύτερη φορά δίνω πανελλήνιες και το διάβασμα το σταμάτησα ουσιαστικά από τον Δεκέμβριο. Δεν θα περάσω και φέτος και θα φταίει η τεμπελιά μου μόνο. Δεν είναι ότι δεν πάω καλά, 16-17 και 18 παίρνω στα διαγωνίσματα, αλλά ιατρική δεν περνάς με αυτούς τους βαθμούς. Ίσως δεν κάνω για γιατρός, μακάρι να μην είχα ξανά προσπαθήσει, αλλά και η σχολή φυσικοθεραπείας δεν μου αρέσει σαν ιδέα και αισθάνομαι πως δεν μου ταιριάζει. Σκατά τα έκανα
13
 
 
 
 
σχόλια

Προσωπικά δεν θα σου κάνω πατ πατ στην πλατουλα. Δεν κάνουν όλοι για όλα και καλό είναι αυτοί που δεν κάνουν για ιατρική ή οποιαδήποτε άλλη σχολή να έχουν αυτογνωσία. Η ιατρική απ'όσο ξέρω από φίλους μου θέλει πολύ διάβασμα και, αν δεν μπορείς να στρώσεις τον κωλο σου κάτω να διαβάσεις τώρα, αμφιβάλλω αν θα μπορέσεις να το κάνεις περνώντας στην ιατρική.

Εμένα πάντως η φυσικοθεραπεια μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και είναι και κοντά στην ιατρική. Ωστόσο σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα τι σου ταιριάζει και τι όχι.

Το θέμα είναι ότι πάντα διάβαζα στην ζωή μου, μου άρεσε το να μαθαίνω και ακόμα συνεχίζω να μορφώνομαι σε διάφορα θέματα καθώς βαριέμαι όταν δεν μαθαίνω κάτι.
Φέτος δεν ξέρω τι με έπιασε, ίσως μετάνιωσα για την ιατρική, ίσως φοβάμαι την αποτυχία ακόμα και αν προσπαθήσω.
Ελπίζω να βρω τι θέλω να κάνω με την ζωή μου έστω και στο περίπου...

Ναι, φυσικά. Έχει κάτι ωραιότατες σχολές σε Βουλγαρία, Ρουμανία ακόμη και Ιταλία, φοβερές, τι να πω! Γεμίσαμε κομπογιαννιτες με αυτό το άθλιο καθεστώς που δίνει εργασιακά δικαιώματα στον κάθε άσχετο που δεν κατάφερε να περάσει ιατρική στην Ελλάδα και τρέχει να σπουδάσει στο εξωτερικό για να ικανοποιήσει το ψώνιο του.

Μα δε βγαίνουν απαραίτητα κακοί ή όχι καταρτισμένοι οι γιατροί από αυτές τις ιδιωτικές σχολές... Το βλέπω ότι όσοι "ξεσκίζονται" στο διάβασμα για μια θέση μέσω πανελλαδικών το θεωρούν άδικο αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσει κανείς στο ίδιο μέρος. Αν θέλει οπωσδήποτε ιατρική είναι και αυτό μια επιλογή...
Μου φαίνεται όμως ότι δεν το θέλεις τόσο εξομολογούμενε-η

