Ξεκίνησε η δίκη της femen Αμίνα Tάιλερ στην Τυνησία

Ξεκίνησε η δίκη της femen Αμίνα Tάιλερ στην Τυνησία Facebook Twitter
1

Ένα οργισμένο πλήθος 200 σαλαφιστών (φανατικών ισλαμιστών) συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο στην Καϊρουάν, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση της Αμίνα Τάιλερ.

Η νεαρή ακτιβίστρια της Femen, καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ για κατοχή σπρέι πιπεριού, βάσει άρθρου του ποινικού κώδικα του 19ου αιώνα.

Η 18χρονη Τυνήσια θα δικαστεί και στις 5 Ιουνίου για άσεμνη συμπεριφορά και βεβήλωση νεκροταφείου με ποινές, που ξεκινούν από 6 μήνες και φθάνουν στα δύο χρόνια.

«Αυτά που ισχυρίζονται, είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Δεν αφορά στα χρηστά ήθη ή για μία επίθεση σ' ένα νεκροταφείο. Αυτά είναι άλλα ζητήματα» δήλωσε η Λεϊλά Μπεν Ντεμπά, δικηγόρος της Αμίνα Τάιλερ.

Η Αμίνα, είναι η πρώτη γυναίκα στον αραβικό κόσμο μέλος των Femen, που επιδίδονται σε γυμνές διαμαρτυρίες.

Τον Μάρτιο άρχισε ν' ανεβάζει φωτογραφίες της στο Facebook γράφοντας στο στήθος της «το σώμα μου, μου ανήκει» ξεσηκώνοντας την οργή των σαλαφιστών.

Η ίδια αναγκαζόταν να κρύβεται.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη τρία μέλη των Femen, δύο Γαλλίδες και μία Γερμανίδα διαδήλωσαν ημίγυμνες μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Τύνιδα, ζητώντας την απελευθέρωση της Αμίνα.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν κι εκείνες.

Πηγή: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε» του απάντησε

Διεθνή / Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε», του απάντησε

«Τους είπες ότι ένα χρόνο αφότου γυρίσαμε το "L.A. Confidential" πέταξες στη Σαβάνα μόνο και μόνο για να περάσεις χρόνο μαζί μου;» συνέχισε o Σπέισι σε βίντεο, με το οποίο απάντησε στις νέες καταγγελίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
<<Ένα οργισμένο πλήθος 200 σαλαφιστών (φανατικών ισλαμιστών) συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο στην Καϊρουάν, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση της Αμίνα Τάιλερ.>> Σκοπεύουνε να την καλλωπίσουνε φορώντας της, μία μπούργκα?????!!!!