ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.8.2021 | 12:10

Λάθος υπολογισμοί

Πολλοί άνθρωποι κάνουν παιδιά στο παρά πέντε στα 40 και στα 45 και μετά πικραίνονται και μετανιώνουν. Βλέπουν τα παιδιά τους να παίρνουν τον δρόμο τους σε Γερμανίες και Αγγλίες ενώ πίστευαν ότι θα έχουν κάποιον κοντά τους να τους γηροκομήσει. Λένε ότι πονάνε τα κόκαλα ότι ξόδεψαν μια περιουσία να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και ότι αν αποταμιεύανε αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν ξέγνοιαστα γηρατειά.Με άλλα λόγια η επένδυση δεν τους βγήκε και κάνανε χασούρα.Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα επαγγελματικά και δεν τους περισσεύουν χρήματα για να ξεχρεώσουν τους γονείς.Όσοι σκέφτεστε έτσι μην κάνετε παιδιά πάρτε έναν κουμπαρά είναι πιο σίγουρη επένδυση.
9
 
 
 
 
σχόλια

Σε όποια ηλικία και να κάνεις παιδιά, είναι ευτυχία και ευλογία. Είναι επίσης, αυτονόητο ότι τα παιδιά οφείλουν από αγάπη να φροντίσουν τους γονείς τους στα γηρατειά κι ας βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου. Αλίμονο, αν πετάξουμε τους γονείς μας σε ιδρύματα ή γηροκομεία να σαπίσουν εκεί μέσα.

Η τελευταία πρότασή σου δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.
Είχαμε την μητέρα της μάνας μου (δηλαδη την αείμνηστη γιαγιά μου ) με νόσο Αlzheimer . Την βάλαμε σε ίδρυμα διότι στο τέλος θα τρελαινόμασταν και μες με αυτα τα παλαβά που έλεγε και έκανε.

Η δική μου γιαγιά είχε επίσης, alzheimer και ήταν κοντά μας μέχρι το τέλος της. Μάλιστα, την αγαπούσα τόσο πολύ που είχα αναλάβει τη φροντίδα της σε μεγάλο βαθμό. Λυπάμαι για τη γιαγιά σου που κατέληξε σε ίδρυμα , για να μη σας ζαλίζει με τα "παλαβά" της. Ωραίος τρόπος έκφρασης...

Χtapodi η ένταση του Alzheimer διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο . Αν η γιαγιά σου άρχίζε να ουρλιάζει στα μπαλκόνια 2 ώρα την νυχτα και να μην μπορεις να κοιμηθεις ουτε εσύ ουτε η γειτονιά τότε θα μου έλεγες αν ήταν καλυτερα να την κρατουσες στο σπίτι ή σε ίδρυμα.
Οσο για τον τρόπο εκφρασης μου άσε να τον ξέρω εγώ καλυτερα απο σενα.

Χταπόδι τίποτα δεν είναι αυτονόητο και καλό είναι ένας άνθρωπος, είτε έχει παιδιά είτε οχι, να έχει εξασφαλίσει από μόνος του για τα γεράματα του. Καλό είναι να μην πέφτεις στην ανάγκη κανενός, ούτε καν των παιδιών σου. Τα λέω αυτά γιατί έχω δει ΤΑ τέρατα, από συμπεριφορές παιδιών σε γονείς στα γεράματα. Σε αρκετές περιπτώσεις, όταν ένας άνθρωπος κάνει δική του οικογένεια, η συμπεριφορά του αλλάζει άρδην και ως προς τα αδέλφια του και ως προς τους γονείς του. Και λυπάμαι που θα το πω αλλά είναι μια συμπεριφορά που έχω δει κυρίως από άντρες και συμβαίνει πολύ συχνότερα απ όσο πιστεύουν κάποιοι. Δεν είναι δηλαδή εξαίρεση αυτές οι συμπεριφορές, μάλλον τείνουν να γίνουν ο κανόνας. Μοναχός σου χόρευε λοιπόν και όσο θέλεις πηδα που λέει και ο σοφός λαός!

Είναι αυτό που λέγαμε τις άλλες φορές. Τα παιδιά δε μας ανήκουν. Δεν είναι η συνέχειά μας. Είναι άνθρωποι που φέρνουμε στον κόσμο για να είναι χαρούμενα και όχι να τα δεσμευουμε.

Κυρία μου αν νομιζετε ότι η χαρά των παιδιών εξαρτάται από την ηλικία των γονιών(σημείωση στα 40 είσαι ακομη νέος άνθρωπος) είστε γελασμενη.

Scroll to top icon