Κατά κανόνα βγαίνουν κακοί γιατροί από αυτές τις ιδιωτικές σχολές στις χώρες που ανέφερα. Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις κραυγαλεων ιατρικών λαθών από γιατρούς που σπούδασαν σε τέτοιου είδους σχολές. Η μία μάλιστα αφορούσε τη μητέρα μου, όταν έπαθε εγκεφαλικό και το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να πάμε στον παθολόγο της γειτονιάς, ο οποίος έβγαλε ιατρική στην Ιταλία. Είδε μια γυναίκα με στραβωμενο το στόμα, πίεση στο 19.9, να μην μπορεί να αρθρώσει λέξη και σε απόλυτη σύγχυση και είπε ότι δεν έχει τίποτα και απλώς πρηστηκε το δόντι της. Διέγνωσα εγώ ότι έχει πάθει εγκεφαλικό και όχι ο γιατρός. Ευτυχώς την πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου η γιατρός είδε τις εξετάσεις της και μας είπε ότι αν δεν νοσηλευτει επειγόντως, με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν το ζάχαρο της και η πίεση της θα μπορούσε να πεθάνει το ίδιο βράδυ.
Γνωρίζω πολλά ακόμη περιστατικά. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Κοίτα υπάρχουν και καλές σχολές στο εξωτερικό υπάρχουν και ξεπεσμένες. Στην Ρουμανία ειδικά υπάρχουν αρκετές καλές σχολές, καλύτερες από της Κύπρου και πιο φτηνές. Μία σχολή συγκεκριμένα έχει δημιουργήσει πολλού καθηγητές ιατρούς σε πανεπιστήμια της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ελλάδα κτλ.
Να επισημάνω πως οι πανελλήνιες δεν είναι λογικό σύστημα για να καθορίσουν την μοίρα ενός παιδιού. Απλά δεν είναι, σε 4 διαγωνίσματα κρίνεται το μέλλον σου.

Σίγουρα ανάμεσα στις πολλές χαμηλοτατου επιπέδου σχολές θα υπάρχουν και μερικές καλές. Δεν το αμφισβητώ.
Είναι όμως και το άλλο. Κάποιος που δεν κατάφερε καν να πλησιάσει την ιατρική στις πανελλήνιες (λέω να πλησιάσει, γιατί αν την χάσει για λίγα μόνο μόρια, μπορεί να περάσει την επόμενη χρονιά με το 10%), δεν νομίζω ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σχολής, γιατί πολύ απλά δεν τον κόβει για παραπάνω.

Προφανώς και οι πανελλήνιες δεν είναι δα και το ιδανικό σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Δεν διαφωνώ. Ωστόσο και αυτό το ότι 4 διαγωνίσματα κρίνουν τη ζωή ενός παιδιού, δεν είναι απόλυτα ακριβές. Μπορεί κανείς να ξαναδώσει, μπορεί να δώσει κατατακτήριες, λύσεις υπάρχουν.

Ακριβως Αριάδνη. Ο παθολόγος της οικογένειας ο οποίος είναι συστημένος από άλλη οικογένεια, μόνο γιατρός της προκοπής δεν είναι. Γνώστης πολλών πραγμάτων και η άλλη είχε καρκίνο και δε σκέφτηκε να της πει να κάνει μια εξέταση συγκεκριμένη. Προχώρησε ο καρκίνος και μετά απλά ήταν αργά. Τα 50αρια στην επίσκεψη 5 λεπτών πάντα τα παίρνει όμως εννοείται.

@αριαδνηκ
δεν είναι όλοι κομπογιαννιτες αν είναι έτσι μετά είναι και όσοι σπουδάζουν εδώ στο στην Ελλάδα

ίδια ιατρική είναι Ελλάδα με το εξωτερικό δεν διαφέρει σε τίποτα παρά μόνο που είναι σε ξένη γλώσσα τα βιβλία

Καλά κακοί γιατροί βγαίνουν και από τις σχολές μας. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος για να πάρει πτυχίο ή να αποκτήσει ειδικότητα κάποιος.
Στην κολλητή μου ένας γιατρός της είχε πει στα 18 της ότι έχει καρκίνο στο μάτι, την τρέξανε στην Αθήνα στα καλύτερα νοσοκομεία οι δικοί της και δεν βρήκανε τίποτα. Ήταν αλλεργική στην σκόνη και έπρεπε απλά να βάλει μερικές σταγόνες στα μάτια της.
Γιατρός από το πανεπιστήμιο της Αθήνας, με 20 χρόνια εμπειρίας....

Scroll to top icon