ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.8.2021 | 22:35

Νιωθω αηδια

Η μαμα μου ειναι καθαριστρια. Ηρθε ο αντρας της εργοδοτριας της να της φερει τα κλειδια για να καθαριζει το σπιτι οσο θα λειπουν διακοπες. Μιλησαν 2-3 λεπτα κατω απ το σπιτι και ανεβηκε. Ακουσα ξαφνικα να γινεται χαμος σπο σπιτι. Βγηκα εξω απ το δωματιο, ο πατερας μου την χτυπησε επειδη μιλουσε μαζι του και τον ζηλευε. Νιωθω αηδια. Ντροπη και αισχος για οσους κανετε τετοια και ονομαζετε τον εαυτο σας "ΑΝΤΡΕΣ".
6
 
 
 
 
σχόλια

Σωστά νοιώθεις αηδία για άτομα όπως ο πατέρας σου με τέτοιες συμπεριφορές. Ωστόσο θα πρέπει να το συζητήσεις με την μητέρα σου και να το αντιμετωπίσετε από κοινού αν δεν μπορεί μόνη της. Γιατί όσο αποτρόπαια κι αν είναι η βία μέσα στο σπίτι, άλλο τόσο είναι και η ανοχή της και η έκθεση των παιδιών σ'αυτή.

Από το να νιώθεις ντροπή και αισχος για τους άντρες και για τον πατέρα σου συγκεκριμένα πήγαινε να κάνεις καταγγελία στον πατέρα σου. Δε θα σχολιάσω τη μητέρα σου που έφαγε το χαστούκι γιατί προφανώς είναι γυναίκα παλαιάς κοπής καταπιεσμένη που άκουγε μια ζωή 'εισαι γυναίκα πρέπει να τα ανεχεσαι όλα. Έτσι είναι οι άντρες!'. Εσυ σαν συνέχειά της θα έπρεπε να είσαι πιο 'εξελιγμενη'. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σε χτυπήσει. Ούτε ο πατέρας ούτε η μάνα, ούτε ο άντρας σου. Αν δεν έχεις τα Κοτσια να τον καταγγείλεις, όταν είδες το σκηνικό έπρεπε να αντιδράσεις άσχημα. Τι φοβήθηκες μη σε χτυπήσει και σενα; Ας τον χτύπαγες και εσυ. Με το να κάθεσαι και να γράφεις ανώνυμα την κακοποίηση της μητέρας σου και απλά να βγάζεις ένα συμπέρασμα και να κάθεσαι στα αβγά σου σε κάνει συνένοχο του πατέρα σου. Ειλικρινά σκέψου τη μάνα σου: είναι μια γυναίκα που κάνει μια τόσο κουραστική δουλειά, κατέβηκε να πάρει τα κλειδιά και επειδή έχει τους στοιχειώδεις τρόπους κοινωνικής συμπεριφοράς (να πει δυο κουβέντες με τον άνθρωπο που της δίνει ψωμί), ο πατέρας σου την έδειρε γιατί είναι ενας ψυχοπαθής ανασφαλής φαλλοκρατης. Πείτε του επειδή τον κόβω να βγήκε από τη σπηλιά ότι για να κρατήσεις μια θέση εργασίας και να σε προτιμούν πρέπει να μιλάς και λίγο. Δημόσιες σχέσεις λέγεται αυτό. ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ. Μη γίνεστε συνενοχοι στην κακοποίηση!

Και εσύ τι έκανες; Έβλεπες τη μάνα σου να τρώει χαστούκια και δεν επενεβης; Μη μου πεις και εσύ για φόβο και ας είσαι γυναίκα και εσύ. Είστε δύο και είναι ένας. Τελικά η πατριαρχία με την κακή έννοια θα είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθεί. Ξέρεις γιατι; Γιατί εμείς το ανεχόμαστε!

Είναι πολύ εύκολο από την άνεση του καναπέ μας να επικρίνουμε την εξομολογούμενη στο ότι δεν αντέδρασε. Χρειάζεται ενσυναίσθηση και αντιληπτική ικανότητα ότι οι άνθρωποι που βιώνουν επαναλαμβανόμενα και για μεγάλο χρονικό διάσημα βία είτε άμεσα είτε έμμεσα (ως παρατηρητές) είναι τραυματισμένοι. Η συνεχής κακοποίηση δημιουργεί τραύμα κ το τραύμα παράλυση. Εξομολογούμενη, λυπάμαι για όλα όσα βιώνεις κ εσύ κ η μητέρα σου. Θα σε ενθάρρυνα να έρθεις σε επαφή με συλλόγους κακοποιημένων γυναικών να σε καθοδηγήσουν με ασφάλεια στο πως πρέπει να δράσετε. Επίσης κοιταξε μηπως ο Δήμος προσφερει υπηρεσίες ψυχολόγου και πήγαινε είτε εσύ είτε η μητέρα σου είτε και οι δυο σας χωριστά για να μπορέσετε να ενδυναμώσετε κ να κάνετε το επόμενο βήμα. Τα βήματα σου πρέπει να είναι ασφαλή και στοχευμένα κ όχι παρορμητικά. Αξίζετε σεβασμό κ προστασία από την βία που δέχεται η ψυχή κ το σώμα σας από τον πατέρα σου. Σε παρακαλώ κάνε τα βήματα γιατί αν δεν τα κάνετε είτε μόνη σου είτε και με την μητέρα σου, τότε συναιρείτε στην δική σας κακοποίηση. Απευθύνσου στους ειδικούς για βοήθεια κ στήριξη. Να είσαι καλά🙏🏻

Scroll to top icon