ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.5.2021 | 13:39

Ανεπαρκής

Μια ζωή ανεπαρκής. Γιατί; Είμαι 20 χρόνων, τον τελευταίο χρόνο πήρα 8 κιλά και εκεί που είχα την κορμάρα τώρα η αυτοπεποίθηση μου εξαφανίζεται, δεν έχω όρεξη να βγω έξω λόγω αυτού, δεν διαβάζω γιατί επίσης δεν έχω καμία όρεξη, δεν έχω κάνει σεξ , δεν έχω κάνει σχέση ....μετά από πολύ καιρό γνώρισα ένα καταπληκτικό παιδί ... τον έχω ερωτευθεί. ...όμως αντί να το απολαύσω με τρώνε οι ανασφάλειες... νομίζω δεν μου δίνει τόση σημασία... το ενδεχόμενο να μην ξαναβγούμε με τρομάζει.... Έχω όνειρα αλλά δεν έχω κίνητρο Νιώθω μόνη , είμαι πολύ μόνη Μόνο τον γάτο μου έχω ... δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτόν Ο ψυχολόγος δεν με βοηθάει έστω να νιώθω λιγότερο δυστυχισμένη Κάνω προσπάθειες για θετικές σκέψεις αλλά δεν αντέχω άλλο , δεν αντέχω αλήθεια Πονάω που νιώθω τόσο στερημένη αγάπης και που η αυτοπεποίθηση μου είναι στον πυρήνα της γης Θέλω συντροφιά...
4
 
 
 
 
σχόλια

Μου φαίνεται πως τα κιλά σου είναι ανασταλτικός παράγοντας για εσένα. Οπότε ίσως να προσπαθούσες να χάσεις κάποια να σε βοηθούσε ή να σε αποδεχτείς όπως είσαι. Η ζωή σου όμως δεν αρχίζει και δεν τελειώνει εκεί. Αναφέρεις πολλές δραστηριότητες που έβαλες στην άκρη λόγω αυτού που νιώθεις εξαιτίας τους. Αυτό μόνο πίσω θα σε πάει κι επειδή έχεις παραπάνω κιλά δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις αλλα πράγματα όπως ούτε κι ότι δεν είσαι αποδεκτή ή αν δεν είσαι πως αξίζει να ασχολείσαι και να μην πας παρακάτω.

Απλά να αναφέρω πως το σώμα συνεχίζει να αλλάζει μέχρι και τα 25. Σοβαρά το σώμα που έχεις στα 18 και 20 σου δεν μοιάζει σχεδόν ποτέ με το σώμα που θα έχεις στα 30. Δεν οφείλετε μόνο σε διατροφικές αλλαγές και στην πτώση του μεταβολισμού είναι απλά ο τρόπος που τα γυναικεία και μη σώματα εξελίσσονται. Απλά μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου απο το 90 πως το να είσαι αδύνατη είναι το ωραίο και το αποδεκτό.
Οπότε τα 8 κιλά της εξ μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικά και να μην μπορεί να τα χάσει τόσο εύκολα. Εξ κοίτα λίγο τα σώματα των γυναικών της οικογένειας σου και δες μήπως το σώμα σου παίρνει απλά την γυναικεία του μορφή.
Επιπλέον προσπάθησε να αγαπήσεις τον εαυτό σου γιατί το σώμα σου κάποια στιγμή θα αλλάξει μόνιμα και δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Σκέψου πως το σώμα σου σε μεταφέρει όπου θες, είναι υγιές, δεν έχεις κάποια αναπηρία και μάλλον θα μπορέσει να σου προσφέρει παιδιά όταν το επιθυμήσεις.
Το σώμα σου δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει απαραίτητα να ειναι αισθητικά ευχάριστο σύμφωνα με τα τωρινά πρότυπα ομορφιάς, δεν είναι κάτι το οποίο ένας σοβαρός άνθρωπος θα πρέπει να λάβει υπόψιν για το αν σε θέλει δίπλα του.
Βέβαια πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου και να είσαι υγιής, αλλά πρέπει να αποδεχτείς και τον αυτό σου και να μην έχεις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι ανοησία να βασίζει κάποιος την αυτοπεποίθησή του σε παράγοντες τόσο τρωτούς κι ευμετάβλητους όσο τα κιλά του.

Scroll to top icon